Na nem mintha bárki is itt akarna maradni, de ha mégis, akkor a CBA-nál akár dolgozhatnának is. Ez derült ki az Origo körkérdéséből, aki arról érdeklődött a nagyobb cégeknél, hogy vállalhatnának-e munkát náluk a menekültek.

A lap az alábbi vállalatokat kérdezte meg: a CBA-t, a Tescót, a Magyar Postát, a Kite-t, a Közgépet, a Duna Aszfaltot, illetve a Boscht, Mercedest és az Audit. Sőt, még a Nemzetgazdasági Minisztériumot is, hogy hol lenne hely a számukra az állami szektorban.

Meglepő módon csak a CBA válaszolt az újságnak, még pedig az alábbit:

Amennyiben lesznek olyan menekültek, akik letelepednek országunkban, és a megfelelő szakképesítés megszerzését is vállalják, akkor természetesen tudunk számukra alternatívát nyújtani a munkavégzés tekintetében. Mi magunk is foglalkozunk szakképzés szervezésével, így akár ebben is a segítségükre tudunk lenni.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nena
Ja, Ahmed majd szeleteli a disznóhúst... Dííí !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Toby
@nena: Ugye, hogy meg tudjuk beszélni - hol laksz szívi ?
kopeba
Ha azért menekült el valaki a hazájából hogy itt minimálbérért dolgozzon az nem normális.
emerencia
A kereskedelemben is többféle munkakör van. Elképzelhető, hogy egyes feladatokra felvesznek olyan menekültet aki megfelel a szakmai követelményeknek és nem akad arra a munkakörre magyar és uniós állampolgár. Vevőorientált üzletekben eladóként viszont nem tudnám elképzelni csak akkor, ha mindezek mellett megtanul magyarul és beilleszkedik a kultúránkba. Ez pedig sok idő. A minimálbér pedig nem gond. Rengeteg olyan cég van, ahol titkosak a fizetések. A munkatársak nem tudhatják, hogy a mellettük dolgozó mennyiért húzza az igát. Ha egy cég emberi fizetésekkel szeretne humánus benyomást kelteni, simán megteheti, hogy a honfitársat továbbra is nyomorbéren tartva magasabb bért adjon a menedékkérőnek vagy fordítva.
lópicigáspár
@emerencia: Majd a csuti disznótelepre hentesnek! A lefejezéshez már úgyis értenek!
kukac50
Ha munkát vállalnak a menekültek Magyarországon, az Orbán elveivel nem egyeztethető össze. a lázár testvérek ezt nem tudják?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.