Tovább csökkenhet Magyarország lélekszáma a következő évtizedekben – írja az Origo.

Hozzátették, ezen még az sem segítene, ha sokkal több gyermek születne, és az eddigieknél sokkal több bevándorló telepedne le hazánkban.

A következő 50 évben várhatóan megháromszorozódik a 80 évnél idősebbek száma és vannak olyan riasztó előrejelzések is, hogy 2100-ra mindössze 4 millió lenne az ország lélekszáma.

A legnagyobb népességnövekedés a fejlődő térségekben, különösen az afrikai kontinensen várható. A gyorsan gyarapodó Nigéria 2050-re megfoszthatja az Egyesült Államokat a világ harmadik legnépesebb országa címtől – olvasható a lap cikkében.

1990 és 2011 között 400 ezer fővel fogyott az ország lakossága, a 2011-es népszámlálás és 2014 között pedig újabb 100 ezer fő a veszteség. A létszámcsökkenés a születések alacsony és a halálozások magas számának együttes következménye.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horovitz Ernő
Elképesztő, de ennek mi a jelentősége???
eszegfu
A világ népességének alakulásában is igencsak kis pontok vagyunk. Az, hogy 1980. óta folyamatos a lélekszám csökkenése M.o-n, vélelmezem: 2100. évre valóban 2 mill. kevesebb lesz a lakosság, hiába lesz esetleg nagyobb mértékü a születések és az ide-, vagy visszatelepültek száma. Ami pedig talán sulyosabb gond: a lélekszám aránya egészen eltolódik a 60 év felettiek javára, azaz nem lesz keresőképes lakosság, hanem csak nyugdijasok... kb. 25 %-ára becsülik. Kedves "igazi magyar kollégák", ezt a gondot bizony mostanság kellene megoldani, mert kihal a magyarság!
justhpeter
A fideSS-jobbik már jelezte, hogy dolgoznak a megoldáson.
Másik
A gond nem abban van, hogy hány fő, hanem milyen a korosztályi összetétel. Hol van előírva, hogy csak zsúfolva lehet egy adott területen lakni? Legalább lesz helye a természetnek is.

Azért azt megkérdezném, honnan tudják, hogy pl. 2080-ban kinek hányszor lesz kedve nemi életet élni?
Azt pont a szegény országokkal lehet bizonyítani, hogy a magas gyermekszám rejtélyes okból fordítottan arányos az életszínvonallal.
Na most: ha a romló életszínvonalat nézem (tudom nem romlik, hanem negatívan szárnyal), akkor a kormány már meg is találta a kipusztulásunk ellenszerét.
Tehát tessünk ebből a nézőpontból szemlélni népünk megmentőire, és hálát adni az intézkedéseikért!
Honfitársaim! Mi az elődeinkhez hasonlóan nem azért nélkülözünk, hogy az utódainknak jó legyen, hanem a nemzet fennmaradásáért! Hajrá!

Csendben megkérném bölcs vezetőinket, ők is vegyék ki részüket ebből a mindennél fontosabb projektből. Elég, ha nélkülöznek, nem kell szaporodniuk.
dömdödöm
Nem fog megháromszorozódni a 80 -nál idősebbek száma . Ilyen életvitel és egészségügy mellett képtelenség .
dömdödöm
Csak elég kimenni a temetőbe :-( 3 , 17 ,35 ,56 , 64 ,62 :-(((( a 79 a csúcstartók között van sajnos
:-(((((((((((((((((((

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.