Rosszul fest a jövőnk: száz év se kell, hogy 4 millióra zsugorodjon a magyar lakosság. Aki megérheti a század második felét, egy elöregedő, egyre élhetetlenebb országra készüljön. Sokasodni kellene, de olyan tempóban valószínűleg nem tudunk, hogy elkerüljünk egy súlyosabb népességcsökkenést.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: dr. prédikátor
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
Bizony ha így haladunk így lesz igaz! Csak egy kis példa két hónapja egyetlen egy gyerek sem született 5000 feletti városunkban.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
szaboria1
Bizony ha így haladunk így lesz igaz! Csak egy kis példa két hónapja egyetlen egy gyerek sem született 5000 feletti városunkban.
lópicigáspár
Brit tudósok bebizonyították, hogy tíz emberből négy az hat! :-)
nyanya001
Nem is tudunk pontos adatot, mennyien mentek el 2010 óta az országból,
de az 500 ezer az biztos megállja, és ezek nem nyugdíjasok, hanem fiatal,
munkaképes korú emberek lehetnek zömmel, akik kint alapítanak családot
és eszükbe sem fog jutni hazajönni a lepusztított hazába !
Dr. Felipe
Akkor ki a franc fog utazni a csuti kisvasúton? "Pazarba megy minden" A zűrállomás is kongani fog az ürességtől.
bundi
@lópicigáspár: bocsi de ze nem csak az ensz előrejelzése...
a ksh sokkal siralmasabb helyzetet fest fel...
hvg.hu/gazdasag/20150710_Ket_emberolto_sem_telik_el_es_ketmilliova
ez a ksh-s cikk...
és itt a tanulmány...
ha el akarod olvasni:
www.demografia.hu/kiadvanyokonline/index.php/demografiaiportre/issue/view/532
és ami kétségbeejtő...
"A kötet szerint a nyolcvanas évek eleje óta Magyarország népessége egyre kisebb, a 2011-es népszámlálás és 2014 között 100 ezer fő a veszteség. A létszámcsökkenés a születések alacsony és a halálozások magas számának együttes következménye."
azokat akik kimentek dolgozni és ott is maradnak jó eséllyel...tehát azt a jópár százezer embert még bele sem számolták...
mert ha belegondolsz azokkal együtt...illetve azok nélkül már a 2025 re kalkulált 9,5 milliós értéket is alulmúlta az ország 2015-re...
na ez a gáz...és lehet acsarogni a migránsokra...de ha ők nem maradnak meg ott, ...na akkor az ország megy a levesbe...
lópicigáspár
@bundi: Főleg, ha a munkaképes lakosság zöme nyugatra távozik!
dömdödöm
Előtérbe kellene helyezni a család és szociálpolitikát , biztos és kiszámítható jövő alapjait kellene megteremteni sok minden más felesleges baromság helyett . Úgy látszik a Romániából ideszakadt dörzsölt bocskoros kormánynak ez nem érdeke . :-(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
bundi
@lópicigáspár: nem...ezt az adatot a ksh a természetes fogyással számolta...ha azt a kb 4-500 000 embert beleszámolod akik kimentek dolgozni és jó eséllyel kint is maradtak (igen köztük én is)
akkor a mostani 9,8 milliós népesség hirtelen a 2025-re kalkulált 9,3 alá esik már most 2015-ben...és ha belegondolsz hogy azok a dolgozók akik kimentek viszik a gyerekeiket (mi kettőt) akkor a helyzet nem túl rózsás...és talán megérted miért hülyéztelek le, amikor olyan harciasan küzdessz a bevándorlók ellen, miközben a másik határon kb háromszor annyian mennek el...talán a bevándorlók értelmesebbjét rá lehetne venni arra hogy ott maradjon, és legyen aki a nyugdíjatok fizeti...talán...de nem kerítéssel...
bundi
@lópicigáspár: de mondom esetleg meg is lehetne tartani őket...
www.delmagyar.hu/szeged_hirek/bassint_es_tarsait_mar_megallitotta_a_kerites/2441046/
"Öt szír férfi ült az „Államhatár" tábla tövében a próbakerítésnél, közvetlenül a kiskapunál. Egyikük egy trombitát tartott a kezében. – Angliába vagy Németországba tartok. Ott szeretnék munkát találni – mondta angolul a kerítés tövében várakozó szír Bassin. A 23 éves férfi arról beszélt, számítástechnikát tanult az egyetemen, barátja pedig építész. Hangsúlyozta, nem segélyt akarnak, hanem munkát, ha kell, ehhez nyelveket is tanulnak. Jókedvűen megjegyezte, a törököt 15 nap alatt elsajátította, a magyar talán egy hónap alatt meglesz.

