A CÖF közleménye szerint Sólyom lépése ellentétes a kormány azon törekvésével, hogy a menekültáradat ne okozzon "szükségtelenül nagy károkat Magyarországon".

A történet előzménye, hogy  Sólyom László múlt héten beállt segíteni a menekültekkel foglalkozó szervezeteknek, ételt osztott és megnézte a Keleti pályaudvar mellett a II. János Pál pápa téri helyzetet is.

Azt írják, a volt államfő érzékenysége "szelektív", "kevésbé szenzitív azokra kérdésekre, amelyek a magyarság számára jártak hátrányos következményekkel, és nem veszi figyelembe azt, hogy a magyar kormány figyelemfelhívó intézkedései egyre inkább elfogadottá válnak az európai közpolitikában és közgondolkodásban".

102 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verum
Még mindig jobb politikai okból etetni éhezőt, mint politikai okból hagyni éhezni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bencemacska
@pistapapa: A Te tudatlanságod viszont már kilyukasztotta, mert különben megjelölted volna, hogy mire válaszoltál, akkor esetleg értelmezhető is lenne a szöveged!
világlátó
verum, bakegya, amaramaistanna,36 bencemacska, kkalman és ha valakit kihagytam, szíves elnézést.Jól látjátok az alaphelyzetet - szerintem.A kormány és alattvqalói nem látnak mást, mint a saját hatalmuk állandó megsztilárdítását és az ellenzék bárminemű elemének a földbe taposását.Ebben kíméletlenek, és senki, semmi nem érdemel tiszteletet vagy bárminemű elismerést., méltánylást.Nagyon remélem ugyanilyen elbírálásban lesz részük, ha egyszer végre vége lesz dicstelen regnálásuknak. Remélem most senki nem arra gondol, hogy a szocik és a velük azonos platformon politizálókra céloztam.Nem! Bármi lyen normális összetételű is legyen majd az új kormány, bármilyen de vegyes összetételű is legyen az alkotmánybíróság, meg a teljes igazságszolgáltatás, az nem következhet be, hogy ezek ne kerüljenek bíróság elé.
Kár hogy varimag nem jól értelmezte a hozzászólásokat.
Ami a lényeg. Ha Európa országainak kormányai a magyar kormányzat " vándor ügyi " politikáját tekinti jó példának, akkor tényleg itt a vég. Ezt a világ jelenséget ezek szerint ezek a kormányok nem értik, nem látják, nem is tudják rendesen kezelni.Minden kormányban felülemelkedik a terrorfenyegetettség, a " elveszik a munkánkat " , behurcolják az eddig itt ismeretlen betegségeket ostoba harsonája. A minap hallottam egy riportot, ahol a bevándorlók tízezreiről beszél mindenki, nem is gondolnak azokra a milliókra, akik turistaként jönnek Európába.Ma a terrorista civilben jár, senki meg nem állapítja róla hogy éppen tömegeket tervez átküldeni a másvilágra. Ez az egész ügy sokkal szélesebb skálán értelmezhető, értékelhető, sokféle érdek jelenik meg körülötte. Ma még az embercsempész hiénák a főszereplők.A segítők pedig politikai , lesújtó státust kapnak.
profon
Vegyük vezeklésnek Sólyom részéről. A CÖF elérte, hogy kezdem megkedvelni Lacit :)
világlátó
A minap megkaptam a Chomsky - tízparancsolatot.Chomsky 85 éves kora ellenére fantasztikus szellemi tisztasággal és óriási bölcsességgel fogalmazta meg mindazt, amit lát, hall, tapasztal a világban.A gerince ennek a pontokba szedett megállapítás csomagnak a hatalmi tendenciák és folyamatokról szól.Most az egészet nem tudom közreadni, de egy egy kiragadott mondatot, mondatrészt igen. Nem kell attól tartani hogy manipulatív céllal emelem ki ezeket, erre igyekszem odafigyelni.
Az 1. pontból : Az emberek agyát és figyelmét le kell foglalni másod és harmadrangú problémákkal...
A 2.-ből . A nép úgy tekintsen vezetőire mint a nemzet megmentőpire...
A 3.-ból:A nemzrtnek mindig készen kell állnia arra hogy valami rosszabb közeledik...
A 4.-ből : ...minden rossz ami aktuálisan történik kizárólag azért van hogy szebb jövőt biztosítsunk számára...
Az 5. - ből: Az embereket le kell szoktatni a gondolkodásról...
A 6.-ból : Minden adandó alkalommal az emberek érzelmeire kell hatni...
A 7.-ből : Az embereket a lehető legnagyobb tudatlanságban és műveletlenségben kell tartani, mert így nem lesznek motiváltak a magasabb ideálok és összetettebb tervek megvalósításában.Butítsd le az oktatásügyet, tedd korruptá és hozd a működésképtelenség küszöbére.Egy ilyen iskolarendszer a közvélemény manipulálásának ideális eszköze . / ez a teljes 7. pont /
A 8.-ból : A népet el kell zárni az objektív, korrekt és teljes tájékozódás/tájékoztatás minden forrásától.
A 9.-ből : A nyájszellem erősítése prioritás.Az egyénben fel kell ébreszteni a szégyen- és tehetetlenség érzetét...
A 10. -ből : Mindent meg kell tenni az egyének megismerése érdekében.Ezt elérendő belső / és titkos / nyilvántartásokat kell felfektetni az egyén különféle / izlésbeli, politikai, ideológiai, viselkedési / preferenciáiról, opcióiról, egyszóval teljes pszichológiájáról...
Még ebből : Megfoghatatlan, érzelmi töltetü, nagy és közös célokat kell kitűzni, amelyek alkalmasak arra, hogy lelkesítsék a tömegeket...
világlátó
Minden hasonlóság a Chomsky 10 parancsolatban megfogalmazottak és a körülöttünk zajló világ napi eseményei és jelenségei között csupán a véletlen műve.
Én miután itt van előttem a teljes szöveg, joggal gondolhatok arra, hogy több más hasonló szellemi termék együttes hatása mindaz, amit ma a hatalom sötétszobájában lázasan munkálkodó manipulátorok kidolgoztak és kidolgoznak az aktuális hatalom számára.
Félelmetes a tíz pont hazai érvényesülése, még akkor is, ha valóban a véletlenek összjátéka mindez.Mit lehet tenni? Ez a kérdés. Nem hallgatunk rádiót, nem ülünk órákig a Tv. előtt, nem járatunk napi, heti, havi lapot? Nem élünk társasági életet, ne tartozzunk semmiféle közösséghez? Az aktuális hatalom, mert erre minden eszköz rendelkezésre áll, felhasználhatja a társadalomtudományok, / szociológia, lélektan, csoportképzés pszichológiája, stb. / mindezen eredményeket titokban tartva beavatkozhat ott ahol csak akarja. Az ügynöklista már a kezében van, a párt szimpatizánsok listája is, a hivatalos bürokrácia adja a többi adatot, mind a népességnyilvántartás, mind az egészségügy a TAJ. kártya révén, mind a NAV. adatbázisa. Mindez óriási hatalom, amivel lehet élni és visszaélni. Hogy hol tartunk ebben? Válaszoljátok meg kedves Barátaim Ti magatok !!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.