Megtámadtak egy rendőrt egy ajkai benzinkúton hétfőn – közölte a Veszprém Megyei Főügyészség sajtószóvivője az MTI-vel. 

Gulyás Ildikó elmondta, a támadót elfogták, a történtekről részleteket keddre ígért.

A bántalmazott 30 éves ajkai főtörzsőrmester, körzeti megbízott, életveszélyes sérüléseket szenvedett – tájékoztatta Frankó Marianna, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes sajtószóvivője az MTI-t.

Az Omegahirek.hu értesülései szerint az ámokfutó minden előjel nélkül rontott a rendőrre, akit eszméletlenre vert. A támadót csak hat rendőr tudta leteperni.

Megtámadtak egy rendőrt Ajkán, életveszélyes sérüléseket szenvedett

Fotó: Bak Zsolt / omegahirek.hu

A támadó egy nagy darab férfi volt, akit öt autóval vettek körbe, ezután még újabb két rendőrautó érkezett a helyszínre. 

A beszámolók szerint a járőr épp tankolt, amikor a fiatal férfi nekiesett, aki a gyanú szerint drog hatása alatt állt. Állítólag a rendőrautót is el akarta kötni, mielőtt ájultra verte a rendőrt.

56 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
alterego56
@lópicigáspár: Csatlakozom. Golyó kellett volna elsőre az agyába, utána két figyelmeztető lövés a levegőbe.
lópicigáspár
@alterego56: Közvetlen életveszély, nem kell figyelmeztető lövés!
szandokan
@lópicigáspár: Amerikában azonnal lelőtték volna, és senki nem vonta volna felelősségre azt, aki meghúzta a ravaszt. Hol van Anna Mari ennél a cikknél? Senki nem védi a szerencsétlen drogost?
lópicigáspár
@szandokan: Ilyenkor már alszik, majd holnap kapunk! :-)
szandokan
@lópicigáspár: Dehogy alszik, soha nem fekszik le. Reggeltől nyomatja reggelig, csak nézd meg. Mondjuk hozzám már nem szól egyáltalán, ugye a náciktól tart:-))))
lópicigáspár
@szandokan: Náci vezérigazgató!? :-))))))
szandokan
@lópicigáspár: Sőt, nyilas, jobber, pszichológiai eset, aki veszélyes a családjára és a környezetére...
lópicigáspár
@szandokan: Basszus, akkor vigyázz, óvatos légy, nehogy összetörj valamit a munkahelyeden! :-))))
TASzSz
@lópicigáspár: Texasban nem is gatyáztak volna vele! Azonnal lőnek... Így helyes.
Feraj49
Szerencsére már nem mentő körülmény,ha valaki drog,vagy ital hatása alatt követ el bűncselekményt.Jön az "ügyvédúr" és erre fog hivatkozni. Én viszont azt mondom "szerencsére" nem lőtte le a rendőr ezt a disznót. /De egy kéz és lábtörést megérdemelne./ Ugyanis a nem látható benzingőzt, /éppen tankolt/ a fegyver torkolat tüze berobbanthatta volna .Így akár az egész benzinkút veszélybe került volna
dr. prédikátor
Még egy nagyobb adagot kellett volna benyomni neki!Hátha attól lenyugodott volna, örökre!!!
Mobil123
Remélem az előállítóban nagyon sokszor megütötte magát a drog hatása alatt!!!
soljanka
Csóri rendőr. (: Remélem felgyógyul.
Viszont az érdekelne, hogy milyen kiképzést kapnak, hogy ennyire nem tudott védekezni. Ok, hogy nem lehet mindenki egy John McClane, de hogy ennyi ember kell egy drogos fütyi megfékezéséhez...
Benzinkúton nem használhatnak lőfegyvert az rendben, de még az országgyűlés őreinek is van sokkolója.
Jankó123
@soljanka: Szerinted mennyivel előnyösebb egy szikrázó sokkoló a benzinkúton, mint a lőfegyver torkolattüze?
:-)))
Hellcat
Pintér féle rend kéremszépen...Egy benzinkúton mondjuk óvatosan lövöldöznék.
soljanka
@Jankó123: Nem láttam még sokkolót. Nem tudtam. Hülye ötlet volt egy laikustól. :)
Jankó123
@soljanka: Semmi probléma, Én csak tovább gondoltam a történetet.
:-)))
magyarbakancs
dolgoztam drogosokkal.
drog megelőzés annyit ér mint halottnak a trombitaszó.
Megkérdezném a rendőr nem volt karate,cselgáncs vagy bármely önvédelmi sport kiképzésen:?
Pisztolya szabadnapos volt?
Rendőr társ nélkül járőrözött?
Strong
Jogos lett volna a fegyverhasználat...
Wasi
Mint ahogy a cikkben is le van írva. A rendőr tankolt. Egyik kezében a töltőpisztoly, nyomta a benyát, a szeme pedig a kúton, hogy számol, mennyinél jár. A feltehetően drogos hirtelen nekiugrik, megüti, gondolom erőből, mire szerencsétlen felfogja mi történik, már a földön fekszik összerugdalva, 2-3 törött bordával. Fel kell fogni, ez nem film. Itt nincs esélyed ilyen helyzetben. Ráadásul a több ezer rendőr nem kung-fu - karate - jiu-jitsu - szumo és ketrecharcos egyben. Bár lehetsz akármelyik, ha egy tagbaszakadt állat bevág egy marha nagyot hátulról, mikor épp nem számítasz rá. Én remélem minél előbb felépül a rendőr, a másik pedig nem lesz többet rászabadítva erre a világra. Magyarul, rohadjon rá a műanyag lakat.
keresztapa
@Wasi: Végre a realitás az ami magyarázza a történetet, ezt azok értik akik tankolnak saját maguk, tankolás az külön figyelmet követelő tevékenység, két tényezőt kell erősen figyelni a liter pénzszámlálót, és ne hogy mellé tankolj.a rohanva támadó személlyel szemben lehetősége sem volt a védekezésre. Tisztázatlan az, hogy a rendőr autót is elakarta kötni mielőtt ájultra verte a rendőrt? Különben a rendőr nem utcai harcos. Liberális droghasználat engedélyezését követelők mos ezek után is engedélyezésért állnak ki.
papa.49
Mondjuk régebben biztos nem támadtak rendőrre ennyit mint mostanában, vajon miért is???
wagabund
most az jön, hogy a jogvédők követelik a támadó elvonási tüneteinek enyhítését újabb adagokkal...mert ugye jogai vannak...
-hogy teccik kérdezni? hogy mi van a rendőrrel? ...mitttudomén...neki szolgálati kötelessége összeveretni magát...na, ne tarcson fel, megyek a védncemhez...ki kell szabadítanom, mert cudar hely az az előzetes..
...-már megint a rendőrt teccik kérdezni? haggyon békén, meggyógyul az nélkülem is..külömbenis mé' járt arra?