– Nem félünk a rendőröktől, tudjuk, hogy nem bántanak bennünket. Nem úgy, mint Görögországban, ahol elvették az iratainkat, és úgy engedtek utunkra – magyarázta Bassin. A fiatalember Damaszkuszból indult útnak, otthon két évig dolgozott az egyetem mellett, de elege lett a polgárháborúból. Édesapja tanár volt. Bassin nem tudja, mi lett a testvérével és az édesanyjával."
nem ezerrel uszítani ellenük, mint ahogy te is tetted...kb ennyi...
bundi
@lópicigáspár: gondolod ezzel méltó vagy ahoz akitől a neved kölcsönzöd?
lópicigáspár
@bundi: Te sem látod a fától az erdőt! Útlevéllel, személyi igazolvánnyal távoztál legálisan Angliába? Igen! Elüldözött valaki, lemészárolták a családod? Nem! Nem egy kategória! Nem a halál elől menekültél csak mert büdös az itthoni rendszer! Miért nem teszel ellene valamit, hány tüntetésen voltál a selejt kormány ellen, ja egyszer sem! Te méltó vagy a nevedre? Gyere haza, lakást, munkát kapsz a kormánytól, aztán lesz jogalapot észt osztani! Ott egy kicsit egyszerűbb az élet, keresel gondolom bőven 1000 GBP felett, a Sainsbury's-ben 50 GBP-ért telepakolod a kosarat, itthon az alján lötyög jó esetben valami és fizu egy kicsit más! Légy bátor, dobd el a jólétet és tégy valamit, hogy a hazád (neked már nem) felemelkedéséért, adózz itthon, fizess járulékot itthon és majd embernek nézlek!
soljanka
De legalább a java marad meg. Az igazi, hithű, büszke magyar, akiknek pöttyös popsijú gyermekei békében élvezhetik eleik által építtetett stadionokat, egyeniskolákat. Nem zavarja meg nyugalmukat idegen, nem vonulgatnak furcsa identitású emberkék, nem lesz vita, nem lesznek politikai csatározások, csak a tiszta, erkölcsös vezetők, és a bennük bízó, mellettük örökké kitartó szolgálóik.
Kánaán.
profon
Már csak roma polgártársainkban bízhatunk !
zöldszem
plágium!!!plágium!!! plágium!!!:)))))
30 év múlva felirat a határon:
"93 030 km² ingatlan, igénytelennek kiadó! Kiválóan alkalmas birkák rideg tartására. Az ingatlan egy elvadult birkanyájat és némi egzotikus lakosságot leszámítva lakatlan. Négyzetméterenként pár millió dollár jelzáloghitellel terhelve.
Érdeklődni a tulajdonosnál:
Orbán vajda, Felcsút. (Stadiontól balra.)"
vizinyuszi
Ha a java marad, akkor ezzel semmi gond, mivel a minőség a fontos, nem a mennyiség, főleg az emberek létszámát illetően.
levi
És abból a 4ből 2 roma lesz 1 meg menekült leszármazott.
Csizmás Kond
Nem kell parázni gyerekek, ezresével jön az utánpótlás. Néhány nap láger és ugyanolyan magyarok lesznek mind ti.
bundi
@lópicigáspár: folytassuk ahol abbahagytuk...az hogy elmentem?----igen elmentem, mert megszünt az a szakma amit hivatásomnak tekintettem...a 2008-as 2008-es évi kb 50 000 építési engedélyből 2012-re kb 7 500 maradt...a megbízások több mint 80 százakléka köddé vált...a maradékon meg a csókos belsősök osztozkodtak...tehát válsztás elé kerültem...vagy keresek olyan helyet ahol fizetnek a tudásomért, vagy beállok hajbókolni, ...semmi pénzért segget nyalni...te ezt tetted volna?
és ne hozd fel, hogy az állam taníttatott...minden papíromért súlyosan fizettem...a katonatiszti képzési költségeit is vissza kellett csengetnem, mivel idő előtt tettem le a mundért...tüntetés?...igen voltam pécsen a szécsényi téren jópáron ...még 2012 környékén...de semmit sem ért...és ha hazamennék...nem kellene sem a munka sem a lakás ---ha visszaolvasol, látod van házam martonfától pár km-re...minek másik azt szeretem...én építettem javarészt két kezemmel...ha megkérded enterot, vagy verőcét elmondhatják már 2010 óta itt vagyok ezen az oldalon, és azóta sem váltottam irányt egyszer sem mint egyesek...és visszanézheted a régebbi hsz-ek ből a képeket amiken 2012-előtt amikor szabad időnk volt karitativ munkákat csináltunk székelyföldön, vajdaságban...de tudod egy idő után betelik a pohár 2 gyerekkel, nem áll neki az ember hőzöngeni...ki fizeti az ételt ha tüntetéseken esz a fene...eddig egynek sem volt értelme...mi változott...te mit tettél volna...most hogy ilyen okos vagy kérdelek...hen?
