Már a Dagály uszoda felhúzása is rizikós vállalkozás, gondot okozhat az építőipar teljesítőképessége, a fővárosi közösségi közlekedésre legalább 600-700 milliárdot kellene költeni – derül ki a Nol.hu által megszerzett hatástanulmányból.

A 2024-es budapesti olimpiára készült 1372 oldalas tanulmány kockázatokat tartalmazó 6 oldalas része eléggé esetleges. Egy táblázat különböző kategóriákba sorol bizonyos eshetőségeket. Nagy kockázat például, hogy megfelelő rendezői tapasztalatok híján idehaza nincs meg a kellő szakértelem egy sikeres pályázáshoz.

Az árakat tekintve viszont optimisták. Szerintük ugyanis a magyar nézőknek nem lennének magasak a belépők árai.

A Garancsi István érdekeltségébe tartozó cég által kivitelezett Dagály uszodakomplexumról például megjegyzik: az extrém rövid tervezési és megvalósítási idő rizikó. Ráadásul az épület teteje egyedi megoldást igényel, ilyet magyar cég még nem produkált – olvasható a lap cikkében.

Érdekesség, hogy egy esetleges népszavazást is szinte kockázatként említenek, az pedig fel sem vetődik, hogy a kormány kérdezze meg az embereket.

A közösségi közlekedésre pedig azért kellene sokat költeni, mert mintegy 100 kilométeres útlezárást terveznek, hogy autóval megközelíthetetlenek legyenek a helyszínek. Úgy számolnak, mindenki gyalog, biciklivel, vagy tömegközlekedéssel utazna. A tanulmány szerint 600-700 milliárd forint kell az elfogadható színvonalú fővárosi hálózat és járműpark kialakításához, míg a magas nívó eléréséhez 1000 milliárdnyi fejlesztés szükséges.

