Az MSZP szerint a rendszerváltó Orbán Viktor egészen biztos, hogy "gyomorgörccsel hallgatná végig" azt, amiről a mai Orbán Viktor beszél és amit képvisel. 

Orbán Viktornak a 26. Bálványosi Szabadegyetem és Nyári Tábor szombati fórumán elmondott szavaira reagálva Ujhelyi István, az ellenzéki párt alelnöke budapesti sajtótájékoztatóján egyre veszélyesebbnek nevezte a miniszterelnököt egész Európára nézve.

Az európai parlamenti képviselő visszautasította azt a politikát, amelyet Orbán Viktor megfogalmazott. Úgy indokolta, tudják, hogy Európa súlyos válságban van, ennek okozója azonban éppen az olyan politika, amelyet a magyar kormányfő képvisel.

Ujhelyi István úgy fogalmazott, a miniszterelnök "nem egy látnok, Európa legbölcsebb politikusa, hanem csak egy piti balkáni politikai maffia feje". Szerinte Orbán Viktor úgy tesz, mintha az ország jövőjét akarná biztosítani, ehhez képest elzárja a magyarokat az európai közösségtől.

Közölte: Orbán Viktor szombati beszéde bebizonyította, hogy a kormányfő csak visszafelé néz a múltba, fogalma sincs merre van az előre, és mi a célja Magyarországnak és Európának.

Az MSZP alelnöke szerint az európai jobb- és baloldal, a szélsőségeseken kívül minden más politikai erő az ellenkező politikai irányba indul el, mint amit Orbán Viktor képvisel.

Utalva Orbán Viktor 1989-es, 1990-es szerepére szimbolikusnak nevezte a sajtótájékoztató helyszínét, a Hősök terét, hiszen – mint mondta – "a rendszerváltó Viktor" most már egészen más politikát folytat.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyuszicsibe
Nem szokott tükörbe nézni, különben hányna is.
Toby
Ugyan már, méghogy "gyomorgörcse lenne", akkor sem lett, amikor tökig liberálisból, hipp-hopp "jobboldali" lett, mert időben észrevett egy rést a politikai pártpalettán !
Egy sunyi, sumák, számító mocsok - két lábon !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.