Költségvetési csalás és hűtlen kezelés miatt feljelentést tett az Együtt Simon Miklós volt nyírbogáti polgármester végkielégítésének ügyében.

A párt MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében azt írták: az előző ciklus önkormányzati tisztségviselőire vonatkozó törvény szerint nem jogosult végkielégítésre az a távozó polgármester, aki országgyűlési képviselő. Ezért Simon Miklós több mint hárommillió forintnyi végkielégítésének kifizetése bűncselekmény, a jogosulatlan kifizetés megkárosította az önkormányzatot – hangsúlyozták.

Az Együtt közleményében ismét felszólította Simon Miklóst, hogy fizesse vissza a törvénytelenül felvett végkielégítést.

A Bors hétfőn arról írt internetes kiadásában, hogy a Nyírbogátot 2001 és 2014 között vezető, 1998-tól országgyűlési képviselőként is tevékenykedő Simon Miklós öthavi végkielégítésként bruttó 3 millió 67 ezer, ki nem vett szabadsága után pedig bruttó 2 millió 147 ezer forintot kapott felesége, a 2014 őszén a település polgármesterévé megválasztott Simonné Rizsák Ildikó (Fidesz) indítványára.

Az MSZP a kapott összeg visszafizetésére, az Együtt pedig mentelmi jogáról való lemondásra szólította fel a politikust, s a Jobbik is vizsgálatot kezdeményezett. Az MSZP vagyonosodási vizsgálatot is kezdeményez a képviselő ellen, amiért nem tüntette fel vagyonnyilatkozatában az "ötmillió forintos polgármesteri bánatpénzt".

Simon Miklós az MTI megkeresésére akkor azt mondta, jogszerűen fizették ki neki az összesen bruttó 3 millió 900 ezer forintos végkielégítést és a szabadságmegváltást, rágalmazás miatt pedig eljárást indít.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal azt tudatta: nem találták törvénysértőnek a nyírbogáti önkormányzat döntését.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
ha még plusz 5 milliót igényeltek volna a képviselőnek a feljelentés helyett,
talán gyorsabban és "szerencsésebb" kimenetelűen záródna le az ügy.
F_Viktor
@pbalage: Szerintem is esélytelen a DK.
A birkák már elfelejtették 2010-et, mikor Lézer, Orbán és az összes szóvivő pofátlan végkielégítésekről lihegett minden nap, mikor lex-törvények alapján 98 százalékos adóval sújtották visszamenőlegesen a - nem saját, nem haverok, nem pártkatonák - végkielégítéseit.

Megint csak Kertész Ákos bölcsessége jut eszembe...
Toby
@F_Viktor: Minden gennyes ügyben nyomatni kell a feljelentéseket, akkor is, ha első látásra hatástalan és reménytelen, ugyanis ezekkel ( az elutasításokkal) kétségtelenül lehet bizonyítani pol-pártkatona "esküjéhez méltó" eljárásait !
Mézike
Semmi értelme. Mert a végén még többet ítélnek meg neki!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.