A kiegészítő pótlékkal együtt a szociális ágazatban elérhető fizetés 105 ezer és 318 ezer forint között mozog.

Bérkiegészítést kapott a napokban a szociális ágazat mintegy 63 ezer dolgozója, a kiegészítés mértéke havi bruttó 1650 és 68 722 forint között változik – olvasható a Napi Gazdaság hétfői számában.

A 7,6 milliárd forint összegű pótlék a 2014 januárjában bevezetett szociális ágazati pótlékot egészíti ki, mely éves szinten 12 milliárd forintot jelent a munkavállalóknak. Az idei költségvetésben a bérpótlék és a bérkiegészítés így közel 20 milliárd forintot tesz ki.

A szociális ügyekért felelős államtitkárság tájékoztatása szerint a mostani bérkiegészítés a szociális szférában dolgozó 90 ezer munkavállaló kétharmadát érinti, és középpontjában elsősorban a közép- és felsőfokú végzettséggel rendelkező, valamint a többéves tapasztalattal, gyakorlati múlttal bíró szociális dolgozók állnak. A kiegészítő pótlékkal együtt a szociális ágazatban elérhető fizetés 105 ezer és 318 ezer forint között mozog.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vonotok
Vajon hol van ilyenkor a szakszervezet?,, Vagy a szakszervezeti vezetők már más fizetési kategóriába kerültek???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vonotok
Vajon hol van ilyenkor a szakszervezet?,, Vagy a szakszervezeti vezetők már más fizetési kategóriába kerültek???
human
Azt a havi 68 ezer (bruttó) havi pluszt ki fogja röhögni az a doki, aki 1 milliót visz haza zsebben az emberek "hálájának" köszönhetően. Hasonlít ez a rezsicsökkentésre. Azok kapnak többet ott is, akik meg sem érzik a rezsicsökkentést. Akik pedig rászorulnának a nagyobb támogatásra azok morzsákat kapnak.
justhpeter
Az emberminisztérium nagy dicsősége az 1650 forint. Amúgy szégyen.
simmering73
A reformok működnek.
Rokkant ismerősömnek járt a közgyógy igazolvány, amit márciusban ez a szociálisan érzékeny briganti kormány csöndben megszüntetett. Az Önkormányzattól kapott egy levelet, melyben ez áll: Havonta 26.500.-ft a gyógyszerre költött összeg, a szakértő megállapította, hogy havi 6.000.-ft (!!!) elég lesz a továbbiakban gyógyszerre, amit az Önkormányzat fog küldeni.
Innen már könnyű lesz évente csökkenteni az összeget, majd megszűntetni, mint tették ezt a havi 13.000.-ft-os önkormányzati támogatással (elmű, víz, szemétdíj), melyet négy év alatt teljesen megszűntettek.
A reformok működnek.
Desischado
@simmering73: Csodálkozol? Működnek, csak a maffia bandának, nem nekünk! Amúgy a rokonom nyugdíját év elején kemény 1000 ft-al "emelték"! Na, ehhez mit szólsz? Csak azt nem értem, hogy ha 26500 ft-ot költ gyógyszerre, azt hogy lehet 6 000 ft-ból finanszírozni? Ezek szerint valaki nagyon nem tud számolni!
gazdag dezső
Hát kell a pénz a kormánytagok,és feleségeik,barátnőik repülős utaztatására,gépkocsikra,üzemanyagra,pályabérletre,lakásra,magasabb fizetésekre,médiafigyelésre...meg még sok ingyenélők bérezésére !!! Aki eddig is sokat keresett azok sokkal többet kapnak ,akiknek eddig is kevés vólt azoknak a magas bérekhez képest még több jut! Tovább nőtt a szakadék !!Ez ám a hozzáértés Balog Úr!!és tisztelt minisztériuma ! Egyszer valaha úgyis vége lesz ám ezeknek a dolgoknak,és akkor talán a helyére kerülnek a dolgok ! Remélem ,hogy akkor a nép haragja az ilyen intézkedéseket hozó embereket a börtönökbe juttatják !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.