Az várható volt, hogy a Telekom oldalát lerohanják azok, akiknek nem tetszik, hogy a cég segít a menekülteknek. De ami azután történt, arra igazán nem számítottunk. Hétfőn jelentette be a Magyar Telekom, hogy ingyenes wifiszolgáltatást épít ki a menekültek tranzitzónáiban, segítve ezzel a családok közti kapcsolattartást és az informálódást. Ahogy az várható volt, a bejelentésük nem aratott osztatlan sikert a magyar facebookozók körében. Ami viszont ezután történt, az tanítanivaló: a cég Facebook-oldalát kezelő telekomos munkatárs órákon át, végtelenül türelmesen válaszolt minden egyes gyalázkodó posztra!

Forrás: 444.hu
Feltöltő: Dr plágium
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr plágium
Érdemes bele pillantani a kommentekbe. Még mindig megdöbbenek mennyi rosszindulatú sötét ember van ezen a világon.
www.facebook.com/TelekomHU/posts/10153615881327996
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Dr plágium
Érdemes bele pillantani a kommentekbe. Még mindig megdöbbenek mennyi rosszindulatú sötét ember van ezen a világon.
www.facebook.com/TelekomHU/posts/10153615881327996
eszegfu
@Dr plágium: Kb. a 75 %-át elolvastam... a "rosszindulatu" emberekből ugyan sok van, de sokkal kevesebb, mint a jóindulatuakból... én ezt állapitottam meg.
Dr plágium
@eszegfu: Nem tudom, csak azt látom és napi szinten tapasztalom, hogy legalábbis az én környezetemben többségben vannak a gyűlölködők. ... Az admin viszont tényleg szuper ember, türelmes, udvarias és főleg emberi!
eszegfu
@Dr plágium: Én csak a fb-on hozzászólokról gondoltam... Az én környezetemben is sajnos azt tapasztalom, amit Te... De én "oltom" uton-utfélen az embereket... igyekszem megmagyarázni nekik a "szajkózott" szöveg értelmét. Azt is látom, tapasztalom, hogy fogalmuk sincs mit beszélnek -- mert ugye ezek csupán "kapott" szövegek -- nem is látják át. Az adminnak viszont tényleg "kötélből" lehetnek az idegei! Nem foglal "állást", viszont nagyon korrekt módon válaszol... le a kalappal!
TASzSz
Kényes kérdés! A szolgáltatók a magyar előfizetők pénzéből tartják fenn a hálózatukat...
Toby
@TASzSz: A előfizetői pénzért viszont szolgáltatnak !
Toby
@eszegfu: A magyar ember még a színesbőrűek látványát sem szokta meg, idegenkedik tőlük, nemhogy némi együttérzéssel kezelje idegenek tortúráját. A szálasista nyilas söpredék pontosan erre az attitűdre, valamint a túlhangsúlyozott nemzeti érzelmekre alapoz, kidolgozott félelemgerjesztő momentumokkal, kihasználva azt, hogy az iszlám szó, sok ember előtt egyet jelent a terrorista cselekményekkel.
eszegfu
@Toby: 17:55 Pedig semmi mást nem kellene tennünk, csupán a helyükbe képzelni magunkat! Én is sok mindent nem értek, de igyekszem utána nézni, többet megtudni róla. De sajnos a legtöbb ember talán nem is buta, csupán lusta... ezt hallom, ezt fogadom el és igy is van... azt gondolja: egyszerübb igy az életem. Tudod, elég gyakran azt gondolom: nincs itt semmiféle "nemzeti érzelem"... csupán önző érdek alapján a sajátját védi és ezt "csomagolja" be a haza iránti elkötelezettségébe. Félreértés ne essék: nekem is fontos, hogy a családom valamiféle biztonságban legyen, de mellette mindig eszembe jut (teszek is, amire erőmből telik) a gyámolitásra szoruló ember is... függetlenül a vallásától, bőre szinétől ... sőt az ország is, ahol élek és élni is szeretnék.
eszegfu
@TASzSz: 17:45 Igazad van! Én azt gondolom, hogy az szolgáltatói dijból a nyereségük kevesebb lesz, azaz a nyereségüket nem veszik ki osztalékként, hanem inkább ingyen adnak szolgáltatást a menekülteknek.
F_Viktor
@eszegfu: Írod:
"z én környezetemben is sajnos azt tapasztalom, amit Te... De én "oltom" uton-utfélen az embereket... igyekszem megmagyarázni nekik a "szajkózott" szöveg értelmét. Azt is látom, tapasztalom, hogy fogalmuk sincs mit beszélnek -- mert ugye ezek csupán "kapott" szövegek -- nem is látják át."

