Varga Mihály szerint ismét bebizonyosodott, hogy Magyarország a korábbi kritikák ellenére vállalt és képviselt gazdasági programjának köszönhetően lábalt ki az elsők között az egész Európát sújtó krízisből.

A Nemzetgazdasági Minisztérium keddi közleménye szerint a miniszter így értékelte az unió gazdasági és pénzügyminisztereit tömörítő tanács (Ecofin) keddi ülésén elhangzott, a görög helyzetről szóló elnökségi beszámolót.

Az Ecofin ülésének fő témája görög válság kezelése volt. Az elfogadott mentőcsomag, illetve annak várható következményei nem lesznek számottevő hatással Magyarország gazdasági és pénzintézeti működésére – írja közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

Az Ecofin-miniszterek a tanácskozáson tájékoztatást kaptak az euróövezeti vezetők csúcstalálkozójának napirendjén szereplő kérdésekről, különös tekintettel a görög krízis kezelésére. A Magyarországot képviselő tárcavezető szerint Görögország az elmúlt években hozott döntései, valamint a nemzetközi intézmények által javasolt terápia miatt már nincs abban a helyzetben, hogy egyedül dönthessen arról, miként kívánja rendezni megrendült gazdasági helyzetét.

A közlemény szerint Varga Mihály úgy látja, a görög viszonyok rendezése összeurópai problémává vált. A hétfői megegyezés még nem jelent végleges megoldást, szigorú feltételeknek kell teljesülnie; egyebek mellett több nemzeti parlament, beleértve a görög és a német törvényhozás jóváhagyására is szükség van, hogy formálisan is megkezdődhessenek a tárgyalások a program részleteiről.

A nemzetgazdasági miniszter szerint a görög társadalomnak óriási terhet jelent majd a hitelcsomag közvetlen és közvetett hatása.

A tanácskozáson megvitatták a luxembourgi elnökség Ecofin-munkaprogramját. Magyarország támogatja az Európai Beruházási Terv megvalósítását, amely az európai gazdaság növekedésének útjában álló egyik akadály, a beruházások elmaradásának felszámolását tűzte ki célul – áll a közleményben.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Egy képet könyörgöm szeretném látni hányan hallgatták ,,befelé nézve,, a csontit!!!
kukac50
Azok lábaltak ki a gazdasági válságból akik elhagyták az országot, és a megélhetéshez elegendő bérért dolgoznak külföldön.
Még embereknek meg kell élni a megélhetéshez szükséges létminimumtól kevesebb összegből, a forint árfolyama a béka feneke alatt van addig ne beszéljen fejlődő gazdaságról.
Dr. Felipe
Vargamisi elvtárs!

G vicctor kommunista spicli elvtárs meg azt találta mondani egy józan pillanatában hogy az a miniszterelnök melynél 300 fölé megy az euró árfolyama , az nem tud kurmányozni és le kell mondania.

Na most lehet dicsekedni elvtárs hogy hol tart az ország. 1 euró 317 forint. Ennyi.
papa.49
@Dr. Felipe: De azt akkor nem tette hozzá ,,kivéve a gyevi bírót,, akarom mondani a hazugovicsot...))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.