és ha belegondolsz azért kezdtem el veled foglalkozni mivel a másik cikknél azokra akikre most hivatkozol hogy háború elől menekülnek ezt írtad...
"Illegális határátlépők! Egyáltalán miért tűri a hatalom ezt az állapotot!? Van útlevele, vízuma? Nincs! Rabomobil klíma nélkül, és ki velük ott, ahol bejöttek! Nézegettem a kerítés építés mellett sétálgatókat! Hát bizony nincs térdig kopva a lábuk, azokat odáig vitték, szóval bíbelődjenek vele a szerbek!" emlékszel rá?
bundi
@lópicigáspár: és a másik...igaz ha kicsit odafigyelünk akkor heti 60 fontból megvan a bevásárlás négyünknek, de csak a lakásbárlet havi 1650 font plusz rezsi...a travel card zone 1-3 ra havi kb 150 fejenként...nem nem egyszerűbb az élet..csak könnyebb elviselni, ha látod, hogy van remény arra, hogy a gyerekek olyan suliba járjanak amiben ven jövőjük...ezért sok mindent lenyel az ember...és a nevem? lehet nem vagyok méltó a bundisághoz...de talán 1992 ben egy lány akasztotta a nyakamba az ybl-ön ez azóta kísér...talán pécsen is hallottál már rólam...bab, hopi bundi stuncorgó...talán ez mondd valamit talán nem...
és te? hogy érzed...máltó vagy a lópicigáspárhoz? ismertem személyesen...
és nem várom el hogy embernek nézz...ezen már rég túl vagyok...és tudod amiket csináltam nem is ezért csináltam...hanem mert jobban éreztem magam, ha segíteni tudtam...meg egyébként is jó volt a társaság...és abban igazad van, hogy az országot általában azok hagyják el akik érdek nélkül is tennének valamit érte...de nem kellenek...ez van...de kívánom te érezd jól magad...magadnak építed...te fogsz lakni benne...
és ne reménykedj ez nem a búcsúbeszédem...foglak még basztatni sokat ha így folytatod...
Yoda69
@lópicigáspár: Nincs igazad! En is kulfoldon elek, es tettem az ellen hogy ne a fideSS maradjon. Elmentem szavazni a kovetsegre. Es '18-ban is el fogok menni. Ez a max. amit ma demokratikus eszkozokkel meg tudunk tenni. Az hogy megis a fideSS maradt kormanyon mindenki tudja az okat, es sajnos eleg valoszinunek tunik hogy '18-ban is ok maradnak tovabb a jobbikkal megfuszerezve, ha csak tudatara nem ebred a magyar lakossag, de ebben mar nem bizom.
Ez viszont azt fogja eredmenyezni, hogy meg tobb ember fogja elhagyni Magyarorszagot, es lehet hogy mar 2050-re lecsokken 4 milliora a lakossag.
lópicigáspár
@bundi: Engem már annyian basztattak életemben, hogy egyel több vagy kevesebb nem számít! :-) Egyébkén ahogy így olvasom a szösszenetedet még azt is ki merném jelenteni, hogy lehet egy oldalon állunk, csak háttal egymásnak! Ennek valahol még talán örülnöm is kellene, mert nem sok ember volt eddigi pályafutásom alatt, aki szemtől pofába meg merte mondani a véleményét, inkább ahhoz vagyok hozzászokva, hogy hátulról mellbe döftek. Tervezgetem meglátogatni a sógorékat, nem tudom Te GB melyik részén élsz, ők Londontól egy másfél órára délre, lehet jót tudnánk beszélgetni, ha összehozna a sors! :-)
Másik
Na most az hol van előírva, hogy olyan zsúfoltan kell élni, mint a heringek?
Semmi gond a 4 milliós létszámmal, ha jó a korösszetétel, illetve nem debil a zöme.

