Miközben fellángolt a politikai és szakmai vita arról, hogy a magyar férfiak 40 év munkaviszony után nyugdíjba mehessenek-e, sok nő nem elégedett azzal a nyugdíjjal, amelyet ugyanennyi munkában töltött év után megállapítanak nekik.

Forrás: sonline.hu
Feltöltő: dr lópicigáspár
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr lópicigáspár
40 évnyi munka után 58.700.- Ft havi nyugdíj, ez aztán a huhu!
Ebből aztán lehet diszkózni, meg videó-sztereózni! :(
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
dr lópicigáspár
40 évnyi munka után 58.700.- Ft havi nyugdíj, ez aztán a huhu!
Ebből aztán lehet diszkózni, meg videó-sztereózni! :(
verum
Mondjuk az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy nagy átlagban a férfiak többet keresnek, mint a nők. Ebből adódóan, a nagy átlagban 40 év munkaviszony után a férfiak ennél több nyugdíjra számíthatnak.
dr lópicigáspár
@verum: A nyolcvanas években nem sokkal kerestek többet a férfiak sem...
verum
@dr lópicigáspár: - csakhogy a nyugdíj beszámításánál az utóbbi egynéhány év a mérvadó.
lópicigáspár
Ohóóó! Büdös a rendszer!! Talán ha a fizetések hat-számjegyűek lennének legalább, és ezután kerülnének a járulékok is befizetve, talán élhetőbb nyugdíjat is kapna a szerencsétlen minimálbérre bejelentett munkavállaló. Akkor kellene hisztizni, amikor a fele fizetést nem keshbe zsebbe menne, de ez kis hazánk egyik népszokása, így jobb egy ideig nem lesz!
Dr. Felipe
Megdöbbent?

Akkor biztos nem látta a plakátokon hogy a reformok működnek.
Papuska1
Ebben az valóban a kormány súlyos hibája, hogy az emberek szinte teljesen tájékozatlanok nyugdíj ügyben. Csak néhány apróság: A nyugdíjat nem gyűjtögetik, általában 2-3 hónap tartalék van. A most befizetők befizetéseiből fizetik. Más: a nyugdíj számítása során az 1988-tól befizetett nyugdíjjárulékok alapján számolják a nyugdíjat egy speciális "felbruttósító" számítás alapján. Tehát pont annyit számít, hogy mennyit kerestél 1988-ban, mint tegnap! Ezzel azt előzik meg, hogy néhány maszek évtizedekig minimumot fizetett, majd néhány évig magas összeget, és így többet kapott, mint aki rendszeresen fizetett. Más: nem csak a tőled levont, hanem a munkáltató által külön befizetett összeg is beszámol a nyugdíjba, így például a "maszek" befizető, ha nem tesz rá a "kötelezőre" végül nagyon alacsony nyugdíjat kap. Végül: elég kevés olyan igazságos rendszer van, mint a nyugdíj! Bár mást is ilyenné tennének! Csak az kap magasabb összeget, aki hosszú ideje rendesen fizetett, gyakorlatilag a manipuláció ki van zárva. Van még néhány fontos dolog, de azt, hogy erről miért nem tájékoztatják pontosan az embereket, és egy csomó félreértés ebből fakad az talány számomra, mert ez lenne az állam érdeke is! Egyébként, mielőtt bírálunk, érdemes utána nézni!
Papuska1
@verum: Elnézést, de ez nagy tévedés! A nyugdíj az 1988-tól befizetett "felbruttósított" járadék alapján számítódik!