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Ez úgy marhaság ahogy kitalálták, megalomániás hülye hazugovics!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Ez úgy marhaság ahogy kitalálták, megalomániás hülye hazugovics!!!
Clavigo
Nekm úgy hiányzik az olimpia Orbánisztánban,,,mint egy falat cc@r.
Freewolf
Megoldható a politikai egység! Utazzanak választott hazájukba a kettős állampolgárok és azonnal béke lesz!
coyote3
Nálunk gazdagabb országok is nyögik az olimpiák utóéletét...
pbalage
@zöldszem: valóban kimaradt a lopási tényező és a mutyiszorzó a cikkből, ugyanazt csinálná a mi Bölcs Vezetőnk, amit Putyin művelt Szocsiban.
nezelodo
Az olimpia rendezés is a "Merjünk nagyot álmodni" kategória. Pedig ideje lenne felébredni, mert lassan késő lesz. Aztán menjen, mindenki a dolgára, ahol alkotni tud, kinek a munkahely, kinek a gumidominó, alkalmasság szerint.
Hellcat
Ebbe fog belerokkanni az ország már előre látom. Addig jól megszedi magát a fidesz maffia az építkezésen aztán eltűnnek a picsába.
eugen4402
Huszonötezer milliárd forint, huszonötezer milliárd forint ... tessék szépen ismételgetni, még, még, majd szólok, ha abba lehet hagyni.
Valakik mindig elfelejtik, mennyi is az államadósságunk. És amíg elolvastad, azalatt is nőtt kb, 4 milliárddal.
bakegya
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Január
Cifra nyomorúság, hagyjuk már az álmok mezején ezt az olimpiát!
Leginkább az olimpia utáni stadionok/pályák hasznosítása a gond, vagy annyira minimál stílusban készülne, hogy nyugodtan hagyhatnák ebek harmincadjára? Persze itt a minimál stílusban nem hiszek. ... és a finanszírozás, honnan lenne a pénz rá, amikor létfontosságú dolgokra nincs, vagy van csak egyeseknek?
wagabund
csak szólok a firkásznak, hogy nem 2014-es, hanem 2024-es olimpiáról kellene írni..
Freewolf
Liberálisék már az olimpiát is üldözik!
desert
"...mintegy 100 kilométeres útlezárást terveznek, hogy autóval megközelíthetetlenek legyenek a helyszínek." És ugye a befizetett súlyadónkat erre az időszakra visszakapjuk, ha már kitiltanak az utakról. Vagy majd ugyanúgy lenyeli (ezt is) a hülye autós, mint a futó-, bicikliversenyek, buzitűntetés, demonstrációk, szoboravatgatók...stb miatt majd' minden héten menetrendszerűen a korlátozásokat (szegény Hofi Géza már mikor megmondta). És cserébe szagolhatjuk a mosdatlan, piás, fokhagymaszagú kultúrnindzsákat is összezsúfolódva a bkv 20 percenként közlekedő járatain. "Köszönjük Emese!"
Freewolf
@Pálinkafőző Rézüst: Egyszer igazán nekünk is lehetne már egy olimpiánk!
Január
@Freewolf: Semmi gond, már "piánk" van, az "olim" hiányzik még.:)))
Freewolf
@Január: Nem semmi! Az már majdnem ötven százalék! :-)))))))))))))
justhpeter
Az, hogy hamarabb kidurrant a lufi, mint ahogy vártam azt jelenti, hogy már a legkisebb IQ szintjén (Orbán) végrehajtott számítás is azt mutatta, lehetetlen a dolog még gondolat szintjén is. Vagyis a tartósnak szánt gumicsont izibe megromlott és most büdös. Ahogy a főtámogatója is.
papa.49
@zöldszem: Hú, ez nagyon találó, minden fütyiszes xarzsák ott ágaskodik a tálnál))))))))))
joopapa
Ha netán a viktorka és kurmánya netán ki merné írni az olimpia kérdését népszavazásra vagy újabb inzultációs levelet küldene! Akkor ugyan olyan demagóg kérdéseket tegyen fel, mint az inzultációs levélben! Vagy például ilyeneket, akarja e ön hogy olimpia rendezése helyett az egészségügyet tegyük rendbe, vagy akarja e hogy az én kedvenc oligarcháim gazdagodjanak az olimpia létesítmények építésének során ellopott pénzekből stb!
m.macskosz
@Freewolf: ma, 13:16
Nem is értem, hogy miért nincs még Felcsúton a Tadzs Mahal mása?
(Persze, csak úgy szerényen: tízszeres léptékkel...)
papa.49
@m.macskosz: Már faragják az őshazában 1:10 arányban))))))))))
kkalman
"Az Ipsos februári mérése szerint a lakosság 60 százaléka pártolná a pályázatot."
Ezt az adatot honnan a bús, borongós pichából vették? Itt a propin, ha emlékezetem nem csal, már akkor is min. 90 % volt az elutasítás aránya.
Ja, majd elfelejtettem. IPSOS FELMÉRÉS! Annyit is ér!
Fradigege
Állítólag ez a tanulmány már 2002-ben nagyrészt kész volt, csak elővették és leporolták. Nem fogunk nyerni. A vadvizi kajakot még talán, de a tengeri vitorlásversenyeket képtelenek vagyunk megrendezni. Párizs, Róma, Melbourne, Nairobi, Szentpétervár, Durban, Casablanca, Doha(Katar), Boston és Hamburg mellett semmi esély. Ha valamelyik nem nyer majd 2028-ast megkapja. És még nem is beszéltünk arról, hogy Afrikában nem volt még olimpia. Nálunk az infrastruktúra a béka segge alatt. Valakinek a tanulmányért kicsengetett lóvéra fájt a foga.
agnes200
Én szívemből remélem, hogy nem mi nyerjük az Olimpia rendezési jogát.
gulyasgyula
@Fradigege: Nyerni fogunk csak azért mert ez az IMF , Brüszel és a nyugati tőkések érdeke hogy a orzság úgy adósodjon többet Orbán vagy bármelyik magyar miniszter elnök ne lehessen önálló ..Egyszer sikerült kijönni a gödör aljáról de több ilyen nem lesz V I S Z A A F E N É K R E ..Ez a USA érdeke ..És a hülye magyar besétál az adósság csapdába ..
swordigo
@agnes200: Mert kishitű vagy, és magyarellenes. Ezért jut nehezen előbbre ez az ország.
micfild
@Hellcat: Már a pályázatba belerokkan az ország.
Viszont a fideSS maffia, valami iszonyatosan sok pénzt el tud lopni ezzel
mate03
@gulyasgyula: Ahhoz nem kel olimpia!Ilyen szar eladósodott ország,kevés van mint kis hazánk! Orbán!!Fejedre száll a nép átka!
Bercifiu
@swordigo: Igazad van. Majd a fogtündér előadja az ellopott manyup pénzt, s mindjárt sínen vagyunk.
agnes200
@swordigo: Komolyan gondolod? Hogy ha valaki úgy látja, hogy gazdaságilag nem jó ötlet valami, akkor az már rögtön magyarellenes? Hogy lehet ilyen durva jelzőket aggatni azonnal arra, aki nem azon a véleményen van, mint te?! Picit legyél torelánsabb.
gulyasgyula
@agnes200: Majd ne panaszkodjatok ha külömböző adókat találnak ki ..Az OLIMPIA mindig gazdag nagy államok kiváltsága volt ..A kicsik bele rokkannak ..Olcsó olimpia akkor lesz ha kisebb pályákat , szállásokat , uszodákat lehet építeni ..Az épületek újra hasznosítása smafu ..Arra mindig máshol van szükség ..soha nem jó helyen van stb ..Pl : jó magyar szokás a strand fürdő építés ..Hány település bukott bele , stadion épízés Veszprém : az állam O:V: évi 600 millióval támogatja a fentartást ..Hány lehet az orszáhba amiről nem tudunk ..Egyszer mindent ki kell fizetni ..Akkor ne sirjatok ..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.