Már a Dagály uszoda felhúzása is rizikós vállalkozás, gondot okozhat az építőipar teljesítőképessége, a fővárosi közösségi közlekedésre legalább 600-700 milliárdot kellene költeni – derül ki a Nol.hu által megszerzett hatástanulmányból.

A 2024-es budapesti olimpiára készült 1372 oldalas tanulmány kockázatokat tartalmazó 6 oldalas része eléggé esetleges. Egy táblázat különböző kategóriákba sorol bizonyos eshetőségeket. Nagy kockázat például, hogy megfelelő rendezői tapasztalatok híján idehaza nincs meg a kellő szakértelem egy sikeres pályázáshoz.

Az árakat tekintve viszont optimisták. Szerintük ugyanis a magyar nézőknek nem lennének magasak a belépők árai.

A Garancsi István érdekeltségébe tartozó cég által kivitelezett Dagály uszodakomplexumról például megjegyzik: az extrém rövid tervezési és megvalósítási idő rizikó. Ráadásul az épület teteje egyedi megoldást igényel, ilyet magyar cég még nem produkált – olvasható a lap cikkében.

Érdekesség, hogy egy esetleges népszavazást is szinte kockázatként említenek, az pedig fel sem vetődik, hogy a kormány kérdezze meg az embereket.

A közösségi közlekedésre pedig azért kellene sokat költeni, mert mintegy 100 kilométeres útlezárást terveznek, hogy autóval megközelíthetetlenek legyenek a helyszínek. Úgy számolnak, mindenki gyalog, biciklivel, vagy tömegközlekedéssel utazna. A tanulmány szerint 600-700 milliárd forint kell az elfogadható színvonalú fővárosi hálózat és járműpark kialakításához, míg a magas nívó eléréséhez 1000 milliárdnyi fejlesztés szükséges.

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Ez úgy marhaság ahogy kitalálták, megalomániás hülye hazugovics!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
swordigo
@agnes200: Mert kishitű vagy, és magyarellenes. Ezért jut nehezen előbbre ez az ország.
micfild
@Hellcat: Már a pályázatba belerokkan az ország.
Viszont a fideSS maffia, valami iszonyatosan sok pénzt el tud lopni ezzel
mate03
@gulyasgyula: Ahhoz nem kel olimpia!Ilyen szar eladósodott ország,kevés van mint kis hazánk! Orbán!!Fejedre száll a nép átka!
Bercifiu
@swordigo: Igazad van. Majd a fogtündér előadja az ellopott manyup pénzt, s mindjárt sínen vagyunk.
agnes200
@swordigo: Komolyan gondolod? Hogy ha valaki úgy látja, hogy gazdaságilag nem jó ötlet valami, akkor az már rögtön magyarellenes? Hogy lehet ilyen durva jelzőket aggatni azonnal arra, aki nem azon a véleményen van, mint te?! Picit legyél torelánsabb.
gulyasgyula
@agnes200: Majd ne panaszkodjatok ha külömböző adókat találnak ki ..Az OLIMPIA mindig gazdag nagy államok kiváltsága volt ..A kicsik bele rokkannak ..Olcsó olimpia akkor lesz ha kisebb pályákat , szállásokat , uszodákat lehet építeni ..Az épületek újra hasznosítása smafu ..Arra mindig máshol van szükség ..soha nem jó helyen van stb ..Pl : jó magyar szokás a strand fürdő építés ..Hány település bukott bele , stadion épízés Veszprém : az állam O:V: évi 600 millióval támogatja a fentartást ..Hány lehet az orszáhba amiről nem tudunk ..Egyszer mindent ki kell fizetni ..Akkor ne sirjatok ..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.