Papuska1
@dr lópicigáspár: Valószínűleg a munkáltató elsinkófálta a befizetéseket, vagy a hölgy esetleg zsebbe kapta a lóvét, vagy kihagyott néhány évet 1988-tól. Erről nem az állam tehet! Arról igen, hogy nagyon hiányos az információ a nyugdíjjal kapcsolatban!
dr lópicigáspár
@verum: Tévedsz! Olvasd el a cikket a Sonline-on és utána majd nem írsz valótlanságokat.
papa.49
Csodálkozni nincs miért ezért találta ki a mostani kontár brigantik csapata ezt hogy minél kevesebb legyen a nyugdíj amit ki kell nekik fizetni))))))))
szaboria1
@verum: Tévedsz már 92-től az (1988.ban bevezetett adónak) adózott jövedelemmel számolnak. Bizony nagy meglepetés volt már az akkori elszámolás is. Én nekem is havi 3600.-fttal lett kevesebb. Olyan szorzót alkalmaznak, hogy még én is alig tudtam követni pedig ez volt a szakmám bér és TB-s.
szaboria1
@Papuska1: Azért ők is tévednek mert pl. én is bebizonyítottam nem jól számoltak. Igaz majdnem egy évembe került. A NYUG Ig mindig is trükközött és trükközik.
verum
@Papuska1: - a nyugdíj alapját képezik az 1988-tóli fizetések, a szorzó viszont az utóbbi pár évtől függ döntően.
Equilibrium
@lópicigáspár: Adatlapod szerint: "Foglalkozás: rendvédelmi nyugger"
Szerintem örülj neki, hogy fiatalon elmehettél korkedvezményes nyugállományba!
Örülj neki, hogy te nem voltál olyan helyzetben, hogy fele fizetést zsebbe kaptad! Annak is örülj, hogy a rendvédelmi szerv, ahol szolgáltál (és védtél?) nem minimálbéren jelentett be...
lópicigáspár
@Equilibrium: Örülnék, ha ezek a tetvek nem sarcolták volna meg visszamenőlegesen. Alkotmányos jog volt, ez a féreg banda inkább átbarmolta az alkotmányt, hogy a sértett vezérnek igaza lehessen. Igen, szolgáltam és védtem, tisztességgel, becsülettel. Miért is kellene örömködnöm? Mert élhettem a törvény adta lehetőségekkel? Azzal a lehetőséggel, amivel a most szolgálók még nem élhettek? Ebbe a témába nagyon nem kellene belefolyni, mert nagyon nem ide vág, nem egy kategória. Ráadásul egy véget nem érő vita bontakozna ki.
szaboria1
@verum: Mint Írtam a szorzó már a 90-es évek elejétől van.
Papuska1
@szaboria1: Nem azt írtam, hogy tévedhetetlenek, hanem azt, hogy az alapokkal és alapelvekkel sincsenek tisztában az emberek, és ez nagy hiba. Valóban, így nehéz felkészülni a nyugdíjra. Az a hiszti, amit valaki levágott, hogy "kevesebbet akarnak fizetni" például azért nem teljesen reális, mert egy x összeg elosztása a nyugdíj, és ez az x összeg nem attól függ, hogy te mennyit fizettél, hanem attól, hogy most mennyit lehet beszedni, és ez egyre rosszabb lesz! Ezért volna szükség "nyugdíj előtakarékosságra" amit sokan tudatlanságból összekevernek a "magánnyugdíjnak" nevezett fura képződménnyel. Addig, amíg az emberek nem értik meg a mit és a miértet, csak butaságokat tudnak írni, sajnos. Erről beszélek.
Papuska1
@verum: Lehet, de nem a te utóbbi években megkeresett fizetésedtől, hanem egy "bérszint változásnak" nevezett, az átlagbértől függő viszonyszámtól függ a szorzó. A másik fontos dolog: a csalás, vagy, hogy kevesebbet fizessenek, a legkevésbé sem érdeke az adott ügyintézőnek, semmi haszna nincs belőle. Persze ettől még tévedhet, és valamiért többnyire a mi kárunkra!
Toby
" A magyar reformok(?) működnek "!

Az ogy.-i, alapban nyugdíjas képviselők kapják a havi vastag több százezret + egyéb juttatások és toivábbra is folyosítják a nyugdíjukat !
A "magyar emberek" és " a keményen dolgozó kisemeberek" ettől elesnek !

