Magyar rendszámú furgont 48 menekülttel a rakodóterében tartóztatott fel pénteken délelőtt a rendőrség a nyugat-csehországi D5-ös autópályán – közölte Jana Tomková cseh rendőrségi szóvivő.

Nyilatkozata szerint nagy valószínűséggel szíriai, iraki és afganisztáni menekültekről van szó, akik között hat nő és hat gyermek is volt.

A furgon sofőrje elmenekült a helyszínről. A rendőrség bűncselekmény gyanúja miatt vizsgálatot indított az ügyben.

"Autóbuszt küldtünk a helyszínre, amely az idegenrendészet egyik épületébe szállítja a menekülteket. Miután tolmácsokat biztosítunk, megpróbáljuk megállapítani identitásukat, állampolgárságukat, s a kihallgatási jegyzőkönyvek felvétele után a törvény szerint fogjuk kezelni őket" – jelentette ki Tomková. Megjegyezte: ez annyit jelent, hogy menekülttáborokba szállítjuk őket.

A magyar rendszámú furgont a Prágát a német határon fekvő Rozvadovval összekötő D5-ös autópálya 85. kilométerénél ellenőrizte a rendőrség.

Rövid időn belül ez már a második csehek által feltartóztatott magyar rendszámú teherkocsi, amely menekülteket szállított Németország irányába. Július 31-én szintén a D5-ös autópályán egy magyar kamionban 76 külföldi állampolgárt talált a cseh rendőrség. A magyar kamion sofőrje és kísérője ellen büntetőeljárást indítottak a cseh hatóságok.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szeparepa
HA az embercsempész sofőr magyar, akkor most már nem csak embercsempészetért 5-8 év, hanem halmazati HAZAÁRULÁSÉRT (hátársértő inváziós agresszor támogatásáért) még plusz 10 év jár neki...
eszegfu
Itt valóban nem lehet tudni, hogy a sofőr magyar volt, vagy az autónak volt magyar rendszáma. Kiskunmajsán az embercsempészek olasz rendszámu autóval, nem tudjuk milyen nemzetiségü vezetőjével "dolgoztak". Szegeden RENDŐRI segédlettel müködtek az embercsempészek. Ezek, amiről én hallottam... és nem tudom mennyi lehet, ami nem került a hirekbe. A lényeg, hogy nem is értem: miért a menekültektől félnek a magyarok, miért nem a "másik" magyartól, aki akár autó "kölcsönzéssel", akár lopott, talált rendszámmal, sok pénz pénzért szinte mindenre hajlandóak?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.