Magyarországon én is hasonlókat tapasztaltam, de érdekes, Dániában, Németországban mindenki megérti a menekülteket, értik mit beszélek, tudják mi Orbán célja.
S amit nagyon sajnálok, ismerik a szittya mélymagyarok véleményét is.
eszegfu
@F_Viktor: 19:22 Valahol érthető is, hogy Dániában és Németországban inkább a menekülteket értik meg, mint a magyarokat... ugyanis nem élnek itt...messziről jött ember azt mond, amit akar. De azért akkor is szomoru, ha ilyen rossz a véleményük rólunk.
F_Viktor
@TASzSz: Írod:
"A szolgáltatók a magyar előfizetők pénzéből tartják fenn a hálózatukat..."

Tévedsz, mint mindig!
Nézd meg milyen kapcsolatban van a Telekom a német Deutsche Telekommal és az Ameritech Internationalel, s hogy hány ország előfizetői pénzén "tartják fenn hálózatukat"!

+

A cikkben szerepel válasz:
"Gergőnek pedig, aki terrorkomra keresztelné át a céget, és azon aggódik, hogy az ingyenwifi árát majd a fizetős fogyasztókon verik le, türelmesen elmagyarázta, hogy a cég nem tervez újabb névváltást, és hogy néhány mobil állomás kihelyezése nem akkora költség, hogy a fogyasztóknak aggódniuk kéne bármiért."
F_Viktor
@eszegfu: Írod:
"ugyanis nem élnek itt...messziről jött ember azt mond, amit akar."

Ők együtt élnek az arabokkal, az iszlám vallást gyakorlókkal.
A magyar ember viszont nem ismeri őket, a magyar rasszistát a kormány, a jobbik táplálja hazugságaival, kénye kedve szerint vezetik orruknál fogva a mélymagyarokat.
F_Viktor
@eszegfu: Lemaradt...
Írod:
"De azért akkor is szomoru, ha ilyen rossz a véleményük rólunk."

Egy nyilvánosságra került brutális rendőri magatartás tönkre tesz 20 pozitív képet. S ilyen videóból most lett kettő is.
Mikor a menekültek a magyarországi megaláztatásaikról számolnak be Németországban, az itteni arabok lefordítják, s itt közzéteszik a náci f@szok kommentjeit, akkor hiába a több, mint ezer áldozatkész civil segítő munkája...
TASzSz
@F_Viktor: Te úgy gondolod, ahogy akarod! ÉnMagyarországon fizetek, s a cég a haszon jórészét innen kiviszi!!!
TASzSz
@eszegfu: Igen, ennyivel kevesebbet visznek ki az országból, de azt valaki dotálja nekik!!!
eszegfu
@F_Viktor: 19:44 Elhiszem, hogy külföldön a helyiek együttélnek a klf. nemzetiségü menekültekkel és igy megtapasztalják milyen emberek is. Tisztában vagyok azzal is, hogy 1-1 "rosszizü" történet elhomályositja a jó dolgokat is, csak a negativ dolgokra emlékszünk. Optimistaként bizom azért abban, hogy nemcsak ez jut az eszükbe, hanem a segitő civilek is!
eszegfu
@TASzSz: 5:06 Arról sem nekem, sem Neked nincs konkrét információd, hogy egyáltalán "dotálja" ezt valaki a Telecomnak, vagy sem. Szerinted pl. M.o.?! Ezt nem gondolhatjuk komolyan, mert nekünk pont erre nem igazán van pénzünk! A németek? Mondjuk ezt a varriációt feltételezve kérdezem: ez Téged miért zavar? Nem Tőled veszik el...nem? Még egy elvi kérdés, amit szeretnék tisztázni: a Telecom m.o-i leányvállalata M.o-n van bejegyezve (mint ahogy minden más külföldi cég leányvállalata, aki nálunk dolgozik). A megtermelt nyereségét, leadózza társasági adóval, majd a "maradék" adózott eredményt leadózza osztalékadóval itt M.o-n a mi törvényeink szerint. Utána pedig azt csinál a pénzével, amit akar..."kitalicskázza", vagy felviszi repülővel és szétszórja, a hajára is kenheti...ugyanis innentől senkinek semmi köze sincs mire költi. M.o-t és személy szerint a magyarokat nem éri kár. Véleményünk nem egyezik... és ugy tünik Te semmit sem vagy hajlandó elfogadni, ami eltér a Tiédtől... azért kérlek gondold át ismét.
TASzSz
@eszegfu: ÁFA-t még 1 nyugdíjas is fizet vásárláskor a boltban, az állami bevétel... az én adómból, s én nem tudom visszaigényelni!!! Tehát VAN közöm hozzá! Csak ezt még it a Balkánon meg kell értenünk!
eszegfu
@TASzSz: Bocs., de nem igazán értem, hogy jön ide az ÁFA + a bolti vásárlás? Egyébként meg az ÁFA-t, amit Te fizetsz meg minden szolgáltatás, áru után, azt a pénzt az illető üzlet, ahol vásároltál befizeti az államnak. Persze, ha lenne vállalkozásod, akkor visszaigényelhetnéd. Tudod a beszerzés és az értékesités ÁFA-ját teljesen külön kell kezelni a vállalkozások nyereségétől, vagyis a bevétel ÁFA nélkül, a ráforditás ÁFA nélkül... és ebből jön ki az éves eredménye, ez után fizet társasági és osztalékadót. Szerintem nem az én lakóhelyem van a Balkánon!
TASzSz
@eszegfu: Mjd megírom privátban! ÁFA mint állami adóbevétel...
Toby
@TASzSz: Az a minimum, hogy wi-fi hozzáférhetősége is van a migránsoknak, akkor, amikor hazai, szarházi politikuskák, a Parlamentbne ( a munkahelyükön) pornót néznek az ajándékba kapott laptopokon és dugig vannak ingyenességgel ! Pedig lenne pénzük kifizetni mindent !
Erre gondoltál ?
TASzSz
@Toby: Nem függ össze a 2 dolog! Nekem ez a véleményem!!!
F_Viktor
@TASzSz: Írod:
"ÉnMagyarországon fizetek, s a cég a haszon jórészét innen kiviszi!!!"

