Országos elfogatóparancsot adott ki Rácz András ellen a budapesti XIII. kerületi rendőrkapitányság; a törökszentmiklósi férfi – akinek fényképét is közzétették – a gyanú szerint vasárnap délután kést rántott egy Váci úti szórakozóhelyen.

A 29 éves férfi a rendőrség közlése szerint egy körülbelül nyolctagú társasággal, a biztonsági őrök tiltása ellenére akart bemenni a szórakozóhelyre. Ezután szóváltásba keveredett az őrökkel, később dulakodni kezdtek, majd Rácz András kést rántott. Erre válaszul az egyik biztonsági őr a nála lévő gázriasztófegyverrel több lövést adott le. A lövések során személyi sérülés nem történt. A gyanúsított és társai egy taxival menekültek el a helyszínről.

Miatta dördültek lövések a Váci úton

A rendőrség a közleményben arra figyelmeztet, hogy a 29 éves férfi veszélyes, feltételezhetően fegyver van nála, támadásától tartani lehet, ezért senki ne próbálja meg őt elfogni vagy feltartóztatni.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Főlökött
Mi van ? Front ? Avagy ezen népességnek ez lett a kedvenc játékszere ?

7végén kimentem a vásárba, ott egy ...asszony lopott és az eladó megfogta. Mivel a kihelyezett yard, tán 30-40m-re volt, gyorsan odaértek.
Hát az asszonyság úgy elkezdett hadonászni egy késsel, hogy öröm volt nézni. Természetesen a kolónia is összejött, szép számmal, mindegyik előadott egy műsorszámot.

Sajnálatos az volt, hogy a yard nem kicsi 100-110kg.-os képviselője nem tudta megbilincselni a hölgyeményt, így jöttek még néhányan. Közben 1-2 pofon is elcsattant, 1-2 jobb-bal horog is. Szóval volt műsor rendesen.
A vége 4 rendőrautó - 3-4 fős delegáltakkal / gumibottal, stb.-vel felszerelkezve/ + a helyi járőrpár + 1 mentő és végre rend lett.
Mi több, még az is érdekes, hogy a helyi sajtó pedig erről hallgat, de nagyon.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
GeoCravker
Azért adott esetben egy jól irányzott bikacsök, v. olmosbot segedelmével fel lehet tartóztatni.
Engem azért az a taxis is érdekelne, aki a dulakodásból menekülő, taknya-nyála összfolyt (gázpisztoly) társulatot felvette...
Főlökött
Mi van ? Front ? Avagy ezen népességnek ez lett a kedvenc játékszere ?

7végén kimentem a vásárba, ott egy ...asszony lopott és az eladó megfogta. Mivel a kihelyezett yard, tán 30-40m-re volt, gyorsan odaértek.
Hát az asszonyság úgy elkezdett hadonászni egy késsel, hogy öröm volt nézni. Természetesen a kolónia is összejött, szép számmal, mindegyik előadott egy műsorszámot.

