Óránként érkeznek migránsokkal teli vonatok a hegyeshalmi vasútállomásra, hogy onnan egy másik vonattal tovább utazzanak Ausztriába – tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója.

A migránsok, miután befutott a Keleti pályaudvarról induló vonat a peron egyik oldalára, magyar rendőrök irányításával szállnak át a peron másik oldalán álló vonatra. A peront a vonatok érkezése és indulása között senki sem hagyhatja el.

Az átszállás idején osztrák önkéntesek vizet, élelmet és gyümölcsöket osztanak a migránsoknak, azonban az MTI tudósítója azt látta, hogy többen visszautasítják a felajánlott segítséget.

A vasútállomás előtt több osztrák rendszámú autó is áll, amelyek a "Budapest Bécs konvoj – vonatpótló a menekülteknek" (Konvoi Budapest Wien – Schienenersatzverkehr für Flüchtlinge) elnevezésű akcióban vesznek részt. Egyelőre azonban várakoznak, hiszen a rendőrök egyetlen migránst sem engednek le a peronról.

Közben egy osztrák rendőrautó lezárta a Magyarországról érkező forgalom elől a régi hegyeshalmi átkelőt. A gyér forgalmú átkelőnél az Ausztriából érkezőket átengedik a határon, ám az oda tartókat visszafordítják – tapasztalta az MTI tudósítója.

Magyar oldalon a határ melletti épületbe a Magyar Vöröskereszt önkéntesei ruhákat, pelenkákat, ételeket és vizet pakoltak, hogy az autókkal esetlegesen oda érkező migránsoknak segítsenek.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
Remélem, lezárjuk a déli határt és majd amikor el is viszik tőlünk a kvótánkon felüli részt, akkor ismét megnyitjuk. Az, hogy az osztrák és német határt humanitárius okokból megnyitották egy hétvégére, ez nevetséges. Ez nem bevándorláspolitika.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.