Mit gondolsz, a beruházások, az infrastruktúra kialakítása milyen pénzekből történnek? Orbán pénzéből, vagy a Telekom nyereségeiből?
Biztosan tudod, hogy milyen telekommunikációs fejlettséggel rendelkezett a Matáv mikor felvásárolta a DT?
Most pedig pl. Európa legfejlettebb mobilhálózatával rendelkezik Magyarország. Messze jobb Magyarországon a mobiladat elérhetősége, lefedettsége, mint Németországban, Angliában!
eszegfu
@TASzSz: 8:52 Még mindig türelmetlenül várom az ÁFA magyarázatodat, aminek szerintem semmi köze sincs a nyereséghez!
TASzSz
@eszegfu: Én magyarázzam meg egy ilyen okos hölgynek??? Járj utána! Állami bevételekből (adó, illeték) hogyan támogatnak cégeket?!
F_Viktor
@TASzSz: Írod:
"Állami bevételekből (adó, illeték) hogyan támogatnak cégeket?!"

Te biztosan a TAO-ra gondolsz, mert bizony a TAO-n keresztül, a sport (Felcsút, labdarúgás!) támogatásával(?) lehet évente milliárdokat eltüntetni a költségvetésből!

vs.hu/sport/osszes/nincs-az-a-finom-etel-amit-egy-csipetnyi-szarral-ne-lehetne-elrontani-0420#!s1

Írod:
"HAJRÁ NYUGAT!"

Inkább a kelet?
Mit vársz Putyintól, mire számítasz?
eszegfu
@TASzSz: 9:50 Azt hiszem feleslegesen "turbózod" Magad és főleg pikírt megjegyzéseket tenni! Légyszives nézd meg a szept. 13-i 8:52 hsz-det, ahol igérted az ÁFA magyarázatát... én csak következetes akartam lenni.
TASzSz
@eszegfu: Az ÁFA-n nincs mit magyarázni (általános forglmi adó), azt befizetik az állami kasszába, mint bármilyen egyébadónámet. A felhasználás módjáról pedig a hajakentek döntenek!!!
eszegfu
@TASzSz: Drága Kolléga/nő! Én a Te magyarázatodra lettem volna kiváncsi! Ugy tünik azonban igen elhamarkodtad az igéretedet... de sebaj! Szinte naponta olvasom az adótörvényeket, ezért érdekelt volna a véleményed. Egyébként őszintén csak gratulálni tudok a 97 évedhez! További jó egészséget kivánok!
TASzSz
@eszegfu: Köszönöm! Jó munkát... a többit privátban leírtam (logikai alapelv)...
eszegfu
@TASzSz: "Te beteg vagy! Itt élsz? Nincs más élettered??? Bátran éld az életed!" Ezt kaptam Öntől privát levélként... ez nem vélemény-csere, nem elvek szembe állitása, inkább mocskolódás! Ennyit az Ön érveiről... ehhez is csak gratulálni tudok! Beszélgessen Önnel az a náthás teknősbéka! Minden jót!
TASzSz
@eszegfu: Privátra privátban illik válaszolni!!!
Egyébként vizsgáztathatjuk egymást a saját szakmánkból: TE engem ÁFA-törvényből én meg TÉGED angolból... Nem hiszem, hogy ez a lényeg...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok