Egy milliárdos forgalmat bonyolító, külföldi tulajdonú gazdasági nagyüzem annak ellenére sem hajlandó levonulni az általa korábban bérelt mintegy 500 hektárnyi állami földről a Győr-Moson-Sopron megyei Ikrény és Enese határában, hogy a haszonbérleti pályázatokon nem a gazdasági társaság, hanem 12 magyar gazda nyerte el a területek haszonbérleti jogát – írta a PestiSrácok.hu hírportál kedden. 

A portál közlése szerint az angol-skót hátterű Inícia Zrt. korábban a szocialista kormányoknak köszönhetően jutott állami földterületekhez, de a haszonbérleti szerződésének lejárta ellenére sem akar lemondani a parcellákból besöpörhető profitról.

A PestiSrácok.hu úgy tudja, az Inícia Zrt. az állami földterületek új bérlőinek vetéseit is learatja.

Azt írták, az enesei jegyző a magyar állammal szemben a milliárdos külföldi vállalkozásnak adott birtokvédelmet, így végeláthatatlan per kezdődött. A gazdáknál a jegyző és a régi földhasználó magatartása is kiverte a biztosítékot – tették hozzá.

Bitay Márton, a Földművelésügyi Minisztérium állami földekért felelős államtitkára a portálnak azt mondta: a pofátlanságnak is van határa, lépnie kell az államnak.

A kormány a nyertes gazdákat és a magyar földet is megvédi a külföldi spekulánsokkal szemben, és ennek érdekében minden szükséges jogi lépést megtesz – hangsúlyozta az államtitkár.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
és ezt pont a pestisracok.hu írja, a messze földön híres jogvédő társaság.
nagyon együtt tudok érezni velük a dilemmájukban.
Reggelente arra riadnak fel, hogy "Ma akkor hogyan próbáljunk meg nem köcsögnek lenni?"
Kishantosról is annyira függetlenül tudósítottak, hogy még a независимый новости is nagyon megkedvelte. (független hírek, RU)
pbalage
és ezt pont a pestisracok.hu írja, a messze földön híres jogvédő társaság.
nagyon együtt tudok érezni velük a dilemmájukban.
Reggelente arra riadnak fel, hogy "Ma akkor hogyan próbáljunk meg nem köcsögnek lenni?"
Kishantosról is annyira függetlenül tudósítottak, hogy még a независимый новости is nagyon megkedvelte. (független hírek, RU)
m.macskosz
@pbalage: Illik ám megdolgozni a baksisért! :(
Hofipisti
Nekem legjobban az tetszik - bár a részleteket nem ismerem - hogy a "Pesti Srácok", akik már ugyanolyan vének, elpocakosodottak, elkényeztetettek és elfogultak, mint a "fiatal demokraták", kihangsúlyozzák, hogy a bérlő a "...szocialista kormányoknak köszönhetően jutott állami földterülethez." Arról persze nem esik szó, hogy a 10 éves bérleti szerződés létrejöttekor a magyar bejegyzésű kft. az akkor regnáló kormányt képviselő Nemzeti Földalappal kötött szerződést. Ez a "gazság" egyébként minden most lejáró bérleti jogú bérlő komoly bűne, miután nem volt képes 10 éve a FIDESZ-szel szerződni.
Ebben az országban egyébként ezek a hírek már a "Lúdas Matyi" lapjaira sem férnek be, itt már mindent lehet, s annak ellenkezőjét is, a lényeg, hogy a NYALONC érdekében történjenek a dolgok.
verum
A profit besöprése előtt bizonyára jó sokat beruházott és jó sok munka lett elvégezve magyar alkalmazottak által.
A kormánynak pedig csak a profit kell, a munka már büdös. Nem a magyar gazdákat és a magyar földet akarják megvédeni (lásd. Kishantos) hanem a saját feneketlen zsebüket tömni.
justhpeter
Tolvaj kormány ugrál a jogsértésekkel szemben. Bitvay államtitkár orcáján közben meg sem mozdul a szaru.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.