Ha szabad kezet kapna, hogy az iskolarendszert helyre tegye, akkor egy tanévig nem történne semmi – nyilatkozta lapunknak a nagy hírű budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium most nyugdíjba vonuló igazgatója. Hámori Veronikának ugyanis alapos elemzések és hatástanulmányok hiányoznak nagyon az ötletszerű átalakítások idején. hirdetés – A Fazekas évtizedek óta egyet jelent a minőséggel. Mennyire része ez az iskola a magyar oktatási rendszernek? – A Fazekas egyfajta zárvány, de az oktatási rendszer része is - a kettő együtt igaz. 103 éve azért hozták létre ezt az iskolát, hogy a frissen pályára kerülő pedagógusok itt gyakorolhassanak. Ebből az következik, hogy ide olyan tanárok kerültek, akik képesek másoknak módszertant tanítani. Ez vonzza ide a tanulni akaró gyerekeket is. A külön szerencsénk, hogy a mostani Klikk-esedésig Budapest volt mindig is a fenntartó, és még most sincs beiskolázási körzete például az általános iskolának. Vagyis...

Forrás: nol.hu
Feltöltő: Commneter
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
Kár, hogy nyugdíjba vonul ilyen vezető pedagógusa már nem lesz a Fazekasnak.
Anna Mária
Orbánék sajnos a Fazekast is be fogják darálni.
Egyszerűen nem tűrik meg azt a néhány szabadon gondolkodó és dolgozó értelmiségit, akik még megmaradtak.
szaboria1
@Anna Mária: Pedig a Fazekas rengeteg tehetséget nevelt ki.
Anna Mária
@szaboria1: A Fazekasban azt tudják, amit minden pedagógusnak tudnia kellene: nem a tananygot, hanem a gyereket kell tanítani.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.