Rengeteg pénz tűnik el. Adót nem fizetnek, munkavállalókat nem jelentenek be. Több százmilliárd forint tűnik el az építőiparban a feketekereskedelem miatt: a dolgozókat nem jelentik be, és a magas áfakulcs miatt a számlázás is gyakran elmarad, írta pénteki számában a Napi Gazdaság.

Forrás: hir24.hu
Feltöltő: zöldszem
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verum
Talán ha az adórendszer mindenkivel olyan engedékeny lenne, mint pl. Vajnával, nem lenne ennyi gond. Mert akkor nem adózni nem is lenne törvénytelen. :-/
zöldszem
Most, hogy a NAV "tisztességes" vezetője távozott, még rosszabbra számíthatunk!?
Mert azért ő csak azon volt, hogy a milliárdos adócsalási ügyekre fény derüljön!
Nem jól tudom???:)))
Amúgy csak halkan kérdezem, az építőipart nem a Fidesz közeli vállalkozások uralják??
eszegfu
Igy igaz, sok a csalás. De ez lánc-szerü, mert ha én kifizetek "feketén" egy munkát, akkor nekem is van "fekete" bevételem, azaz én is igy jutottam pénzhez, ahol pedig engem kifizettek, annak is van fekete bevétele, hogy engem feketén fizetett ki...és igy tovább. Az EU-s és a közbeszerzési pénzek felhasználóinál ilyen nincs, mert ott mindenkinek számlát kell adni és kapni...itt viszont a "fővállalkozó" simán, egyszerüen nem fizeti ki az alvállalkozóit. Az valóság, hogy ezeknek csak a "kibogozási" próbálkozása is sok pénzt emészt fel és sok szaktudást is igényel: nem elég az adóellenőri képesités, mondjuk kell hozzá épitőmérnöki is, annak megállapitásához, hogy egy épületet mennyi anyag, és hány ember, hány órával képes megépiteni és ezt kellene összevetni a bejelentett emberekkel, alvállalkozói számlákkal. A csalás megelőzésére még csak tippem sincs... hacsak nem az ÁFA-t és a személyi bérekre rakódó járulékokat kellene csökkenteni.
hetöndöe
Ez a folyamat 1988-tól datálódik és nem csak az építőiparra jellemző.Kéz kezet mos és APEH-os dolgozók is nyakig benne vannak.Vajon miért nem kérdeznek meg egyetlen vállalkozást sem,hogy miből él a tulaj,ha évek óta veszteséges a cége?Több ezer milliárd forint a költségvetés becsült kára,ráadásul jelentős adótartozásokat is eltörölnek cégeknek "véletlenszerű" kiválasztással.APEH-nál dolgozó ismerősöm olyanokat mesélt,hogy égnek állt a hajam.
Akiknek legjobban kéne vigyázni a közpénzre,azok lopják a legtöbbet.
Aki meg akarja állítani ezt a folyamatot,annak kitörik a nyakát

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.