A címben szereplő idézet egy kutyát sétáltató fiútól származik, akivel a Szent István bazilika előtti téren találkoztam. Ez a srác pár száz emberrel együtt ment ki kedden este tüntetni a magyar kormány menekültpolitikája, azon belül is leginkább a szerb-magyar határra tervezett drótkerítés ellen.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: Anna Mária
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Anna Mária
"A keddi tüntetés messze leghatásosabb beszédét egy, a menekültügybe csak nemrég csöppent önkéntes, Kékesi Márk tartotta. Ő a MigSzol (Migráns Szolidaritás) Szeged képviseletében érkezett Budapestre. Ez a MigSzol Szeged egy pár hete, önkéntes alapon megszerveződött szegedi társaság, ami segíteni igyekszik a bevándorlókon.

Ételt, italt, ruhát és emberi szót kínálnak,

mert úgy érzik, emberi mivoltukból fakadó kötelességük, hogy amennyit tudnak, segítsenek a rászorulókon. Kékesi szerint sokszor nagyon meghatódnak a menekültek már csak azon is, hogy emberszámba veszik őket, hiszen sokuk több ezer kilométeres útja során Szegeden találkozik először valamilyen fokú megértéssel. A szegedi önkéntes szavai hatalmas tapsot kaptak, ami érthető is: ilyen alkalmakkor azért jó kicsit büszkének lenni arra, hogy pár szegedi magyar mégiscsak megpróbálja megadni a menekülteknek azt az emberséget, amiért azok nyugat felé vándorolnak."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.