Áll a bál az MTK-nál. Az EL-kiesés után Rónai Egon előbb a klub Facebook-oldalán, majd a sajátján illette kritikával László Csaba edzőt – írja a Bors.

A csütörtök esti Európa-liga-kiesés után László Csabát élesen kritizáló írás jelent meg az MTK labdarúgócsapatának Facebook-oldalán.

A bejegyzés nagy vihart kavart. Nem sokkal a megjelenését követően le is törölték az oldalról. Ám kiderült, hogy ki volt az „elkövető”.

Rónai Egon, az ATV műsorvezetője ugyanis a saját Facebook-oldalára is feltöltötte ugyanezt a kritikát, azzal a megjegyzéssel, hogy mindezt azért teszi, mert a hivatalos oldalról egy „nyalonc” letörölte.

Rónai Egon nyíltan ekézte az MTK edzőjét

Fotó: blikk.hu

Nem a klub, hanem az MTK Baráti Körének nevében írtam le a véleményemet, amelynek alapítója vagyok. Mi hoztuk létre ezt az oldalt és csak most értesültem róla, hogy átvette az egyesület a kezelését. A Baráti Kör elnökségének a tagja vagyok, de engem elfelejtettek értesíteni az egészről. Elkövettem egy hibát, nem váltottam át közzététel előtt a nevemre, így szerkesztőként élesítettem a bejegyzést. Azért tettem át a saját profilomra is a szöveget, nehogy azt mondják, valaki anonim módon garázdálkodik. Ám a szurkoló alanyi joga, hogy véleménye legyen

- mondta a Blikknek Rónai.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
A lényeg pénzt kaptak a jó foci már nem számít.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
szaboria1
A lényeg pénzt kaptak a jó foci már nem számít.
Mobil123
majd Rónai is megkapja az ukázt hogy nem írhatja le sem önmaga sem a Baráti Kör nevében véleményét.
eszegfu
Azzal együtt nem értem... lehet suttyomban is "ekézni" valakit?! Mondjuk bekiabálom a kutba, vagy a kéménybe? Remélem Rónai nem hagyja magát megfélemliteni senkitől sem!
mariaberta
Bár nem vagyok nagy szakértője a focinak, csupán mint családtag kapok némi ízelítőt ebből a témából, de ha a tárgyhoz nem is tudok hozzászólni, Rónai Egon ne hagyja magát megfélemlíteni ettől a brancstól. Ragaszkodjon az igazához. Ezek azt hiszik, hogy mindenki besz----ik tőlük. Hát nincs így! És remélhetőleg nem is lesz.
joopapa
Ha valami nem megy azt nem kell erőltetni! Lassan a magyar focit mint hasonlatot, lehet alkalmazni a minden napokban! Ha például elrontunk valamit, arra azt is mondhatnánk, olyan mint a magyar foci sz.r!!! A vitykáék öntik bele a lóvét, de nem azért mert annyira szívügye. hanem onnan lehet a legtöbb lóvét lenyúlni! A vityka és elvbarátai szeretik a focit, de a lóvét azt még jobban! Van egy betegségük, úgy nevezik hogy köz és EU-s pénz bulémia!!
eszegfu
@mariaberta: Én is csak annyit tudok a fociról, hogy 2 kapu van és sok játékos, meg persze az 1953. évi 6:3 arányu magyar győzelmet az angolokkal. Na de ezért az mégiscsak türhetetlen, hogy még mindig a több mint 60 évvel ezelőtti fociból és nagyjaiból akarnak élni a magyarok. Meg kellene végre érteniük: ezt a teljesitményt csak minuszban lehet mérni, hiába "talicskázzák" bele a pénzt. Amig egy átlagos focista havi bruttó 500 eFt-ot keres (csak 15 %-os EKHO-t vonnak le ebből!), addig egy paralimpikon jó esetben 100 eFt-ot, de van aki ennél sokkal kevesebbet!
jancsipapa
@eszegfu: Egyáltalán nem kedvelem Rónait ,de miért ne mondhatná el a véleményét .Pláne egy ilyen " produkció " után...
eszegfu
@jancsipapa: 19:16 Amig a kollégám volt én sem szerettem (kb. 20 évvel ezelőtt)...de ma már kedvelem. Szoritok neki, hogy ne teremtsen bárki is olyan körülményt neki, ami ellehetetleniti a munkáját. Természetesen én is azt gondolom: elmondhatja a véleményét!
Knapp75
@eszegfu: Azért is jó üzlet a magyar foci, mert a tulajdonos papíron kifizet akár több milliót is a játékosnak vagy az ügynökének (sokszor az állam és állami vállalatok által belepumpált pénzből), aki leadózza és visszaadja "zsebbe" a tulajdonosnak a bére egy részét. :)
Így a játékos is bőven a magyar átlag felett keres (valódi teljesítményelvárás nélkül) ugyanakkor a tulaj is lehet nyereséges, miközben a klub kimutathatóan veszteséget termel.