na, jónapot!
papa.49
@wagabund: A ,,támadó,, már az összes jogát akkor elveszítette, mikor a kezét a rendőrre emelte, hogy,, törne le neki,, azok a rendőrök akik rendet tudtak tartani a körzetükben egyedül is, már kihaltak, leszereltek, leszereltették őket, mindegyikre van példa, de nem is óberkodtak ennyien, és ennyit mint most...
Egyébként szerintem aki a rendőrre kezet emel annak azt el kell törni, oszt. jónapot...
keresztapa
@papa.49: A rendőrre támadót egyszerűen a rendőrnek ártalmatlanítani kötelessége ez úgy lehetséges, hogy elsőnek lelövi és utána szólít fel lövés csak háromszor legyen hallható, hogy melyik lövés volt életet kioltó azt bizonyítani senki nem tudja, de a rendőr életben marad sértetlenül és ez az elsődleges szempont. Aki meg a támadót védi, az csak drogos és bűnözőpárti lehet. @papa.49: Túl liberális engedékenységet közölsz a kéz töréssel, lövés a megoldás, mit kell a kezük törésével foglalkozni sok időt vesz igénybe!
Toby
Ne legyünk túl okosak egy rövidre fogott a hírtől, valójában nem sokat tudunk.
wagabund
...jó..jó..azért óvatosan...

valószínű,hogy oka van, miért ilyen csekély a polgárok rendőrtisztelete...
nem akarom hosszú lére engedni, mert még bevisznek, de amikor mindenki tudja, hogy általában egy közrendőr milyen szarul keres, milyen szarul él, ez tudat alatt lesajnálást vált ki az emberekből. Ráadásul néhány aranyvállaposról is láthatunk képeket a híradók bűnügyi kis szinesében..
tehát nincs miért felnéznie a polgárnak a rendőrre..
és ez baromi nagy hiba... az állam egyedüli támasza a feltétel nélkül hűséges erőszak-szervezet.. lenne, de így? ( amikor azt vizsgája egy ügyész, hogy miért hibás a rendőr egy lövöldözésben, és nem azt, hogy kezet emeltek rá, akkor a rendőr ezért a fizetésért szarik bele...nehogymá ő legyen a falu szégyene)

sajnos nem szeretik az okos, gondolkodó rendőrt, aki nyelveket (is)beszél...még a végén elő kell lépteni, mert jól olgozik. aztán kitúrja a... főnökét...