Azt meg írtam a másik ilyen cikknél is, hogy azért merész dolog így 100 évre előre jósolgatni.
Annyi minden történhet, nagy a nyüzsgés mostanság a világban ...
varrólány
@Másik: Egy másik cikknél le is írtad kell a hely a természetnek is , ez teljesen jogos. Nem lehet mindet elfoglalni , beépíteni .
Azt a legkönnyebb leírni kb mi lesz 100 év múlva. Aki most él úgysem tudja leellenőrizni hogy igaz lett-e! A most élők helyzetét nem sikerül megoldani , de a későbbiekét már tudják!
Freewolf
Ennek csak egy oka van! Mindenki fontos, kivéve a dolgozó, fehér magyart! Annak sárga csekk dukál!
lópicigáspár
@varrólány: Ez pont olyan, amikor behozták az első CD lemezeket, ezer év garanciával! Van gyári szoftverem, amit már az olvasó sem ismer meg! :-)
bundi
@Másik: a gond hogy most 4 adófizető dolgozőra jut egy öregségi nyugdíjas...
a másik...igazad van nem lehet pontosan előre tervezni...például...ha a jelenlegi állapotokba beleszámolod, azokat akik kint dolgoznak és élnek, akkor már most is a 2020-25 re prognosztizált 9,5 millió alatt van az életvitel szerűen ott élők száma...és nem az öregek nyugdíj közeliek mentek el...de ez csak figyelmeztetés...olyan mint az erdőben ha rádkiált valaki, hogy mozdulj mert a fa feléd dől...te dolgod mozdulsz vagy lebérrettegőzöd aki figyelmeztet becsukod a szemed és ujjongassz magadban nemsokára mennyi hely lesz körülötted...
verum
Egy ország, ha olyan idegengyűlölő, mit kis hazánk, meg is érdemli, hogy a végsőkig zsugorodjon.
Ha nem ismer el mást magyarnak, mint fehér bőrű, pirospettyes fenekű Árpád leszármazottját, akkor éljen egy kis szigeten, azt jónapot.
varirmag
"
Hazádnak rendületlenűl
Légy híve, oh magyar;
Bölcsőd az s majdan sírod is,
mely ápol s eltakar."
"
A nagy világon e kivűl
Nincsen számodra hely;
Áldjon vagy verjen sors keze:
Itt élned, halnod kell."