Persze a sportfogadás is remek üzlet a megbeszélt eredményeken keresztül: Magyarországon anonim módon játszhatunk, csak a nagyobb nyereményeknél azonosítják a nyertest, így lényegében a nyereményt bárki felveheti.
Aki bemutatja a szelvényt és felveszi a pénzt, az valójában rendelkezni fog egy névre szóló igazolással, amely az adózott nyereményről szól.
Ez például remek védettséget ad, ha vagyonosodási vizsgálattól tart az ember...

Rónai érthető, hogy csalódott a csapat kiesése miatt, de László Csaba még csak egy hónapja lett az MTK edzője, összesen ez a két tétmeccse volt.
Fradigege
László Csaba elég labilis leki állapotú. Nem ment a Fradinak, végre nyertünk egy meccset és ott bőgőtt. Nem fogja az MTK sokra vinni vele. Tompika a hibás és az elmúlt 5 év. 5 év? Kötééél!
qrfly
Egon...Egon... türelmetlen vagy:((

most egy stadiont szerzett nektek tomi...ha meglesz: majd szerez nektek focit is,,,
eszegfu
@Knapp75: 22:07 Tényleg nem értek a focihoz, csak elmélkedek... az edző "csak" annyit tehet a játékosok teljesitményéhez, hogy a naponkénti edzésen jól megdolgoztatja, szigoruan, következetesen bünteti, ha kell... de ezen kivül mást nem. A játékosok az eredményeiket tekintve pedig nem jól játszanak. Nem tudom eldönteni, nem is az én feladatom, hogy rosszak az edzések (és itt nem igazán László Csabára gondolok, hanem elődeire, mert ez egy folyamat), vagy eleve a játékosok gyengébb képességüek. Az egészben azt látom igazán rossznak, hogy ez is a pénzről szól...e nélkül semmi sincs, ugy látszik.
vonotok
Nyilasi Tibor vala azt mondta : magyar klub csapapatok Ne induljanak pár évig nemzetközi kupában. Senki nem vette komolyan. Nagy hiba volt. Sajnos az eredmények Öt igazolták.Hogyan és miből tudja magát fenntartani olyan labdarúgó klub ahol az átlag néző szám ,még a 2500 nézőt sem éri el. Sajnos nagyon kevés sportriporter meri kimondani a véleményét mindarról amit egy magyar bajnoki mérkőzésen lát.
Knapp75
@vonotok: Sajnos az sem segítene, ha nem indulnánk.
Egyrészt nem tudnánk lemérni, hogy éppen hol tartunk és figyeld meg, a válogatott meccsek közötti több hónapos szünetekben mindig arról beszél a "szakma", hogy mennyit fejlődtünk. Aztán jön a következő meccs, jól elvernek minket, akkor nagyon-nagyon csalódottak vagyunk, de a következő meccsig bőven van időnk, hogy bemeséljük magunknak, mennyire jók vagyunk mégis. :)

Itt is az lenne: jönnének az NB1 színvonalának emelkedéséről a hírek, meg hogy kezd beérni az akadémiákon végzett munka. :)
Egyébként az MTK szurkolók is csak közepes magyar csapatok ellen láthatták vitézkedni a kedvenceiket az elmúlt szezonban, ettől még nem lesznek jobbak, mint egy közepes szerb csapat.