Hahóóóóóóóóó...ellenzék...mi a f@szom van...vagy ott is érdekeltség van a mocskosságban ?
papa.49
@Toby: A ,,lét,, ők is felveszik)))))))))
Levendula
@papa.49: Egyik olyan, mint a másik. És a másik olyan, mint az egyik. Egyformák.
papa.49
@Levendula: Mind megérett arra hogy a selejtbe tegyük őket, az ellenzék is csupán a saját kis pecsenyéjüket sütögetik, a fütyisz árnyékában)))))))))
JAJMÁR
A nyugdíjak kiszámítása valóban egy bonyolult számítási folyamat. Függ a számítandó biztosítási időtől, az ez idő alatt megszerzett jövedelemtől. Minden egyes ledolgozott időt napra pontosan kiszámolnak, és valorizációs szorzóval a régebbi béreket felszorozzák, - ezt a számot pedig minden évben Kormányrendeletben, az egyéb stat.mutatók alapján állapítják meg, ha jól tudom, március hónapban -. Tehát a szorzó értéke függ a gazdaság teljesítményétől. De számít az is, hogy ki mennyit volt táppénzen, esetleg fizetés nélküli szabin. Pl. gyes. amit az évek számításánál elismernek, de mivel az illető bért nem kapott, és járulékot nem fizetett a gyesen lévő, ez a megállapított összeget csökkenti. Ezért is kevesebb a nők nyugdíja, ráadásul eleve mindig is kevesebbet kerestek, mint a férfiak. (A gyerekkel is általában ők mennek táppénzre.)
Az, aki minimálbérre volt végig bejelentve, kb. erre az összegre számíthat, mint a fenti hölgy.
A nyugdíj összege azonban emelhető a nyugdíj melletti munka tb. járuléka alapján, még a nyugdíjazás után is.
JAJMÁR
@Horizont: Ennyi se, szerintem meg szerinted. Szerintük meg kell még egy két ház, meg hajó, meg föld... meg az is, ami most nem jut hirtelen eszembe :)
justhpeter
Magyarázhatjuk ezerszer is, ez a nyugdíj akkor is megalázó.
Papuska1
JAJMÁR nagyon pontosan összefoglalta. Erről van szó! A képviselőket kritizálók esetében nem értem, miért nem indultak el a választáson és miért nem nyertek? A képviselők közel tízmillió ember közül lettek kiválasztva, és megválasztva 200-an. Elég tehát tízmillióból az első kétszázba bejutni, és megvalósítani a terveit az embernek. Azt sem értem miért éppen a nálánál gazdagabb magyar embereket irigylik annyian? Miért nem a sok millió külföldi gazdagot? Ez bizony az "irigység faktor" és a politikusok egy vesztes része játszik rá erre. Nem akarok sarkítani, de hasonló pszichés mechanizmussal sok millió embert öltek, ölettek már meg a földön, például a franciák így irtották ki az arisztokráciájukat és vele az intelligencia javát is. Erre épít a kommunizmus, ami tudvalévően 100 millió ember halálát okozva. Irigyeld, akinek akár egy kicsivel több is van, mint neked, és ha teheted válts ki anarchiát, mikor szabadon megölheted. Ez ennek a filozófiának az alapja. Csak ezen kevesen gondolkodnak el!
Papuska1
Még egy gyors gondolat: Akinek 103 ezer Ft nyugdíja van, azt nagyon irigyelheti, és a recept szerint gyűlölheti is, akinek csak 60 ezer van! Ön, aki csak kicsit szegény sincs biztonságban, mert lehet valaki szegényebb, aki pont azt irigyli, ami önnek van! Az Őrségben az ötvenes években kitelepítették a Hortobágyra azt, akinek 2-3 holddal volt több földje, mint a párttitkárnak, mert kikiáltották kuláknak. Pedig azon a földön Ő is csak nehezen élt. Erről van tehát szó, és erre játszanak egyes aljas politikusok! A mi életünkre!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.