Vége az amerikai Gawker-birodalom egyetlen magyar lapjának, a Cink.hu-nak – derült ki az ottani egyik újságíró, Szily László búcsúposztjából.

Íme a keserédes elköszönés:

Ennyi volt, mi nagyon jól szórakoztunk majdnem végig, remélem, néha ti is.

Amerikai cégnek szinte felsorolhatatlanul sok okból jó dolgozni. A dolog egyik, talán nem annyira nyilvánvaló előnye, hogy milyen villámgyorsan rúgják ki az embert. Tegnap délelőtt hívott fel Nick Denton tulajdonos, egy 5 perces telefonbeszélgetés keretében elmondta, hogy vége a Cinknek, ma már ki is posztoltam, és holnap, miután bevittem Mirikét a suliba, már vissza is fekhetek pótaludni.

(...)

Az egész csak elsőre hangzik kegyetlenül, valójában óriási megkönnyebbülés, hogy nem kell kellemetlen módon húzni-halasztani a folyamatot, így az ember azonnal a jövővel tud foglalkozni, ahelyett, hogy a múlton kérődzne.

(...)

A Cink azért szűnik meg csak így hipphopp, mert eleve nem normális sajtótermék volt, hanem alkalmi projekt. Hirdetések és bevételek nélküli játszótér, amit kísérleti céllal alapítottunk, és mivel nagyjából mindent kipróbáltunk, amit akartunk, lejárt a projekt életciklusa, és nincs különösebb értelme fenntartani.

Ez a globális indok. A konkrét kiváltó ok meg az, hogy a végén, miután már minden rubrikát kiikszeltünk, nem tudtunk elég nagyra nőni. (...)

- magyarázta az újságíró.

A teljes búcsút statisztikástul-versestül itt olvashatja.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szeparepa
Azért azt remélem hogy az egész le van archiválva és hozzáférhető lesz minden régi anyag.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.