Sajnálatos az volt, hogy a yard nem kicsi 100-110kg.-os képviselője nem tudta megbilincselni a hölgyeményt, így jöttek még néhányan. Közben 1-2 pofon is elcsattant, 1-2 jobb-bal horog is. Szóval volt műsor rendesen.
A vége 4 rendőrautó - 3-4 fős delegáltakkal / gumibottal, stb.-vel felszerelkezve/ + a helyi járőrpár + 1 mentő és végre rend lett.
Mi több, még az is érdekes, hogy a helyi sajtó pedig erről hallgat, de nagyon.
lópicigáspár
Próbál integrálódni! Ámbár biztos vagyok benne, hogy szép szóval meggyőzhető volna, hogy nem szabad ilyen dolgokat csinálni.
eszegfu
@GeoCravker: Pontosan u.erre gondoltam...mármint a taxisra! Nekem 1x egy 3 fős "banda" akarta ellopni a táskámat az aluljáróból felvezető lépcsőn. Ököllel a kb. 4 lépcsővel hátrább lévő egyik tag arcába ütöttem...rohantak felfele, én utánuk...arra értem fel, hogy 1 már bent ül a taxiban, a másik 2 pedig még fut, persze én is, közben kiabáltam ...nem hiszem, hogy nem "fogta fel" a taxis mi is történhetett. Ez a történet hasonló a taxis szempontjából.
Gonoszgólya
@Főlökött: "Mi több, még az is érdekes, hogy a helyi sajtó pedig erről hallgat, de nagyon."
Ha nincs mit cigányvédelmezni, akkor kussolnak.
Nehogy már számot adjanak róla milyen is a libsimaffia által véres szájjal védett faj valójában...
jancsipapa
Egy példány a Balogh-tenyészetből ...
Mobil123
@Gonoszgólya: Ááá! A helyi sajtó leragadt a pár héttel ezelőtti késelős cigányokon.
verum
@Gonoszgólya: - nem a bűnözők vannak védve, hanem azok a cigányok, akit nem bűnöznek és becsülettel dolgoznak.
de a magadfajtának úgy látszik csak a cigány bűnöző a zavaró, a nem cigány bűnözőkkel jól megvagy.
Vajon miért is...?
verum
@Gonoszgólya: - még valami. Az illiberális morálra a helyedben nem lennék büszke!
Eddig csak a mutyik, a korrupció és a hazugságok a gyümölcsei!
bencemacska
Nem értem a rendőröket sem, mert ha a bűnöző kést ránt, a rendőrnek nem joga, hanem kötelessége lefegyverezni!
Akkor miért is nem teszi? Talán nem szabad?
Minden tiszteletem annak a HÉV jegyvizsgálónak, aki figyelmeztetett - 3 nem fiatal nőt - hogy nem szabad olyan kocsiba felszállni, ahol nincs senki, vagy csak kevesen vannak. És a következő magállónál megvárta míg átvonultunk az 5. kocsiból az elsőbe. Azt mondta, hogy mire a vészjelzés nyomán megáll a szerelvény és ő odaér, már bottal üthetjük értékeink és a támadók nyomát!!!
verum
@bencemacska: A cikk szerint nem rendőrök, hanem biztonsági őrök voltak, akik lövést adtak le. A kést rántó is veszélyes alak lehet, de ami azt illeti, biztonsági őrökért sem tenném tűzbe a kezem.
Ilyesféle "szórakozóhelyeken" bármi megtörténhet.
bencemacska
@Horizont: Tudom,nehéz a helyzetük, főleg a "rejtett tartalékkal" szemben! De ha a csaj kést rántott, akkor már a rendőr volt védekező helyzetben! nem kell lőni, csak akkorát ütni a kést tartó kezére, hogy többé ne tudjon kést fogni vele!
Szerintem kevés a rendőrségnél az önvédelmi oktatás és képzés!
Fradigege
Késsel ment szórakozni. Teljesen békés, kimért, józan gondolkodású emberre vall ez a szituáció. Egyébként szent Raffael Sanyit és Gróf Sztojkát is kérdőre vonták, hogy miértis mennek szülinapozni késsel egy szórakozóhelyre. Aztán megszúrkálták Marian Cozmát. Teljesen normális, hétköznapi.
bencemacska
@verum: Igazad van, csak én leragadtam Főlökött megjegyzésénél, és arra reagáltam.
A biztonsági őrök nehezebb helyzetben vannak, mint a rendőrök. Sokkal kevesebb a joguk, és több a támadás is ellenük. Őket elsősorban a fegyver megszerzéséért szokták letámadni!
Jelen esetben - szvsz - nem akarták őket beengedni. Ha a veszprémi kézilabdásokra gondolok, volt is alapja!
verum
@bencemacska: - a biztonsági őrök sokszor képzelik magukat kisistennek és sokszor brutálisak a kelleténél sokkal jobban. Izomagy a legtöbb, nem bízom bennük.
bencemacska
@verum: Szerintem azok is sokfélék. Nem lehet összehasonlítani egy bank biztonsági őrét egy lokál kidobó emberével.
Más a feladatuk, de más a mentalitásuk is. Az utóbbiakra illik a megjegyzésed, de őket én kevésbé ismerem!
Gonoszgólya
@verum: "nem a bűnözők vannak védve, hanem azok a cigányok, akit nem bűnöznek és becsülettel dolgoznak."
Már bocs, de ez nem igaz.
A "megélhetési bűnözés" szó mond neked valamit? stb.stb.stb.
Gonoszgólya
@Horizont: "Már rosszabbak vagytok lassan mint az ilyen dromedár kancigányok!"+
Hát ha te mondod!
Gonoszgólya
@verum: " Az illiberális morálra a helyedben nem lennék büszke!"
Mondtam valaha hogy azt a vonalat képviselem?
Nekem csak abból van végletesen elegem hogy a cigányokat afféle pátyolgatni való népként emlegetik mindenhol / főleg vérlibber értelmiségi körökben -, és képtelenek szembenézni az általuk folytatott negatív viselkedési normák meglétével.
KÉPTELENEK elismerni hogy vannak bizonyos viselkedési formák, amik bizony CIGÁNYOKRA vallanak, és nem a békés egymás mellett élést segítik elő.
MINDIG azzal jönnek, hogy MI / nem cigányok / tegyünk az ügy érdekében.
NEKIK miért nem mondják???
Emlékszel a Mortimer-Józsika ügyre? Hogy csöcsre szaladt a sok barom a rasszizmus elleni tüntetéssel! Hallottad őket beismerő vagy bocsánatkérő tüntetést szervezni a hisztéria keltés miatt?
Na ERRŐL van szó!
Őszintén remélem megértetted, és nem kell még több szót fecsérelnem erre.
Gonoszgólya
@Horizont: Akkor mond. Ha ettől jobban festesz az egód előtt...
verum
@Gonoszgólya: - és mi van, ha mégis több szót kellene fecsérelni, mert nem értek egyet? Engem is baromnak nevezel? Talán meg is lincselsz?
A magyar is egy népség és nem a legjobb. Saját fajtáját utálja, halálba küldené, ha másként vélekedi, vagy bármi miatt más. A cigányok között is van mindenféle. A cigánybűnözésről az beszél, aki a nem cigánybűnözéssel egyezik! Én a bűnözőt ítélem el akár cigány, akár mélymagyar, akár hottentotta.
Igen, vannak bizonyos viselkedési formák. Én a kultúremberét csípem, aki megadja mindenkinek a tiszteletet és csak azt ítéli meg, aki rászolgált. Az ocsmány beszédet az ocsmány gondolatokkal együtt megvetem. Ha cigány, ha nem cigány aki így nyilvánul meg rövid időn belül ignorálom.
sentinel216
Nem is olyan régen az ilyen alakoknak külön kartonjuk volt a rendőrségen, a személyi igazolványukba REF bélyegző virított. Kocsmába, szórakozóhelyre egyáltalán nem mehetett be, este nyolc után a lakásán kellett tartózkodnia. Ja, és hetente jelentkeznie kellett a felügyelő tisztjénél a jardon. Ma ezek a császárok az éjszakában.
verum
@Gonoszgólya: - a megélhetési bűnözésről elsősorban a politikusok jutnak eszembe, meg azok a focihuligánok, akik piás, drogos randalírozás miatt fizetve vannak.
És mindenki más, aki munka helyett bűnözéssel szerez pénzt, bőrszínétől függetlenül!
És ha megsokasodik a gyűlölet a bőrszín és nem a bűnözés miatt, akkor a bűnözés ellepi az országot!
verum
@sentinel216: - azt hiszem, ha karton lenne a rendőrségen az ilyeneknek, a biztonsági őrök száma is kevesebb lenne!
