Tarlós István főpolgármester szerint a főváros eddig is mindent megpróbált az illegális bevándorlás humánus kezelése érdekében, de a helyzet – különösen a Keleti pályaudvarnál – kezd kezelhetetlenné válni.

A főpolgármester erről az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében ír, amelyben üdvözli és támogatja a kormány azon kezdeményezését, hogy az Országgyűlés sürgős eljárásban fogadja el a büntető törvénykönyv (Btk.) illegális bevándorlással összefüggő szigorítását.

"Ellenőrizhetetlen személyazonosságú emberek tömege ellepi a fontos gócpontokat, túlterjeszkedik, elemi szabályokat nem tart be, és jogi eszközök hiányában lassan senki semmit nem tehet a magyar városlakók érdekeinek védelmében" – fogalmaz Tarlós István, aki arra kérte a parlamenti frakciókat, hogy támogassák a kormánypártokat az Országgyűlésben.

A főpolgármester emellett tűrhetetlennek nevezi, hogy az Európai Unió szinte teljes tehetetlenséget mutat a probléma egységes kezelésében.

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője korábban közölte, a Btk. szigorítását azért kezdeményezték, hogy legyen letöltendő börtönbüntetéssel szankcionálható bűncselekmény a határ törvénytelen átlépése, a határzár megrongálása, és szabjanak ki különösen példás büntetést, gyors bírósági eljárásban az embercsempészekkel szemben. A hatóságok visszajelzéseire hivatkozva akkor azt is elmondta, hogy a határsértők egyre követelőzőbbek és agresszívabbak velük szemben.

Az M1 aktuális csatorna pénteken arról számolt be a Keleti pályaudvar környékéről, hogy az elmúlt napokban a szokásosnál több illegális bevándorló gyűlt össze a területen.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gömblulus
Most tessenek azonnal törvényt alkotni, nem amikor a magánnyugdíjpénztárakat kell kirabolni!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
varrólány
@Feraj49: Most telt le a nyári szabadsága és most nézett szét a fővárosban!
Feraj49
@varrólány: Egy 2 milliós lakosú főváros főpolgármesterétől elvárható,(ennyi fizetésért) hogy naponta tájékozódjon szabadsága ideje alatt.Ja és a helyettesei ?
Szeparepa
Lassan akkor be is adhatná orbáncseléd, agyhalott Tarlós csicskabácsika a LEMONDÁSÁT, mert ezzel belátta, hogy tehetetlen, a helyzetet kezelni képtelen, tehát ALKALMATLAN, a pozíciójára.. amit persze az értelmes emberek az országban pontosan tudnak róla sok-sok éve... de hát orbanisztánban, az orbáni sáskahadban az alkalmasság és szakértelem nemhogy nem követelmény, hanem inkább hátrány, hiszen bezavar a bólogatójános munkába.. mely agyhalott orbáncsicska zombikkaL van telepakolva, sokszoros hazaárulást kimerítve, egész orbanisztán...
verum
Mi az a minden, amit eddig tettél kedves Tarlós atyuska?
varrólány
@Feraj49: 16:29 Elvárható lenne, de csak a szöveg megy a magyarázkodás de ez egész Európára jellemző!
Tekla
Biztos van egy paragrafus ami alapján bíróság el tudná ítélni ezeket a közerkölcsöt sértő, gyülekezési jogot nem kérő,rémület keltésre alkalmas öltözetű,igazolvánnyal nem rendelkező, stb agresziv szökevényeket börtönbe zárhatná. De az akarat hiányzik, és csak a duma van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.