Lakatos Béla, Ács roma származású polgármestere már korábban egyszer kilépett a pártból, ám akkor még meggondolta magát, mert úgy érezte: jobb a városnak, ha Fidesz-tag. Most ismét elhagyja a kormánypártot – derült ki a Kisalföld vele készült interjújából.

Így beszélt döntésének okáról a lapnak:

(...) kilépek a Fideszből, mindenféle rosszindulat, konfliktus nélkül. Először a romaügy miatt fogalmazódott meg bennem. Úgy éreztem, hogy a kormányzat kiemel díszcigányokat, akik a probléma megoldása helyett egy álproblémákat oldanak meg. Próbáltam ez ellen tenni, s reméltem, hogy a kormányzat is rájön arra, hogy nem így kellene kezelni ezt a kérdést. S a menekültügy mostanra megmutatta, hogy a miniszterelnök a cigányságot nem is a magyar társadalom részeként kezeli, hanem egy idegen testként, aki együtt él a magyarsággal és a problémáját meg kell oldani. A nagykövetek előtt tett hasonlata megdöbbentő volt, de nem vagyok mérges miatta, hanem inkább szomorú, hogy egy magyar miniszterelnök így látja ezt a kérdést egy olyan néppel kapcsolatban, akik több száz éve itt élnek és integrációra várnak.

Lakatos egyébként magáról a menekültkérdésről úgy gondolja, emberi körülmények között kellett volna őket kezelni, és "nem az állami propagandát nyomni". Szerinte ez megfelelő élelmet, ellátást, fekhelyet és ügyintézést jelentett volna.

Valószínű arra játszik Orbán Viktor, hogy megválasztják, de ezek után emberileg egy semmi a szememben, de meg fogják választani. A legfontosabb az lenne a menekültüggyel kapcsolatban, hogy rövid távon humánusan kellene a dolgokat kezelni, hosszú távon pedig reálisan

- tette hozzá Ács polgármestere.

Orbán azzal akasztotta ki Lakatost, hogy nemrégiben roma- menekült párhuzamot vont. Szavai szerint "valakik valamikor valahol eldöntötték", hogy a cigányság a magyarokkal fog élni, mi mégsem akarjuk őket kvótákkal szétosztani. A pontos részlet ezen a videón tekinthető meg:

A Lakatos Bélával készült teljes interjú itt olvasható.

60 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Lakatos Béla egy normális és tisztességes ember. Nagyon igaza van.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
Lakatos Béla egy normális és tisztességes ember. Nagyon igaza van.
Toby
A csubakkának csak a választás cigányok érnek valamit ! Egy értemes ember rájött erre. Ennyi történt !
szaboria1
Vajon az alias Orsós Orbán kicsoda? Csak nézegetni kell az ifjú kori képeit.
evacica
Jobb késő mint soha! Már rég meg kellett volna tennie!
human
Nem ismerem az illetőt, de volt pár figyelemreméltó mondta, amit nem drága tanácsadók állítottak össze százmilliókért:
"Úgy éreztem, hogy a kormányzat kiemel díszcigányokat, akik a probléma megoldása helyett egy álproblémákat oldanak meg."
"A legfontosabb az lenne a menekültüggyel kapcsolatban, hogy rövid távon humánusan kellene a dolgokat kezelni, hosszú távon pedig reálisan"
mate03
@human:! Végre találkoztunk értelmes Cigányokkal is! Egyik a Lakatos úr volt ! A Farkas Flóri meg a dísz cigány!! Azon nevetett egész Szolnok,mikor azt olvastuk hogy Flóri jogot végzett!Rögtön jött a válasz! Persze hogy jogot.VÁLYOGOT!
human
@mate03: Már ketten vannak. Cserdi cigány polgármestere majdnem 0-ra redukálta a lopásokat a településén. Önfenntartó gazdaságot üzemeltet olyan sikerrel, hogy a település már BP-re is szállított adományokat.
YPGU
" a menekültügy mostanra megmutatta, hogy a miniszterelnök a cigányságot nem is a magyar társadalom részeként kezeli, hanem egy idegen testként, aki együtt él a magyarsággal és a problémáját meg kell oldani. "

Kurvára igaza van. Pontosan ez a helyzet. A cigánység ugyanúgy nem fog soha integrálódni, mint a bevándorkók. De ez most a legkisebb problémánk. Ja, kik is voltak az embercsempészek, meg kik mentek le leütögetni a bevándorlókat?

Kurvára röhögök már ezen a szaron. :DDD
vonotok
Azért repedezik a hajó. Hende után FIDESZES polgármester, csőkenő szavazó tábor. És az ellenzék még most is csak egymással van elfoglalva. Ahelyett, hogy együtt nekiesnének ennek a szemét kormánynak.
izo
@vonotok: És akkor ki alakítana kormányt?
izo
@mate03: Annyira értelmes amikor a győri rendőrök igazoltatták az Audijában, mindjárt elővette a cigány kártyát!
kkalman
@vonotok: ma, 21:59 Azért elég nehéz ellenzéknek nevezni ezt a bal oldalon szerencsétlenkedő sejthalmazt, függetlenül attól, hogy melyik párthoz tartoznak az egyes személyek. Az összes cselekedetük a felszólítás. Felszólítjuk a kormányt, hogy...! Felszólítjuk a Fideszt, hogy...! A három pontok helyére be lehet helyettesíteni az éppen aktuális gumicsontot. Ez az ellenzék alkalmatlan a kormányváltásra. Hozzá kell tegyem: sajnos!
Tényfeltáró
@kkalman: A biztos rossz helyett akár egy szakértői kormány is megteszi. Elég volt már a "mozgalmi" emberekből.
Tényfeltáró
"Orbán ezek után emberileg egy semmi "
Miért, eddig mi volt?
kkalman
@Tényfeltáró: ma, 22:55 A pártsemleges szakértői kormány létjogosultságát legalább négy éve mondom. Kaptam már érte hideget, meleget, de akkor is amondó vagyok, hogy az kellene, hogy az ország kilábaljon ebből a gödörből, ahová az amatőrök betaszajtották.
Desischado
Én is szakértői kormányt szeretnék. Ami Lakatos urat illeti, minden elismerésem neki! Igaza van, azt az egyet leszámítva, hogy orbán mindig is egy senki volt, emberileg egy nulla!
karma1
@kkalman: Kezdetek ota ezt mondom: SZAKERTOI kormany, ennyi dilettans helyett! Ha pedig kulkapcsolatokban kell nyilatkoznunk, egy Keri Laszlo sokkal nagyobb sullyal nyom a latban, mint ez az idiota punk akit "kulugyminiszternek" csufolnak, mert csubakka ugy akarta...(Azert, mert valakirol egy befolyasos ember kitalalja, hogy mondjuk o Magyarorszag Szepe, attol meg nem az, amikor esetleg ugy nez ki, mint a vasorru baba...:O)))
karma1
Bar tobben lennenek ilyen emberek, bar egyre tobben ebrednenek ra, hogy ki is valojaban orban viktor, mert valakinek ki kell mondania vegre, hogy :"A kiraly meztelen!"...
kamazuka
@justhpeter: Igen,nagyon igaza van.
Talán félre kellene tenni a személyes sértődöttséget,és példát kelllen venni,mutatni.
Bárki szerint Cserdi polgármesterét lakosait mennyire érdekli ki,kik vezetik az országot?
Ők megvalósítanak valamit,amire igaz,lehet más a politika,de mi egy közös célt mutatunk.
Vegyen példát róluk nyugodtan bárki.
Apám egyik nap hazajött,és mutatott egy paprikát.Kérdezte honnan van.Na azonnal rávágtam Spanyolországból.
-Még egyet tippelhetsz,mondta.
Azonnal tudtam.
A tisztelt polgármesternek meg kellene érteni,hogy ma a társadalom tesz rá hogy ki roma ki nem.Mindenkinek van roma ismerőse barátja szomszédja,és bizton állíthatom a jó viszony megvan.
Ha integrációról beszélnénk,és sokat nem is említek,a munkanélkűl segélyt, helyett, a közhasznú foglalkoztatás váltotta fel.
Hogy ennek anyagi ellentételezése ,mint a minimálbéré is vérlázító, az unión belűl, afelől nincsen kétségem,de akinek van lehetősége keresni a megoldást annak kötelessége törekedni, ez irányban.
Nem megsértődni kell,hanem küzdeni!
a 21.században minden ezköz adva van!
micfild
@justhpeter: egyébként minden szempontból az. tegnap mondták nekem.
wagabund
..."Orbán ezek után emberileg egy semmi a szememben"...

