Egy újlipótvárosi mészáros hozta létre a szocializmusban Budapest egyik legértékesebb titkos gyűjteményét, kizárólag a legkiválóbb magyar festőművészek alkotásaiból. Kövesi István egy kóser húsboltot vezetett, csupán hat általánost végzett. Hajnaltól késő estig húst darabolt, árult és rendelt. Sem ideje sem képzettsége nem volt, hogy maga válassza ki, milyen festményeket érdemes megvásárolni…

Forrás: hu.euronews.com
Feltöltő: Csizmás Kond
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
hát ez pont így elég nemelhihető...és itt van ez is...
" , hogy a családjából mindenki sajnos a holokauszt áldozatává vált
A gyűjtő már nem él, de családtagjai igyekeztek egyben tartani az egykori titkos gyűjteményt"
nemkati
@Csizmás Kond: Mi van? Nem hiszel a szellemekben? Vagy a halál utáni életben? :)

Hanem az megnyugtató, hogy a kormánynak mindig van egy mészárosa, akivel jót tehet.
Csizmás Kond
@nemkati: mongyuk azután is alapíthatott családot de hogy a semmi mellett a gyűjtemény egybe megmaradt...hát az valami rendkívüli...:)
nemkati
@Csizmás Kond: 1911-ben született. Ha Mautthauzenből 1945-ben tért vissza, akkor lehet, hogy felesége, gyerekei csak ez után lettek, és 'a családjából mindenki sajnos a holokauszt áldozatává vált ' azt jelenti, hogy az elhurcolása előtti családja. A gyűjtemény biztosan Mautthauzen előttről származik. Az valóban csodálatos, hogy olyan titkos helyen volt, ahol megmaradt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.