A Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványhoz tavaly rekordmennyiségű pénz, 2,25 milliárd forint vándorolt a TAO-pénzekből. Ezzel a 2010-es alapítás óta elnyert összeg már több mint 9 milliárd forintra rúg – számolta ki az mfor.hu a Magyar Labdarúgó Szövetség honlapján található jegyzékből.

A 2,25 milliárdos összeg 700 millió forinttal több, mint ami 2013-ban folyt be az alapítványhoz. Ám ennek ellenére míg a szervezet 2013-ban 5,6 milliárdos nyereséggel zárt, tavaly ez "csak" 4,3 milliárd forint volt.

A lap az alábbira emlékeztetett a TAO-pénzekkel kapcsolatban:

2011. július elseje óta társasági adókedvezmény vehető igénybe, ha a vállalkozások támogatják a látvány-sportágakat (labdarúgás, kézilabda, kosárlabda, vízilabda és jégkorong). A támogatás céljai törvényben meghatározottak, ezért a befolyó pénzt többek között utánpótlás-nevelésre, a képzéssel összefüggő feladatokra, infrastruktúra fejlesztésére, beruházásokra, felújításokra lehet fordítani. Az igénylő sportszervezetnek erről egy sportfejlesztési programot kell készítenie, aminek megfelelőségéről majd a Nemzeti Sport Intézet (NSI) dönt.

.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Miért is mit nevelt senkit aki csak az európai focivilágban eredményes lenne, akkor ez csak ,,pénzszivattyú,,)))))))))))
Toby
Pénzmosoda ! Botlábú, tehetségtelen hülyegyerekek és egy idóta hobbijának finanszírozása közpénzből !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.