Magyarország képes megvédeni a saját, illetve a schengeni határt, és ezt be is fogja bizonyítani – jelentette ki Simicskó István honvédelmi miniszter az M1 aktuális csatorna szerda esti műsorában.

A miniszter – aki napközben vette át megbízólevelét Áder János köztársasági elnöktől – hangsúlyozta: Magyarországon működik egy védelmi rendszer, és nem lehet fenyegetni a magyar emberek biztonságát, nem lehet milliószámra keresztül vonulni egy "új típusú népvándorlás" során egy uniós vagy NATO-tagországon, ezt meg kell akadályozni.

Arra a kérdésre, hogy a katonák pontosan mit csinálnak majd a rendőrség mellett, azt válaszolta, hogy segíteni fogják a munkájukat a határnál.

"Minden hadseregnek van alapfeladata, van országvédelmi feladata, van elrettentő feladata, van kényszerítő feladata és erődemonstrációs feladata is" – mondta.

Hozzátette, hogy az ide érkező emberek felé azt kell "sugároznia": aki törvényesen, a szabályokat betartva jön, azzal tisztességesen bánnak és bejöhet Európába, aki pedig illegálisan, azzal szemben fel kell lépni.

"Ez a határozott, kemény magyar álláspont, ez az üzenet el kell, hogy jusson a világ minden pontjára" – hangsúlyozta a miniszter.

Simicskó István a parlament honvédelmi és rendészeti bizottságának keddi ülése után kiemelt fontosságú ügynek nevezte a biztonsági határzár megépítését, annak felgyorsítását. A fideszes Kósa Lajos bizottsági elnök a sajtótájékoztatón elmondta: Hende Csaba a határzár építésének ütemével összefüggésben mondott le a honvédelmi miniszteri posztról. Simicskó István – aki eddig sportért felelős államtitkár volt – hangsúlyozta: a visegrádi négyek állásfoglalásával egyértelművé vált, hogy a biztonsági határzár a helyes irány a bevándorlás kezelésében. Azon lesz – ígérte –, hogy az ehhez szükséges létszámot és technikai feltételeket biztosítsa nemcsak Magyarország, hanem a schengeni határok védelme érdekében is.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Anyám ! Miniszter lettem ! Mit mondtál, hány lakásra van szükségetek ?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
_OVB
@Toby: csak ovatosan az arcművész úrral... Simicskó István "vállalkozó, jogász, politikus, országgyűlési képviselő, harcművész" hu.wikipedia.org/wiki/Simicsk%C3%B3_Istv%C3%A1n www.origo.hu/nagyvilag/20030415elsopro.html?pIdx=1
Toby
Ne bántsuk ezt a Simicskát, ahány utilaput meglát az utak mentén, rögtön eszébe jut a drótakadály és hende ! Azért pedig, hogy gárdázni akart, fejbe tudnám...fosni !
Toby
@_OVB: Köszi, előzetes megnéztem a "priúszát" ennek a díszpintynek is, igazolta, hogy alamuszi macska "partot mos" - vagy nagyot ugrik ?
papa.49
@Toby: ,,Beszarik a szoba sarkába,,)))))))))
papa.49
@emerencia: Tudom, volt pár ismerős köztük))))
Cicamama55
@Tényfeltáró: tegnap 22.49 Egy riportból hallottam, a DK Eu képviselője azt nyilatkozta, hogy az Eu akart személyi segítséget nyújtani a regisztrációhoz és a határ védelemhez, de Orbán Viktor nem fogadta el. Azt mondta, "Magyarország képes megvédeni a határait". Akkor miért szajkózzák állandóan, hogy nem kapunk segítséget. Csak a guruló forintok a segítség? Szerintem az Eu határait közösen kellene védeni a tagállamok katonáinak, sokkal jobban érezhetnék a tagállamok a problémákat. Rosszul látom?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.