A kormány az utazók javára próbálja megváltoztatni a tömegközlekedést, mivel a menetrendek jelenleg nem veszik figyelembe az emberek igényeit – jelentette ki Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Vásárhely24 nevű portálnak nyilatkozva.

A kormány képviselője az interjú pénteken megjelent második részében hangsúlyozta, hogy a kabinet nagy lehetőséget lát a tömegközlekedésben, amelynek fejlesztése érdekében a villamos- és vasúthálózat összekötésével próbálkozik.

Az országban ezt három térségben érdemes kipróbálni: Szombathely és Kőszeg, Miskolc és Miskolctapolca, valamint Szeged és Hódmezővásárhely között – fejtette ki Lázár János.

Tájékoztatása szerint utóbbi helyszínen 30 milliárd forintos európai uniós forrásból 2018-2020 között készülhet el az új villamosvonal, amely a két város között ingázó 8-10 ezer ember életét könnyítheti meg azzal, hogy a két főtér húsz perc alatt elérhetővé válik.

A beruházás kedvező fogadtatása esetén Budapesten folytatódhat a villamos- és a vasútvonalak kombinálása – mondta Hódmezővásárhely korábbi polgármestere.

Lázár János beszélt arról is, hogy a politikai különbözőségek ellenére nagyra becsüli Botka Lászlónak, Szeged szocialista polgármesterének a munkáját.

A kormánypárti politikus aláhúzta, hogy Szeged és Hódmezővásárhely együtt lehet erős, így ugyanis versenyképesebbek lehetnének, mint például a Temesvár-Arad térség.

A fideszes képviselő szólt arról is, parlamenti képviselőként az a dolga, hogy lobbizzon a választókörzetének, de Hódmezővásárhely nem él vissza a helyzetével, támogatásait megalapozott fejlesztésekre kapta. Kiemelte, miniszterként és kormánypárti képviselőként kifejezetten ügyel arra, hogy ne érje a mohóság vádja.

Lázár János elmondta, hogy a kormányzásból az emberek életminőségét javító kérdések foglalkoztatják leginkább.

"Komoly gondnak tartom azt, hogy harmincéves hülyeségeken vitatkozunk" ahelyett, hogy az emberek egészségének megőrzésével, valamint szórakozási, sportolási lehetőségeik megteremtésével foglalkozna a politika – fogalmazott a Miniszterelnökséget vezető miniszter, majd hozzátette, utóbbiakat fontosabb kérdéseknek tartja, mint a "mögöttünk lévő harminc év nagy közjogi vitáit".

Lázár János az interjú csütörtökön megjelent első részében egyebek mellett arról beszélt, hogy a legkényesebb kormányzati ügyek megoldásához szükséges elképzeléseit mindig támogatja a miniszterelnök, hiszen tőle kapja a feladatokat.

A Miniszterelnökség vezetőjével augusztus 15-én rögzített interjú utolsó része szombaton jelenik meg a Vásárhely24 portálon.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
Akár még a csillagokat is megígérheti, ebből a Lázárból akkor se lesz rendes ember.
Arról makkantson végre valamit, hogy Demcsák borotválja-e vagy sem.
Az érdekesebb lenne, mert ez olyan büszke vagyok a takarítónőkre szöveg,
aztán még utána böfögött egy kis populista szart, teszt képpen, hogy mi lesz a reakció.
Demcsák borotválja, vagy nem borotválja?
Ez itt a kérdés Jancsi, nem a stadion.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
@papa.49: Szerintem a kövi választásra készül. Hatalomra tör, orbán utódja akar lenni, ezért játssza a "jófiút", már akinél tudja. Nálam egy parazita, embertelen, gerinctelen, aljas, hazug, és mészáros, semmi több. Soha nem fogom egy szavát sem hinni!
Toby
@papa.49: Az is lehet, hogy lézer csak eljátssza a durcit, nehogy rogán lakópark a feje fölé kerüljön a kabinetfőnökséggel !
papa.49
@Desischado: Egyezik a véleményünk a lézeres megítélésében))))))))
papa.49
@Toby: Aki jobban tud nyalni a vajdának az kerül magasabb polcra, ilyen egyszerű, már semmin nem csodálkozom, ez kell az embereknek, az országnak egy ilyen pacák uralkodik rajtunk))))))))))
KERKA
Nos, ami Szegedet illeti, az a városfejlesztés, ami ott folyik évek óta, az példaértékű. Ha Lázár fantáziát lát Hódmezővásárhely és Szeged kapcsolatában, az csak mindkét város javára válik.
persze Lázár semmit nem tesz csak úgy szívjóságból, néha adni is kell valamit, hogy a népszerűsége ne süllyedjen le a béka segge alá
kkalman
@KERKA: ma, 12:33 Lázár népszerűsége nálam nem tud a béka segge alá süllyedni. Már ott van! Ennél lejjebb már csak a bányászbéka segge van, de annyitisérfácános már azt is látja.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.