Lakatos Béla, Ács roma származású polgármestere már korábban egyszer kilépett a pártból, ám akkor még meggondolta magát, mert úgy érezte: jobb a városnak, ha Fidesz-tag. Most ismét elhagyja a kormánypártot – derült ki a Kisalföld vele készült interjújából.

Így beszélt döntésének okáról a lapnak:

(...) kilépek a Fideszből, mindenféle rosszindulat, konfliktus nélkül. Először a romaügy miatt fogalmazódott meg bennem. Úgy éreztem, hogy a kormányzat kiemel díszcigányokat, akik a probléma megoldása helyett egy álproblémákat oldanak meg. Próbáltam ez ellen tenni, s reméltem, hogy a kormányzat is rájön arra, hogy nem így kellene kezelni ezt a kérdést. S a menekültügy mostanra megmutatta, hogy a miniszterelnök a cigányságot nem is a magyar társadalom részeként kezeli, hanem egy idegen testként, aki együtt él a magyarsággal és a problémáját meg kell oldani. A nagykövetek előtt tett hasonlata megdöbbentő volt, de nem vagyok mérges miatta, hanem inkább szomorú, hogy egy magyar miniszterelnök így látja ezt a kérdést egy olyan néppel kapcsolatban, akik több száz éve itt élnek és integrációra várnak.

Lakatos egyébként magáról a menekültkérdésről úgy gondolja, emberi körülmények között kellett volna őket kezelni, és "nem az állami propagandát nyomni". Szerinte ez megfelelő élelmet, ellátást, fekhelyet és ügyintézést jelentett volna.

Valószínű arra játszik Orbán Viktor, hogy megválasztják, de ezek után emberileg egy semmi a szememben, de meg fogják választani. A legfontosabb az lenne a menekültüggyel kapcsolatban, hogy rövid távon humánusan kellene a dolgokat kezelni, hosszú távon pedig reálisan

- tette hozzá Ács polgármestere.

Orbán azzal akasztotta ki Lakatost, hogy nemrégiben roma- menekült párhuzamot vont. Szavai szerint "valakik valamikor valahol eldöntötték", hogy a cigányság a magyarokkal fog élni, mi mégsem akarjuk őket kvótákkal szétosztani. A pontos részlet ezen a videón tekinthető meg:

A Lakatos Bélával készült teljes interjú itt olvasható.

60 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Lakatos Béla egy normális és tisztességes ember. Nagyon igaza van.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eriksson
@mate03: Ebben igazad van, de ez a lényeg dióhéjban. A részletekre ott vannak a különböző történelemkönyvek, különböző verziókkal.
patkószeg
Úgy látom, van, akinek az erkölcsi iránytűje a jó irányba mutat és a gerince is a helyén maradt. Csak gratulálni tudok neki a tettéért.
enslaved
@Pálinkafőző Rézüst: Olvasgatok, és látom, megint kikiáltottál valakit enteronak. A múltkoriban engem, most izot, meg volt még egy, talán nena...Ez néhányotoknál valami mánia? Ki a fene volt az az entero, hogy ekkora nyomot hagyott itt? Nem találok egyetlen hozzászólást sem ezzel a névvel.
Tényfeltáró
@Eriksson: Előtte azonban több száz éven keresztül szivárogtak befelé a Kárpátok hágóin keresztül mindenféle regisztráció nélkül, majd már amikor elég sokan lettek, az itt lakókat felzavarták a hegyekbe, hogy más dolgokat ne is említsek.
mariaberta
És Farkas Flórián, -egyébként díszcigány- mélyen hallgat!!! Ja, a pénz nagy úr, ő már csak tudja.
Eriksson
@Tényfeltáró: Ez is egy magyarázat, a történelem ismétli önmagát. :DDD

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.