Kiemelt figyelmet fordítanak a délvidéki földikutya állomány védelmére a déli határzár építésekor, ezért az ügyben folyamatos a kapcsolattartás a Földművelésügyi Minisztérium (FM) természetvédelemért felelős szakemberei valamint a belügyi és a honvédelmi tárca munkatársai között – közölte az FM szerdán az MTI-vel.

A Földművelésügyi Minisztérium kezdeményezésére a földikutya élőhelyet érintő szakaszon – a régészeti leleteket érintő területekhez hasonlóan – olyan technológiával építik majd a déli határszakaszra tervezett kerítést, amely nem jár földmunkával, jelentős talajbolygatással, a készülő kerítésnek nem lesz a talajfelszín alatti része, valamint minimális a rögzítő cövekek száma is – olvasható a közleményben.

Ezeken a szakaszokon az új földút sem közvetlenül a kerítés mellett készül, így a terület további terhelése, zavarása is minimális lesz – tették hozzá.

Kiemelték: az állatok aktivitása most alacsony, a talaj mélyebb rétegeiben tartózkodnak, a területen folyó munkák ezért sem zavarhatják őket.

A tárca közleményében arról is beszámolt, hogy a természetvédelmi szakemberek célja a földikutya jelenlegi élőhelyének megóvása, fenntartása és csak vészforgatókönyvként szerepelhet az állomány áttelepítése, amelyre a jelenlegi időszak egyébként sem alkalmas.

A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóságának természetvédelmi őrszolgálata a helyszínen felügyeli a védett értékeket érintő tevékenységeket – fűzték hozzá.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

mate03
@Desischado:! Sajnos igazad van,rengeteg állat fog elpusztulni !Csak az a baj,hogy nem az emberi állatok pusztulnak!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Szeparepa
@jancsipapa: Sebaj... nekem, viszont van hónaljkutyám...
Desischado
És hány állat fog keserves kínokkal elpusztulni, ha fennakad a kerítésen?! Bár ne legyen igazam! Aljas férgek!
mate03
@Desischado:! Sajnos igazad van,rengeteg állat fog elpusztulni !Csak az a baj,hogy nem az emberi állatok pusztulnak!
kisangyalom13
Mai nap az ember csempészeknek kedvez, nem kell félteni a magyarokat, megtalálják a módját, túljárnak a trükkökkel, titkosszolgálaton és a rendőrök ellenőrzésén!
Lepényleső
Majd pont a földi kutya populációra lesznek tekintettel,ha minket csak rabszolgának néznek,
aminek tulajdonképp van is alapja,hiszen a hátunkon vágják a fát,nem is igazán gyengéden.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok