A Fidesz kormányzásának ideje alatt folyamatosan nő a foglalkoztatottak száma, a cél a teljes foglalkoztatottság – közölte a nagyobbik kormánypárt szombaton az MTI-vel. 

"Amíg a szocialisták kétszeresére növelték a munkanélküliek számát, segélyen tengődésre ítélték az embereket, s megszorításokkal és adóemelésekkel tönkretették a magyar családokat, addig a Fidesz-kormány 5 éve alatt folyamatosan nő a foglalkoztatottak száma" – reagált a Fidesz-frakció Harangozó Gábor szocialista országgyűlési képviselő sajtótájékoztatójára.

A Fidesz közleménye szerint Magyarország ma jó úton jár. "Európai uniós szinten a legjobban teljesítünk a munkanélküliség csökkentésében, a munkanélküliség 7 százalék alá süllyedt és már több mint 4 millió 200 ezer fölött van a foglalkoztatottak száma" – írták.

Kiemelték, céljuk a teljes foglalkoztatottság, ezért a Fidesz folytatja a munkahelyteremtés politikáját és a béremelési programokat. Jövőre még több munkahely és kevesebb adó lesz – olvasható.

Harangozó Gábor szombati budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: a KSH adataiból is látszik, hogy többen hagyják el az országot, mint ahányan érkeznek. Ennek szerinte az az oka, hogy az árak elérték a nyugat-európai szintet, de a bérek csupán "balkáni színvonalon" vannak.

Azt mondta, az ország így soha nem lesz versenyképes, aki tudja, elhagyja Magyarországot, amely így "lassan működésképtelen lesz".

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Teljes mértékben igaz! Engem például az foglalkoztat, mikor kerül végre rács mögé ez a maffia!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@kkalman: Valamikor nagyon régen kivágták a hazug ember nyelvét, ma a fütyisz csak ,,mutogatással,, tudna kommunikálni ha ez még így lenne))))))))))))
soljanka
A tragikus - és rettenetes- az a dologban, hogy ezt az 1 bitesek el is hiszik. Aztán hirdetik tovább, hátha nem jutott el mindenkihez.
mate03
@Anna Mária:!Ezt már józanul,nem tudom elviselni ! Megyek iszom 3-deci vöröset!
Levendula
Kertész végzettségű közmunkások jöttek megnyírni a házunk előtt álló bokrokat .
Egyikük azt mondta, hogy most már kaptak valami felszerelést a munkavégzéshez, de heteken át saját metszőollóval és fűrésszel dolgoztak.
Levendula
@Levendula: ... és mindez 8 órai munkában havi 50 ezer forintért...
Papuska1
Szerintem egyre nehezebben nő! Nálunk nyugat-Magyarországon sajnos gépsorok állnak a munkaerőhiány miatt, de egy csomó kamion is sofőr nélkül árválkodik a garázsban. Közben persze vannak munkanélküliek, de ők nem hajlandók a szalagon dolgozni három műszakban, de kevesebben sem. Ugyan nem tanultak semmit, de joguk az van! A sofőriség mellett pedig nem lehet inni, azt pedig nem bírják, mert a reggelt két felessel kezdik, majd jajgatnak, hogy sehol sem kapnak munkát. Persze nem dolgozni, hanem fizetést kapni akarnak. Ismerek céget, ahol naponta 8-10 embert kénytelenek elküldeni, mert piásan mennek dolgozni. Hát így tényleg nehezen nő a foglalkoztatottság!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.