asszem ez fordítva is így van...
nena
Mi az hogy egyszer ki, egyszer vissza ?!
verőce21
Vihar a biliben!
Azt mondja: "...akik több száz éve itt élnek és integrációra várnak."
- És mi akadályozta őket ennyi ideig? Mert a gyakorlat azt mutatja, akárhová mentek hamar kiismerték az élősködő, rendet nem tűrő, segélyre vágyó kátrányos helyzetűeket.
Csizmás Kond
" akik több száz éve itt élnek és integrációra várnak."
tehát élnek és várnak...akkor meg mi a fészkes fenét csodálkozik ha valakinek nem tetszik a viselkedésük ?
Csizmás Kond
@nena: ..így se vót jó, úgy se vót jó...
solidedge
Józsi bácsi nem nézve a lába elé belelépett a tehénlepénybe, majd mélyen elgondolkodott. Most már akkor Fideszes vagyok?
magyarbakancs
"Úgy éreztem, hogy a kormányzat kiemel díszcigányokat, "
Beszéljünk őszintén cigány kérdésről.
Mária Terézi 1758-ban engedélyezte a cigányok letelepedését földesurak birtokain.
257 év nem volt elegendő,hogy integrálódjon egy nép.
Akkor egy más vallású más érték rendszerint elő embereknek mint az araboknak menyi idő kellene az integritáshoz?
Hellcat
Egyre több fideszesnek lesz vállalhatalan a qrbán...
"akik több száz éve itt élnek és integrációra várnak."...lehet, hogy ez Ácson így van...Viszont itt is csak ezt tudom mondani...bármikor amikor valaki a cigányságot védi és integrálást emleget...költözzön melléjük a nyóckerbe...de tudom még ajánlani Tatabánya mésztelepet, Oroszlány petőfi udvart, Győr Kossuth utcát, Kisbérenaz Újszőlőt (ha valaki még emlékszik it tartották fogva a nyugdíjast a cigányok és mindig elvették tőle a pénzt amint megérkezett) Na szóval tessék odaköltözni aztán meg lehet nézni mennyire akarnak integrálódni.
JAJMÁR
Igaza van, a cigányság integrálódott, csak nem vált olyanná, mint a magyar, vagy akár a többi nemzetiség.
Mégis integrálódott, hiszen beszéli a magyar nyelvet, ismeri a magyar kultúrát - sokkal jobban, mint a magyar a cigányt -, és rengetegen beolvadtak. Pl. vegyes házasságok révén. Igen, van egy réteg, amelyik periférián él a mai napig, és ez a réteg az elmúlt években szélesedett, de ha jól megfigyeljük, rakódott ide magyar is. Közöttük sok a deviáns, de kivetíteni az egész cigányságra éppen olyan hiba, mint egyes magyar honfitársaim nézőpontját és magatartását kivetíteni az egész magyarságra.
Az ország me. és kormányának dolga az lenne, hogy a devianciát kezelje. Nos, nem ezt látjuk.
vonotok
@izo: Akár koalíciós kormányt, vagy ideiglenes kormányt, amíg megszerveződik egy szabad választás, amelyen minden párt indulhat, úgy mint egy demokratikus országban.
vonotok
@kkalman: Talán ha létre jóné egy árnyékkormány. És minden " ellenzéki " szervezet egyöntetűen felsorakozna mögé. De úgy, hogy minden nyavalygásukat, sértettségüket az új, és szabad választásokig tegyék félre. és én amellett tenném le a voksomat, hogy mindenképp NŐ legyen a miniszterelnök.
világlátó
@wagabund: Sommás megállapítás, de úgy látszik igaz.Mindketten már a sokadik generációs terhelt állapot végtermékei.A befogadás is nehéz, sok problémát magába foglaló , hosszadalmas és nem konfliktus mentes tevékenység. A sok konfliktus tovább mélyíti a befogadás elleni nyílt és rejtett ellenérzéseket. A befogadott sem mentes az átélt konfliktusok hatásaitól, különösen ha állandó a hálavárás a befogadó részéről. Ha a hála és a köszönet elmarad, sőt további igények is érkeznek a befogadó irányába, akkor a felháborodás tüneteit tapasztaljuk.A morális szakadék lassan, de biztosan tovább szélesedik. A másság állandó és folyamatos érzékeltetése időközönként felerősödik, nyílt összecsapásokká válik, majd néhány külső , a befogadó által hozott intézkedés hatására elhalkul.Mindkét fél érzelmi túlfűtöttségtől vezérelve újra és újra elhatárolódik, állandósulnak standard megfogalmazások, ítéletek, amire jön a kivédhetetlen kérdés: ...azért mert én cigány vagyok?!? Itt zátonyra fut minden további kezdeményezés, kezdhetjük elölről. De mert már emeletnyi magasságot ért el a sérelem és az előítéletesség, oda a bizalom is, a segítőkészség is.Ha mindezt a politika kezdi pártpolitikai kérdéssé tenni, kisajátítani, olcsó , hitvány és megalázó trükkökkel szavazóbázisába sorolni a cigányság tízezreit,akkor azután nincs már esélye sem az integrálódásnak.Amikor pedig érdemi és szakmai segítség nélkül százmilliókat bízunk a kormányközeli díszcigányra, ő pedig azt elherdálja, / nem cigány tanácsadók milliókat kaszáltak érdemtelenül / akkor végképp jogosnak tűnik az elfordulás a komoly integrációs szándék megvalósulásától. Az első generációs török még dolgozott, de külön kolóniákban, a második generációs török az évek során felhalmozódott rasszista magatartásjegyek miatt már nem volt olyan elégedett a sorsával. Az ő gyerekeik pedig kifejezetten háttérbe szorítottak, mellőzöttek, de ez fordítva is igaz, ők sem kívánták már a német ember jóindulatát, mert érezték rasszizmusát az élet minden t
TASzSz
Tisztelt Lakatos Úr!

