Több a menekültkérdéshez kapcsolódó bűnügyi hír is napvilágot látott ma. Öt embert, köztük három rendőrt vett őrizetbe bűnszövetségben elkövetett embercsempészet és más bűncselekmények gyanúja miatt a Központi Nyomozó Főügyészség.

A megalapozott gyanú szerint a rendőrök figyelték az 51-es főúton a járőrök mozgását és erről egymással, illetve civil társaikkal egyeztettek. A megszerzett információkkal segítették civil társaikat abban, hogy az illegális határátlépőket szállító gépjármű hatósági ellenőrzését elkerüljék. A három meggyanúsított rendőr a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságon teljesített szolgálatot, szolgálati viszonyukat azonban július 30-án megszüntették.

Eközben vádat emeltek a debreceni menekülttábor négy lakója ellen, akik kenyérvágó késsel megfenyegették egyik társukat, és erőszakkal elvettek tőle 1300 eurót. Az egy fiatalkorú és három felnőtt korú menekült erőszakkal tuszkolták be társukat az egyik szobába, ahol a papírvágó késsel megfenyegetve levetkőztették, megütötték és elvették tőle a pénzét. A rablással megszerzett 1300 euróból 800 eurót sikerült a nyomozás során az egyik vádlottól lefoglalni, így a bűncselekménnyel okozott kár részben megtérült. A Debreceni Járási Ügyészség a vádiratában a felnőtt korú vádlottaknak fegyházbüntetést, a fiatalkorú társuknak pedig javítóintézeti nevelést indítványozott a felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntettének minősülő cselekmény miatt, ami 5 évtől 10 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő

A Magyar Szó Online pedig arról ír: a menekültek házakhoz mennek be, a határ közelében egy asszonyra rátámadtak, illetve péntek hajnalban feltörték a falu temetőjének halottasházában három ajtót. A helyi közösség ígéretet kapott, hogy rövidesen 24 órás biztonsági szolgálatot vezetnek be. A lap szerint a falun naponta mintegy 500-600 ember vonul át, akik nagy mennyiségű szemetet hagynak maguk után, az emberek meg félnek tőlük.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.