Kuna Tibor, a Fidesz-frakció egykori kabinettitkárának neve múlt héten is bejárta a sajtót, mikor az MTVA egy nem túl barátságos módját választotta annak, hogy közölje: az ő érdekeltségébe tartozó Trinity Communications is beszáll a közmédia kommunikációjába. Az erről szóló megbízással nettó 21,5 millió forint hívható le, de ez aprópénz a Szerencsejáték Zrt. mostani tenderéhez képest.

A Kreatív Online értesült elsőként arról, hogy Kuna két cégének – a Young & Partnersnek és a Trinity Communicationsnek – a konzorciuma nyerte meg a Szerencsejáték Zrt. június 8-án kiírt meghívásos tenderét kreatívtervezési és médiavásárlási feladatokra.

A Szerencsejáték Zrt. a Kreatív kérdéseire azt válaszolta: a cég tevékenysége törvényileg nem tartozik közbeszerzés hatálya alá, így összevont, meghívásos pályázatot hirdettek. A pályázati kiírásban előre meghatározott súlyozott bírálati szempontok alapján pedig ők lettek a nyertesek. Arra viszont nem feleltek, hogy rajtuk kívül hány másik ügynökséget hívtak meg a tenderre.

A Szerencsejáték Zrt. a konzorciummal idén december 31-ig szóló keretszerződést kötött.Ugyanakkor ez nem ad kizárólagosságot Kuna cégeinek, tehát ezek mellett még elvben más ügynökségeket is felbérelhetnek. A szerződés keretösszege nettó 2 milliárd 834 millió forint, melynek felhasználására a Szerencsejáték Zrt. semmilyen kötelezettséget vagy garanciát nem vállalt. Ez a gyakorlatban jelenti, hogy a Szerencsejáték Zrt.-nek nem szükséges mind a 2,8 millárdot elkölteni.

A Kreatív azt is hozzátette: a Szerencsejáték Zrt. a korábbi híradások szerint a Nemzeti Kommunikációs Hivatal alá tartozik, ezért nem világos, hogy miért a Nemzeti Vagyonkezelő adta meg az engedélyt a meghívásos tender kiírására.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Ez csak a véletlen műve lehet !
Nem kell mindjárt belterjes nyerésre gondolni ! :P
justhpeter
Jaj, de boldog vagyok ! Végre történt valami véletlen a fideSS háza táján.
Tibor43
Lehetett választani a Szerencsejáték Zrt-nél. Gépi sorsolás,vagy cinkelt lapokkal játszanak.
A cinkelt nyert...
eszegfu
Mi itt csak cikizzük a "szerencsétlen" vállalkozót...pedig lehet, hogy ez életének egyetlen, megismételhetetlen "főmüve" lesz...utána már labdába sem rug.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.