Másrészt kupacsapataink elmúlt 5 éves gyenge szereplése miatt kell már júliusban elő-előselejtezőket játszania a csapatainknak, ha nem indulnánk, még hátrébb csúsznánk a rangsorban és már az elő-előselejtezőben is erősebb ellenfeleket kapnánk, ha egyszer visszatérnénk...

Emlékszem, amikor még szomorúak voltunk, mert tavaszra nem maradt állva egyetlen kupacsapatunk sem, mostanra meg már azért kell komolyan szurkolni, hogy legalább az őszt érje meg valamelyik!
lajospapa
Valami rendesebb stadion kellene! Így nem várhatunk eredményt!
Commneter
@eszegfu: "Tényleg nem értek a focihoz ... (...) ... "

Kizárt!:D
... Magyarországon mindenki ért a focihoz!:3
Mondjuk egy jó edző, "nem csak dolgoztat és büntet" ... van még bőven feladata!:P

Ami László Csabát illeti, én még nem vonnék le végleges következtetéseket ... :O
A pénzzel kapcsolatban pedig az a baj, hogy nincs korrelációban a nyújtott teljesítménnyel.:P
eszegfu
@Commneter: Az az egy irható csak a javamra, hogy nem okoskodok ezzel kapcsolatban, csak tippelgetek. Viszont a pénz itt is nagy "machinátor"!
Commneter
@eszegfu: Már Puskásék idejében is az volt!:P
Ők is azt mondták: kis pénz kis, kis foci, nagy pénz nagy foci!:3

Számomra a mai magyar fociról Thomas Doll véleménye volt a legautentikusabb a "Harmadik félidőben" című tv-műsorban (Sport1)!.P
Megkérdezték tőle, mit vár majd, a magyar csapatoktól a nemzetközi kupákban?
Mire Ő!

- Gondolom, szokták a nyugat-európai bajnokságokat nézni a tévében?
S ebben a mondatban benne is volt minden!:3
eszegfu
@Commneter: Egyetértünk, valóban szinte időtlen idők óta a pénzről szól a foci! Puskás "aranyköpését" én is hallottam a szüleimtől. A hsz-d többi részéből csupán kb. annyit értek, hogy a ny-európai csapatok meccseihez képest a magyaroké csak egy "nudli". Nem nézem a Sport1-et sem, meg nem tudom ki Thomas Doll... hát ekkora az én "szakértésem"!
eszegfu
@Commneter: Csak még valami... Puskásék idejében volt pénz, de foci is! Ami a mai helyzetre nem mondható el.
Commneter
@eszegfu: Thomas Doll egykori kelet-német és német labdarúgó, jelenleg a Ferencváros vezetőedzője.

Bővebbet a linken találsz:
hu.wikipedia.org/wiki/Thomas_Doll
eszegfu
@Commneter: Dijazom a szorgalmadat, ahogy próbálsz engem valahogy "kikupálni" foci ügyileg! Megnéztem az illető életrajzát. Tényleg kösz.!
magyarbakancs
Szót sem érdemel a magyar futball.
Mindegy ki ül a kispadon mint edző Európa élfociába soha nem kerültünkbe.
Önthetik kamion szám a pénzt bele akkor sem lesz itt foci soha.
Nemzetközileg el ismert 4-6 focistának kellene lenni akkor lenne itt foci.
Mitőlünk kerülne ki mondjuk olyan mint Robben,Ronáldó akkor jönnek ide tanulni játékosok és talán lenne majd idővel foci is.
Ami most focinak hívunk az gyerekes játszadozás.
Commneter
@eszegfu: Nem hiszem, hogy ez különösebb "kikupálás" volt!:3

Mondjuk az, jobban ráférne a magyar focicsapatokra és a válogatottra!:P
Értsd úgy, hogy pár focikupa!;)

... és szívesen!;)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.