Minden tiszteletem az Öné, mert ön 1 az ezerből...

Ha már itt tartunk, akkor kérem tegyen meg minél többet a cigányság felzárkózásáért és integrációjáért, hisz Önre felnéznek a romák! Ugyanis én már megtettem mindent magyar barátaimmal a 60-as évektől kezdve folyamatosan!!!

Házat kaptak a cigány családok (Csépa, Öcsöd, Zalakokár, stb.), ingyen tankönyv, étkezés az iskolában a roma gyerekeknek, nevelési segély, szoc. segély, rokkantnyugdíj, kiemelt csalási pótlék, nevelőszülői díj (felveszi az állami gondozási díjat, mert a család beadta a GYIVI-be s a tézsvíre kihozta), meg sorolhatnám még a sok-sok előnyt, amit a fajtája élvez!

Ezért magyar családok, szülők rengeteget dolgoznak, feltéve ha kapnak munkát, pedig dolgozni vágynak, ami nem mondható el a cigányok 99.9 %-áról! Azt meg ne firtassuk, ki mennyi adót fizet a ló értékesítés (kupec) után!

Szóval, ne keverjük bele a politikát, mert akkor visszamehetnénk KÁDÁR JÁNOS koráig, aki szintén jót tett Önökkel!
Bercifiu
@verőce21: A többség az elmúlt 50 évben a KMK miatt tudott integrálódni. Most meg csak a segíjt várják.
világlátó
területén.Az integráció csak részben sikeredett. Németország annyi háborús pusztulás után ma a világ egyik meghatározó gazdasági hatalma.A szociális háló tekintetében kíváló értéket képvisel.Az egyszerű német azt kívánja, csak ettől rosszabb ne legyen, nem baj ha nem nő az egyéni gazdagság.A rasszizmus sajátos képét mutatja Németország. Kell a fital munkaerő, főleg ha képzett, nyelvet is gyorsan tanul. Ez a munkaerő teremti meg az ország gazdaságának továbbvitelét, tehát a most oda bevándorlók ezek miatt igen kívánatosak.
A másság továbbra is másság marad, városrészek, kisebb települések, megteremtik a saját közigazgatást, iskolát, közintézményt , saját adminisztratív személyi feltételeket, saját hivatali bürokráciát, rendőrséget, stb, a befogadó ország törvényei szerint, néhány , rájuk vonatkoztatott kiegészítéssel.
Így talán elérhető a konfliktusok kialakulása, azok békés kezelése. A kvóta ezért most még elképzelhetetlen, erőltetése beláthatatlan.
Ahogy beláthatatlan a szerb - magyar határ jelenlegi kezelése is. Ha ez Európa balkáni kapuja, akkor ez európai adminisztrációt követel, európai állapotokat, nem pedig a magyar honvédség élőerejét, " emberi élet kioltására alkalmas eszközök nélkül" . Ez így teljes képtelenség, elég egyetlen kézigránát, vége a világnak.
A világ minden nap több és agresszívebb jelenetnek a tanúja.A szept.15.-e csak előrevetíti a drámát.Az erőszak erőszakot szül.Mint látható, hallható, az erőszakot " kézrátétellel " már folytatják, mert a türelem, a méltányosság itt - ott már elfogyott. A sajtó jelenléte pedig sok kockázatot rejt. Láttuk, mit művel egy fiatal, képzett fotóriporter nő a kétségbeesett, rohanó emberekkel szemben. Az erőszak híre percek alatt eljut mindenhová.Előbb mint utóbb lesznek fiatal és erős férfiak, akik megvédik a bántalmazott gyengéket. Nem folytatom. Európának ki kell szállnia a Mercedesekből, BMW.-kből és oda kell küldeni a szükséges erőt, eszközt, megelőzendő egy tragédiát. Nem holnap, hanem még ma!
mate03
@izo:Ezt is a kuruc infóban olvastad!?
izo
@mate03: A megyei lapban te h@legyerek!Neked nem az igazság számít!?
izo
