A főváros felfüggeszti a Verseny utcai ideiglenes szociális blokk kialakítását – közölte a Főpolgármesteri Hivatal szombatra virradó éjszaka az MTI-t.

Azok után született meg a döntés, hogy az illegális bevándorlók elhagyták a Keleti pályaudvar tranzitzónáját. Közleményükben azt írták: a főváros hatvan autóbuszt biztosított a bevándorlók szállításához.

Korábban a fővárosban a Keleti, a Nyugati, és a Déli pályaudvaron alakítottak ki tranzitzónákat az illegális bevándorlók számára. A legtöbben a Keleti pályaudvaron voltak. A fővárosi vezetés a hatóságokkal és az önkéntesekkel folytatott konzultáció során úgy döntött, hogy egy új helyszínen alakítanak ki egy úgynevezett ideiglenes szociális blokkot a migránsok elszállásolására. Ennek helyszínét a Verseny utcában egy egykori piac helyén jelölték ki.

Az elmúlt egy hétben több alkalommal zavargások is voltak a Baross téren.

A migránsok egy csoportja nem sokkal péntek 13 óra előtt indult el gyalog a Keleti pályaudvartól. A fővárost az M1-es autópálya felé hagyták el. Késő este a zsámbéki pihenőhelynél álltak meg, hogy aludjanak. Sokaknál Angela Merkelt ábrázoló kép volt. Még a menet elején egy fiatalember, aki szírnek vallotta magát, az MTI tudósítójának megerősítette, hogy a határra indultak, céljuk pedig egyértelműen Németország.

Szombatra virradó éjszaka Werner Faymann osztrák kancellár Facebook-oldalán közölte: Angela Merkel német kancellárral való egyeztetése után, Orbán Viktor miniszterelnököt is tájékoztatta, hogy Ausztria és Németország megengedi, hogy a migránsok az országukba utazzanak.

Az első migránsokkal teli busz hajnali fél 3-kor érkezett meg a magyar-osztrák határra.

Az osztrák vöröskereszt azt közölte: 800-1500 migránsra számítanak, akiket a nickelsdorfi (Miklóshalma) menekültfogadó központban fognak elhelyezni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szeparepa
Tekintve hogy csak tegnap 3 ezer ember jött be az országba, további tízezren haladnak a határ felé, és ezrek és ezrek özönlenek naponta, a görögöknél és olaszoknál, hát igencsak bohó gondolat, leállítani a tábor építését...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Főlökött
@nyanya001: Érdekes dolgok mennek azért mindenhol. Görögöknél, Olaszoknál felfüggesztett regisztráció, csak menjenek, hagyják el az országot minél előbb. Érdekes ott nincsenek szankciók ezért.
Nálunk pedig nekiállnak regisztrálni mindenkit, s mint látható, ez az agyonpumpált közigazgatási - menekültügyi eljárás, igen nyögvenyelősen megy. Minek kell a regisztráció után, heteket várni ? Nemzetközi elvárásnak megfelelően regisztráltuk, tehát szabadulni kellene és nem eltartani, amúgy sem mi vagyunk a célállomás. Kaja, pia, rendőrségi jelenlét, önkéntesek hada. Arról már nem is beszélve milyen fertőző betegségeket hurcolnak be, ellenőrizetlenül. Arra kell várni heteket, hogy tán itt valaki elkapja ?
Amcsiban betipegtem a hivatalba és 100 dolcsiért 1 órán belül kezemben volt a jogsi :) Mit akartam ebből kihozni ? - Gyorsaság, hatékonyság -ot !

Kerítés azért jó, mert nagy vonalakban a kerítéshiánynál jönnek. Ott helyben felállított táborban regisztrálni, majd irány egy szállító eszköz, Ausztria felé. Mindezt max 1 nap alatt !
Ennyire egyszerű lenne. Így viszont szükségtelen pl Pesten egy tábor.
Figyelemmel arra, hogy megint 1500-2000 fő van Pesten, azokat is vinni kellene, mielőtt letáboroznának. Arról már nem is beszélve, hogy Szerbiában 4-5 ezren jönnek felénk jelenleg és Szerbiába is kb ennyien akarnak belépni, hogy áthaladva, ide jöjjenek.

Hozzáteszem, azért az is érdekes lesz, amikor Németeknél kezelhetetlen állapot alakul ki, majd akkor rájönnek. Saját maguknak köszönhetik.
Na majd eldöntik ki maradhat, kinek kell menni. Ez viszont egy izgis helyzet lesz.
Véleményem szerint a 'Flintstones' családi rajzfilmhez fog hasonlítani az egész, amikor a házikedvencet kidobták az ajtón, Ő visszamászott az ablakon. Mindez 10-100 ezres tételben kivitelezve.
Ha finom akarok lenni, a németek be fogják fonni, ősz fürtjeiket, mivel egy teljesen más vallás, más mentalitású népcsoport szabadult rájuk ellenőrizetlenül, kiszámíthatatlan ténykedéssel, betegségekkel, melyektől...
Főlökött
/folyt.köv./...betegségekkel, melyektől hiába akarnak - akarnának szabadulni, nem igazán fog menni számukra, a fentiek alapján.
szaboria1
@Főlökött: A németeknek kell az olcsó munkaerő. A hideg a többi menekültet meg fogja állítani.
justhpeter
Azért kell bezárni, mert csak látványpékségnek készült. Van aki még komolyan veszi Tarlós papát ?
Főlökött
@szaboria1: Necces lesz, mert ma reggeli hír volt hogy 200-valahány menekült, ebből 41 gyerek, most horgászott ki egy hadihajó és vitte Őket az Olasz partokhoz.

Tegnap nyilatkozott egy Szerbiai menekülttábor vezető, hogy már most követelőznek a bevándorlók, hogy takarót adjanak nekik, mert éjszaka fáznak. Most 18-20 fok van pluszban !
Erre mondta a nyilatkozó személy, mi lesz télen, amikor -20 fok lesz ?

Sajna jönnek ezek, ha kell - ha nem, meggondolatlanul, átgondolatlanul.
nyanya001
@Főlökött: Csak szervezés kérdése lenne de ezek csak a mutyi, lopás, csalás,
hazugság amihez értenek !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.