Lopás vétségének gyanúja miatt vett őrizetbe a rendőrség egy 29 éves makói férfit, aki egy helyi lakásból értéktárgyakat vitt el – tájékoztatta a rendőrség hétfőn az MTI-t.

Az MTI információja szerint a gyanúsított a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) makói elnöke és a radikális szervezet országos vezetőségi tagja, aki garázdaság miatt már volt büntetve, 2011 decemberében pedig a Csongrád Megyei Bíróság jogerősen két év – végrehajtásában öt esztendőre felfüggesztett – börtönbüntetéssel sújtotta társtettesként elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt.

A rendőrség közleménye szerint egy Deák Ferenc utcai lakó vasárnap hajnalban arra ébredt, hogy a házuk elé felépített állvány irányából hangokat hall. Felkelt, majd egy férfit látott, akinek a kezében egy serpenyő volt. Felelősségre vonta, mire a konyhai eszközt a nyitott ablakon keresztül visszakapta. Az elkövető annyit mondott: "csak poén" volt. A feljelentés adatai szerint a lakásból készpénz és Zsolnay porcelán tűnt el.

A makói nyomozók még az esti órákban azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható T. Csabát, akit elfogtak. A férfi részben beismerte a bűncselekmény elkövetését. A rendőrség kezdeményezte előzetes letartóztatását.

A HVIM az MTI-vel hétfőn azt közölte, "helytelenül szerepel" a szervezet honlapján, hogy a férfi a vezetőség tagja. A rendőrség hétfőn tájékoztatta az MTI-t arról, hogy a férfi egy helyi lakásból értéktárgyakat vitt el. Az MTI saját információjára hivatkozva írta azt, hogy a gyanúsított a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) makói elnöke.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

mindenes46
Akkor mos érvénybe fog lépni a felfüggesztett börtön büntetés ?
papa.49
@mindenes46: Á dehogy a hvim. tagság ,,védettséget,, jelent, minden ilyen tetűnek)))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.