Sokan vagyunk akik (bármi történjen is ! ) hazát,vallást,családot nem cserélünk !
De igyekszünk mindent megtenni hogy jó irányba forduljanak a dolgok.
bundi
@lópicigáspár: egyébként london golders hill...golders greentől kb 10 percre...
bundi
@varirmag: "Sokan vagyunk akik (bármi történjen is ! ) hazát,vallást,családot nem cserélünk !"
ez nem biztos hogy pozitívum egy olyan nemzet edsetében aki lovas nomád szabad népektől származtatja magát...gondolom én...ez gondolom olyanok fejében fogant meg, akik jobb szerették a jobbágyaik a falvaikban tartani, ...mondom ez az én véleményem...
mert más meg mondott olyat is hogy "
Talpra magyar, hí a haza!
Itt az idõ, most vagy soha!
Rabok legyünk vagy szabadok?
Ez a kérdés, válasszatok! –
A magyarok istenére
Esküszünk,
Esküszünk, hogy rabok tovább
Nem leszünk!

Rabok voltunk mostanáig,
Kárhozottak õsapáink,
Kik szabadon éltek-haltak,
Szolgaföldben nem nyughatnak.
A magyarok istenére
Esküszünk,
Esküszünk, hogy rabok tovább
Nem leszünk!"
rémlik?
varirmag
"ez nem biztos hogy pozitívum egy olyan nemzet edsetében aki lovas nomád szabad népektől származtatja magát...gondolom én...ez gondolom olyanok fejében fogant meg, akik jobb szerették a jobbágyaik a falvaikban tartani, ...mondom ez az én véleményem"

Aki sokat iszik vagy szeret baromságokat mondani ,írni ( mint a fenti idézet )
azzal nem érdemes "beszélgetni".
Nagyon sz@r érzés lehet idegen országból bizonygatni hogy milyen jó ott és milyen borzalmas itt.
Sajnálni,szánni valóak.
wagabund
nem tudom mi a probléma.. erre a kilencvenháromezer négyzetkilóméterre pont elég a négymillió ember...ebből ezer ember birtokolja az ország kétharmadát, a többi szánt-vet- arat-kapál, dolgozik éjjel-nappal a kápó utasítása szerint...
ezt most készítik elő, és csak a vak nem látja..vagy...aki nem akarja...
Másik
@bundi: Aaaztat írtam, hogy fontos a korösszetétel.

Nem mozdulok, mert kiöregedtem a szaporodó korból. Sokasodjon az, akinek kedve van hozzá!
bundi
@varirmag: hát petőfi már csak ilyen...
meg ady,
www.youtube.com/watch?v=8kzxPrN5bag
meg józsef attila...tudod ezek a libsibolsik már csak ilyenek...
de mi a baromság ebben?
varirmag
Na , ez tényleg szánalmas !

A baromság ! Mégegyszer !

"ez nem biztos hogy pozitívum egy olyan nemzet edsetében aki lovas nomád szabad népektől származtatja magát...gondolom én...ez gondolom olyanok fejében fogant meg, akik jobb szerették a jobbágyaik a falvaikban tartani, ...mondom ez az én véleményem"
ezusthaju
És akkor elmonhatja a fidesz, hogy 4/4-el megnyerte a választást. Bízom benne, hogy akkora már egy hozátartozóm se él itt.
bundi
@varirmag: tudod válasz erre...és én is értesülök, ha a hátam mögött ekézel...mert ha nem?...a te szavaiddal élve...
"Na , ez tényleg szánalmas !

A baromság ! Mégegyszer !"
Mézike
Elöregedő társadalom. Élhetetlen ország.
Hol élnek ezek? Ez mind jellemző a mai magyarországra.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.