A szombat esti órákban a vasútállomások felé vette az irányt szinte valamennyi, korábban Bécs felé gyalog útnak induló migráns – derült ki az M1 aktuális csatorna több helyszíni riportjából.

A csatorna tájékoztatása szerint a Keleti pályaudvarról szombat délben gyalog útnak indulók a biatorbágyi vasútállomáson fejezték be a menetelést, ahol este 8 óráig az összesen több mint ezer migráns fele már felszállt egy nyugatra tartó szerelvényre. Az állomáson maradók többsége egy fél órával későbbi vonattal folytatta útját, az ottmaradó néhány migránst pedig várhatóan a következő két szerelvény szállítja majd el.

Vonattal folytatják útjukat a Bécs felé gyalogló migránsok

Az M1 helyszíni tudósítója korábban arról számolt be, hogy az állomáson maradt menekültek feszült hangulatban várták a határ irányába tartó vonatokat. A peronon tartózkodókat rendőrsorfal védték a más irányba tartó szerelvényektől.

A Keleti pályaudvarról később elindult néhány száz, majd később szintén mintegy ezer fősre bővült csoport a Déli pályaudvar felé vette az irányt, ahol szintén vonatra szálltak. Az M1 tudósítójának legfrissebb tájékoztatása szerint este fél kilenckor az utolsó oda érkezett ember is felszállt egy Győr irányába tartó szerelvényre, amelyre Kelenföldön várhatóan további kétszáz migráns érkezik. Közlése alapján a MÁV három pluszvagont kapcsolt a vonathoz, amelynek utasai győri átszállással érhetik el a hegyeshalmi határátkelőt.

Vonattal folytatják útjukat a Bécs felé gyalogló migránsok

A reggel Bicskét elhagyó migránsok Tatabányán kapaszkodtak fel egy Hegyeshalom felé tartó szerelvényre.

A vámosszabadi befogadó állomásról ugyancsak reggel induló migránsok Károlyházán várnak a Hegyeshalom irányába haladó vonatokra.

Hajnal óta a debreceni nyílt befogadó tábort is tömegesen hagyják el a bevándorlók, akik egész nap, több vonattal indultak Budapestre.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Igaz, hogy harmaduk olyan jó műszaki állapotban volt, nem jutott el a határig, útközben lerobbant. )
F_Viktor
Megoldódni látszik a Magyarországon átvonulásuk, már csak olyan apróságokra kellene megoldaniuk, mint pl. különvonat közvetlenül, vasútállomások érintése és átszállás nélkül.
Manhattan
@F_Viktor: Amikor Orbán megtudta, hogy az Osztrákok felől buszok indultak, azonnal találtak 100 buszt! Azóta sem hallani mást...
Manhattan
Igaz, hogy harmaduk olyan jó műszaki állapotban volt, nem jutott el a határig, útközben lerobbant. )
bakegya
KOVÁCS SZÓFOSÓ ÁTLÖKDÖSTE AZ UTOLSÓ CSALÁDOT IS-kézer és orbán félelmeit eloszlatta.Aztán szíjgyártó még lehányta a magyar nézóket a köztévéből felolvasott hat bekezdést-no nem a bibliából...ORBÁNTEKNŐS PERSZE A KÖTCSEIBUXÁKKAL PICKNIK nem hagyta ki,onnan üzenget a k..g
Aztán az egész pártcsalás le van tudva-de mit csinál a roggyant tóni,meg a kósa lala?BIZONYÁRA NYARAL MINT A SINTÉR SANYA-majd az őszi szél összefujja őket az EU PÉNZEK FELGYORSÍTOTT LEHÍVÁSÁRA!
De hol a fletó-hát FRONTON-EGYÜTT GYALOGOL AZ ORBÁNTEKNŐS -JOBBIK FELE ELŐL MENEKÜLŐKKEL!!!D
Vizual
Most fogunk pontos számot tudni a nálunk megjelent migránsokról. Mert ugye már 100 ezerről beszéltek, vizionálva egy milliós tömeget akik ide akarnak jönni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.