szerintem.
justhpeter
@wagabund: Pontosan erről szól a történet. Meg kell nézni a belügyminisztert, a rendőri felső vezetőket, aztán el kell gondolkodni azon, hogy meddig juthat el egy értelmes, nyelvet beszélő rendőr.
papa.49
@justhpeter: Olyan akit leírtál csak pont annyira mint egyik ismerősöm akit megkértek vagy 3 éve hogy talán le is szerelhetne, hát leszerelt, rendet tudott tartani kmb. idejében is valamikor versenyszerűen birkózott, nem verték bele a földbe sohasem, de NEM KELLETT ennyi!!!
kkalman
A szemétládára rohadjon rá a műanyaglakat! A rendőrnek mielőbbi gyógyulást!
szandokan
@Toby: Akkor ez olyan, mint amikor a Fideszről megjelenik egy pletyka, de már mindenki tudja, mi történt?
szandokan
@Hellcat: Mindenért nem kellene azért Pintért okolni, ne butáskodj már...
m.macskosz
Az én fiatalkoromban még egy buszkalauznak is tekintélye volt, ma már egy rendőrnek sincs. A gengszterváltás bizony a rendszerváltás negatívumait hozta számunkra, nem a pozitívumait. Az erkölcs, a tisztesség, a becsület ma már nem számít értéknek, innentől kezdve nincs min csodálkozni, sajnos.
hetöndöe
@szandokan: Hát persze,hogy nem Don Pintér a hibás a bűnözésért de ő mondta,hogy két hét alatt rend lesz.Akkor hazudott,vagy csak játszásiból hülyéskedett?A harmadik variáció,amire gondolni sem merek,hogy minden fitymaszos idiótaságokat beszél tudatosan?:-)))
szandokan
@hetöndöe: Sajnos jól megtanulták ők is az előző kormány hülyeségeit, pedig nem kellett volna. Választáskor meg mindenki nagyobbat mond, mint amire képes.
hetöndöe
@szandokan: Akkor fordítok fitymaszról magyarra,tehát minden a Qrbán qrmány által elkövetett hülyeséget csak az előző kormánytól tanulták.AHA.És a neked tetsző intézkedéseket kitől tanulták?
Már ne is haragudj,de ekkora égbekiáltó ostobaságra nem is reagálnék bővebben,az asztal alá azért nem akarnám röhögni magam.:-))))

Ilyen szintű tudáshoz elég csak cégtulajdonosnak lenni,vagy el is kell végezni hozzá a nyolc általánost?:-)))
szandokan
@hetöndöe: Egy tendert elbukni az milyen szintű tudást igényel? Kell hozzá a 6 elemi? Nehogy az asztal alá röhögd magad, mert még rád borul a söröd...
wagabund
@Mirabilis: ...20.26...bizonyos szintig kapnak kiképzést, abban reménykedve, hogy az egyenruha visszatartja az izgága ügyfelet, és nem fog keményebben pofozkodni...
nos, úgy néz ki, néhány ügyfél nem tiszteli az egyenruhát...(sem)

az kétségtelen, hogy jobban fest a járőr két jóarcú férfi-nő kombóban...de csak a megjelenés már kevés..
abban reménykedem, hogy adnak magukra, és szabadidejükben is szánnak egy fél órát az erőnlétük fokozására...(az életük a tét ugyanis)nehogymá egy pógár földrevigyen egy fiatal rendőrt...