@vonotok: Felesleges pénzkidobás úgyis a FIDESZ nyerne, mint 2018-ban is fog mert nincs alternatíva te sem mondtál!
Pálinkafőző Rézüst
@mate03: ez a entero...:D:))) A huszonvalahanyadik nevén...:)))
@izo: nyugoggyá mán le, bevándorló...:)))
Gonoszgólya
"Orbán ezek után emberileg egy semmi a szememben"
EZEK UTÁN???
Eddig meg nyaltad a seggét???
EcsiAntal
@justhpeter: Két dolog nincs az életben --tisztességes cigány --és becsületes szoci !!!
justhpeter
@EcsiAntal: Enyhén fogalmazva is téves észrevétel. Hogy rosszabbra ne is gondoljak. Nem kell a politikát körülvevő díszcigányra gondolni. Csak nehogy kiderüljön, hogy a politikában többen lopnak, mint a romák között. Hát még a tolvaj politikát követők között !
mate03
@izo! Semmilyen cigány-kártyát nem vett elő,csak meghallotta az egyik járőrtől ,hogy már megint,cigányt fogtunk! Na ezt tette szóvá! Ne ferdíts,mert a tények nem hazudnak!:
Lepényleső
Egy fecske nem csinál nyarat. (Főleg,ha sok tízezer meg sokat leakaszt.)
Eriksson
@justhpeter: Úgy tűnik itt minden történelmi bevándorlónak igaza van, aki nem a honfoglalással érkezett az országba. Úgymint:
bolgárok
cigányok
görögök
horvátok
lengyelek
németek
örmények
románok
ruszinok
szerbek
szlovákok
szlovének
ukránok
zsidók.
justhpeter
@Eriksson: Megmondta a fideSS tilos a multikulti.
Tényfeltáró
@Eriksson: Szerencsétlenek, túlnyomó többségük már előbb itt volt ezen a tájon. Rájuk vándoroltak a nomád állattenyésztők, hozták a kultúrát.
Eriksson
@Tényfeltáró: Úgy tudom, az itt élő népek nem államalakulatban, hanem törzsi szinten éltek. De aztán jött ám Szent István és összefogta az összes jöttmentet! S attól kezdve minden rendben volt a pápaság szemében. A magyarok jogot kaptak az ittlétre, cserébe meg kellett hunyászkodniuk.
mate03
@Eriksson:! Nagyon le egyszerűsíted az állam alapítást!Lapozd tovább szorgalmasan ,Magyarország ,történelmét!
Toby
@Eriksson: A lájk véletlen volt, közben elmozdult az oldal ! Tekintsd semmisnek !
Toby
@Eriksson: Ja, aztán további igazuk van a szlávoknak, akik szerint beférkőztünk a szláv népek közé !
Ez csak abból a szempontból baj, hogy kissé nyugatabbra is hönfoglalhattunk volna, talán idióta házi csubakkánk sem lenne !
Eriksson
@mate03: Ebben igazad van, de ez a lényeg dióhéjban. A részletekre ott vannak a különböző történelemkönyvek, különböző verziókkal.
patkószeg
Úgy látom, van, akinek az erkölcsi iránytűje a jó irányba mutat és a gerince is a helyén maradt. Csak gratulálni tudok neki a tettéért.
enslaved
@Pálinkafőző Rézüst: Olvasgatok, és látom, megint kikiáltottál valakit enteronak. A múltkoriban engem, most izot, meg volt még egy, talán nena...Ez néhányotoknál valami mánia? Ki a fene volt az az entero, hogy ekkora nyomot hagyott itt? Nem találok egyetlen hozzászólást sem ezzel a névvel.
Tényfeltáró
@Eriksson: Előtte azonban több száz éven keresztül szivárogtak befelé a Kárpátok hágóin keresztül mindenféle regisztráció nélkül, majd már amikor elég sokan lettek, az itt lakókat felzavarták a hegyekbe, hogy más dolgokat ne is említsek.
mariaberta
És Farkas Flórián, -egyébként díszcigány- mélyen hallgat!!! Ja, a pénz nagy úr, ő már csak tudja.
Eriksson
@Tényfeltáró: Ez is egy magyarázat, a történelem ismétli önmagát. :DDD

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.