sentinel216
@verum: Rendszerváltáskor,az "új demokrácia hajnalán" ezekből verbuválták a kirúgott, elbocsájtott rendőr és katonatisztek a vagyonőr, biztonsági őr, parkolóőr társaságokat, cégeket. Volt szerencsém jó párral találkozni - akikről tudtam, hogy sittesek voltak -, akik nagy pofával dicsekedtek, hogy már ők is egyenruhát hordanak. Jogászok és vagyonőrök országa voltunk jó pár évig.
GeoCravker
@Gonoszgólya: Tündérbogár. Téged kéne nekiszalajtani egy illibsi péklapátnak Pofával előre. Rögtön rájönnél a demokrácia és a liberalizmus megannyi vívmányára. Már ha túléled. De fasiszta barátaid nyilván akkor is szépen emlékeznének meg rólad, ha mégsem élnéd túl.
GeoCravker
@sentinel216: A Fidesz székházat védő hős sittes sem cigány volt. Vagy mégis? Vagy a ő a jó sittes?
GeoCravker
@eszegfu: Szerintem ezek a taxisok valójában a gengszterek sofőrjei. Akik ugyanakkor egy igazoltatásnál nem tudhatnak semmit, mert őket leintette a fuvar.
Ugyanakkor ha valakit gázpisztollyal megkínálnak, az nagyon árulkodó. Arra nem mondhatja azt, hogy azt hitte influenzás a kuncsaft.
Gonoszgólya
@GeoCravker: Tündérbogár. Nincsenek fasiszta barátaim. De normálisan gondolkodók vannak. Akik közé te, fent említett tulajdonságbéli hiányosságod alapján a büdös életbe nem kerülnél be.
Gonoszgólya
@verum tegnap 22:27: Ebben teljes mértékben igazad van. Én viszont arra utaltam a kifejezés említésével, hogy voltak-vannak akik szerint ez megbocsátható bűn.
És talán emlékszel a közelmúltbéli megélhetési lopásokra, amik bizony kőkemény szadista gyilkosságokkal végződtek. DE nem hallottam volna hogy valaki elővezette volna a "két tojásért egy életet?" siránkozó monológot, holott az ominózus uborka versus áramütés esetben ettől a vonyítástól visszhangzott az internet libbernáci része.
És ne mond nekem hogy még mindig nem érted mire akarok kilyukadni, mert azt már egyszerűen nem hiszem el. Nem lehetsz ennyire ostoba.
Épp ezért kérlek, tiszteljük meg egymást azzal hogy nem nézzük hülyének a másikat.
Köszönöm.
eszegfu
@Gonoszgólya: 4:14 Csak "költői" a kérdésem: miből itéled meg, hogy Te és a barátaid vagytok a "normálisan gondolkodók" ?
verum
@Gonoszgólya: - valóban jó lenne, ha nem néznél hülyének!
Én egyelőre türelmesen mondom, hogy minden bűnözőt elítélek, akár milliárdokért, akár két tojásért lop, csal, sőt öl. Azonban az a náci szellemű, aki a bűnözést származáshoz, bőrszínhez köti.
Ismétlem, egyelőre türelmesen, hátha ledübörög benned: aki cigánybűnözést emleget, az a nem cigány bűnözéssel jól megvan.
És nem vagyok liberális, sőt talán konzervatívabb, mint te. A különbség kettőnk között, hogy én a fogalmakat a helyén használom és nem szitokszóként, érv helyett.
GeoCravker
@Gonoszgólya: Abba a körbe amelyikben nem bünözők vannak, akik közt nyilván van cigány is, hanem rasszista előítélettel "cigánybűnözők" ám felmentik például a fegyverteleneket vegzáló TomCat-brigádot nem is akarnék bekerülni. Mert akkor esetleg az olyan barmokkal kellene egy táborba kerülnöm, mint a 64 vármegyés Kossuth-téri bérhugyozók, , a diákokkal szemben nagyonbátor sittes Sz.F. szellemi kiskorú, és a többiek. Ezt a baráti kört meghagyom Neked.
mate03
@nyanya001:Ahogy elnézem ő sem az idén nyáron barnult le!
mate03
@verum: Ne hazudj! Ez a (fidesz)csupa kisbetűvel,privilégiuma!
mate03
@mate03: Elnézést verum! gonoszgólyának címeztem!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.