sszerintem
christike
Rohadjon rá a lakat ! Egy börtönviselt ,kigyurt bedrogozott bokszoló a csávó! www.facebook.com/people/Kriszti%C3%A1n-Feh%C3%A9r/100004174188064
Bercifiu
@m.macskosz: Nem csak az egyenruhát viselőnek, de minden munkásembernek volt becsülete.
Bercifiu
@wagabund: Ön védelmet nem tanítanak az ifjú rendőröknek? A fegyvert talán azért is hordják, hogy az ilyen rohadékoktól megvédjék magukat. Kettő a támadóba, egy a levegőbe, s döntse el valaki, hová ment az első lövedék.
dr.rézbagoly
A hatvanas ,hetvenes években Siófokon szolgáltam.De akkor nem kellett kétszer szólni a renitenskedőre.Tudta hogyha nem fogad szót utána mi következik. Ja és akkor a rendőrnek volt TEKINTÉLYE!!!Két kissebbségi telep is volt, de rendet tudtam tartani,Elég volt csak végigmenni a telepen, aki sáros volt tudta hogy mi következik!!!
Hellcat
@szandokan: A szocikat se kéne mindenért okolni mégis megteszitek :)
szandokan
@Hellcat: Tévedésben vagy. Nem mindenért ők a hibásak,a Fidesz is csinál sajnos orbitális baromságokat, de jót is.
Hellcat
@szandokan: Mágse ismerik el a hibáikat...mindent másra fognak. Az Eu a hibás, a szocik...a gyurcsány...a bevándorlók...BÁRKI csak nem ők.
szandokan
@Hellcat: Éppen most panaszkodtak a gazdák itt a déli határnál, hogy a bevándorlók össze sz...k mindent, megeszik a gyümölcsöket, stb. Megoldás kell, mert ők nem az ország érdekeit szolgálják, és bizony nem tudni azt sem, kik jönnek be velük együtt. Ez itt nem náci vagy nem náci, jobber vagy nem jobber kérdés vagy probléma, hanem független
eugen4402
Elkapott félmondat egy tévériportból, amelyik ezzel az üggyel foglalkozott, és a (nemcigány) elkövető édesapját idézte: - Örüljön a rendőr, hogy élve megúszta..! Nálam ezen a ponton lekattant a biztosíték.
hetöndöe
@szandokan: Elbuktál egy tendert,az szar lehet neked.
szettevette
@magyarbakancs: lehet, hogy elkerülte a figyelmedet, hogy minden előzmény nélkül rátámadt. Ha neked a fejedet minden előzmény nélkül az autóhoz csapják, akkor Te is csak csillagokat látsz, vagy éppen az eszméletedet veszíted... mint ahogy azzal a szegény rendőrrel történt. Amúgy meg az is jelez valamit, hogy 6-an teperték le. Előtte börtönben volt, tehát volt ideje kigyúrnia magát. Én ebből csak egyetlen következtetést vontam le, nem gyúrni engedném a börtönben az embereket, hanem nagyon keményen megdolgoztatnám őket.
magyarbakancs
@szettevette: Amennyiben jól tudom a rendőr úr előtte egy másik kocsiból már kiszállított a verekedőt a benzin kúton.
És volt köztük verbális kontaktus.
Amennyiben ez a rendőr úr a verbális kontaktus közben nem vette észre,hogy a agresszor különösen viselkedik ez probléma.
Rendőr úr ,uraknak meg kötelező önvédelmet tanulni.
Ketten kell ,hogy járőrőzének mivel egy rendőr ha nincs rászerelve web kamera nem tudja bizonyítani az intézkedés jogosságát.
Hozzá teszem sajnálom a rendőrt nagyon.
Hibázott ö is és a kapitánya is.Nincs megfelelő kényszerítő eszköz a rendőrök kezében úgy mint sokkoló vagy lófegyver használata.
Az USA-ban ezt lerendezték volna örökre az biztos.

Frekventált területre ahol sok ember van főleg strand környékén gondolom állandó rendőri felügyelet kellene.
A másik a rendőrök ezt az egyént már ismerték és gondolom tudták,hogy milyen szociopata a viselkedése nem?.
Leveled tartalmával egyet értek és köszönöm a figyelmeztetésed.
Hellcat
@szandokan: Elkanyarodtunk a bevándorlók felé. Úgyhogy itt abba is hagyhatjuk. A fidesz semmiért nem vállal felelősséget mindig másra mutogatnak...úgyhogy ennyi erővel én is hibáztathatom mindenért a fideszt nem? Pintér két hét alatt rendet ígért...azóta még bankot is robbantottak bakker...Ígérni könnyű...
Bedécs LÁszló
@Hellcat: ::az kötözni való bolond aki elhitte neki,hogy két hét alatt rend lesz.Csak az nem világos,hogy ki a nagyobb bolond,aki mondta,vagy aki elhitte.
Hellcat
@Bedécs LÁszló: Aki elhitte...aki mondta az teljes tudatában volt annak, hogy hazudik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.