A Magyar Nemzeti Bank újabb nemzetközi irodát nyitott, Párizsban, de minek? Mindezt az unortodox gazdasági csoda fellegvára azért tette, hogy a kitelepült szakembereik erősítsék a kapcsolatot a világ vezető jegybankjaival, monetáris politikánkat bemutassák, és elemezzék az adott ország monetáris politikáját. Ebből a célból már egy másik világvárosban, Hamburgban is létesült hasonló kutatóintézet. Magyarként csak örülhetünk ennek, hisz nemsokára tanulmányok, kutatási eredmények új özöne lepheti el hazánkat. Hamburg és Párizs két szép helyszín, ahol a magyar jegybank arra érdemes kutatói kedvükre vethetik rá tudományos kíváncsiságtól könnyes szemüket az adott ország pénzügyi politikájára. Ám ezen felül még az MNB kapcsolatait is erősítik mindenféle külföldi jegybankokkal.

Forrás: gepnarancs.hu
Feltöltő: nocenz_Ura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

agnes200
Hát ez zseniális. Szerintem a Bahama szigeteki jegybank tevékenységéből is sok ötletet merítenének. Vagy ha ott nincs jegybank, az sem baj, mert bank azért csak van legalább egy, és akkor már van miről tanulmányt készíteni. És személyesen matolcsy ellenőrizhetné a munkákat minden augusztusban, három hétig, és kapná rá a napidíjat meg a teljes ellátást. A csapatmunka kialakítása nagyon lényeges a jó eredmények eléréséhez.
agnes200
Hamburgban kutatnak, aztán meg előadást tartanak majd belőle az MNB alapítványainál...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.