Magyarország képes megvédeni a saját, illetve a schengeni határt, és ezt be is fogja bizonyítani – jelentette ki Simicskó István honvédelmi miniszter az M1 aktuális csatorna szerda esti műsorában.

A miniszter – aki napközben vette át megbízólevelét Áder János köztársasági elnöktől – hangsúlyozta: Magyarországon működik egy védelmi rendszer, és nem lehet fenyegetni a magyar emberek biztonságát, nem lehet milliószámra keresztül vonulni egy "új típusú népvándorlás" során egy uniós vagy NATO-tagországon, ezt meg kell akadályozni.

Arra a kérdésre, hogy a katonák pontosan mit csinálnak majd a rendőrség mellett, azt válaszolta, hogy segíteni fogják a munkájukat a határnál.

"Minden hadseregnek van alapfeladata, van országvédelmi feladata, van elrettentő feladata, van kényszerítő feladata és erődemonstrációs feladata is" – mondta.

Hozzátette, hogy az ide érkező emberek felé azt kell "sugároznia": aki törvényesen, a szabályokat betartva jön, azzal tisztességesen bánnak és bejöhet Európába, aki pedig illegálisan, azzal szemben fel kell lépni.

"Ez a határozott, kemény magyar álláspont, ez az üzenet el kell, hogy jusson a világ minden pontjára" – hangsúlyozta a miniszter.

Simicskó István a parlament honvédelmi és rendészeti bizottságának keddi ülése után kiemelt fontosságú ügynek nevezte a biztonsági határzár megépítését, annak felgyorsítását. A fideszes Kósa Lajos bizottsági elnök a sajtótájékoztatón elmondta: Hende Csaba a határzár építésének ütemével összefüggésben mondott le a honvédelmi miniszteri posztról. Simicskó István – aki eddig sportért felelős államtitkár volt – hangsúlyozta: a visegrádi négyek állásfoglalásával egyértelművé vált, hogy a biztonsági határzár a helyes irány a bevándorlás kezelésében. Azon lesz – ígérte –, hogy az ehhez szükséges létszámot és technikai feltételeket biztosítsa nemcsak Magyarország, hanem a schengeni határok védelme érdekében is.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Anyám ! Miniszter lettem ! Mit mondtál, hány lakásra van szükségetek ?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Toby
Anyám ! Miniszter lettem ! Mit mondtál, hány lakásra van szükségetek ?
JAJMÁR
Teljes szereptévesztésben vannak. Nem támadnak minket.
Minden egyes emberrel tisztességesen kellene bánni - nem pedig a kukoricaföldön a szabad ég alatt napokig őrizni, és egy buszt odaküldeni a kétezer emberért, és mutogatni meg felháborodni, hogy "tülekednek", a gyerekek sírnak ha pl. az apa felszállt, az asszonyt meg a gyereket elsodorták.
Na, persze, a katonák majd felváltva őrzik őket a hideg földön.
Bár úgy hallottam, hogy a vöröskereszt sátrakat ajánlott fel, meg takarókat.
Persze hiába, ha majd a kerítés túloldalán várják a regisztrációt télen, a hidegben napokig, hetekig.
Gondolom előbb-utóbb nekimennek annak a kerítésnek is, főleg, ha lázas, beteg gyerek lesz a karjaikban. Csak nem lőnek rájuk, meg talán csak nem gáncsolják fel... bár, aki mindenkiben ellenséget keres, az talál. Ha nem talál, csinál! Értik ezek.
levarosbukta
Lesz itt még balhé rendesen, ez a simaképű aztán végképp nem fog ellentmondani a nagyvezírnek.
libellle
Àlmodik a nyomor és a nyomorékok.Sajnos pont az ellenkezöjéröl tudott ország .világ az utobbi hetekben meggyözödni.
nena
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
lópicigáspár
@nena: Remélem Te is ott vagy 12/24-ben! Különben hiteltelen a lelkesedésed! :-)
nena
@lópicigáspár: 91'-ben már átéltem ennél sz@rabbat is, de odaát akkor még bombáztak is.
lópicigáspár
@nena: Na fasza! Én voltam a révész Röszkén, amikor szétlőtték a palicsi felüljárót! Csak annyit szólt ki telefonon a vezérkar: Élünk még!? De 91 ben hol bombáztak?
nena
Eszéket a Szerbek, támadták a Pélmonostori cukorgyárat is tőlünk 5- kilóméterre, /Ivándárda/.
Tényfeltáró
"Simicskó: Magyarország képes megvédeni a határait"

Képes? Még a saját parlamentjét és közigazgatását sem az ilyenektől.
kkalman
Magyarországot ki védi meg a belső ellenségeitől? Csak azt ne mondja valaki, hogy Orbán, vagy Vona, mert a végén röhögőgörcsöt kapok.
karma1
No, asszonyok, akkor bizony be kell spajzolni cukorbol, zsirbol, olajbol, ha ez a hulye a vedelmi kepessegeinket es akaratunkat ohajtja bemutatni, foleg NATO tagorszagkent! (Ja, persze, es mar megint mi vedjuk Europat...)
Mar volt egy idiota a tortenelemben, aki kijelentette, mire elnyilnak az oszirozsak, vege lesz a haborunak,... Aha,... (tudom, az idezet nem pontos, de a lenyege igen...)
hemami
@Tényfeltáró: Úgy védik meg a határt, hogy naponta ezrek özönlenek be rajta ? Ez milyen védelem ?
cs.n.
"Ez a határozott, kemény magyar álláspont, ez az üzenet el kell, hogy jusson a világ minden pontjára" – hangsúlyozta a miniszter.
Akkor te is sokat fogsz külföldön szállodázni, mint Hende. Nőt is vigyél, legyen kinek a kemény álláspontot demonstrálni. :)
micfild
@JAJMÁR: Attól tartok, tűzparancs is lehetséges. Orbán mindenképpen be akar kerülni a történelemkönyvekbe, és mindegy neki milyen áron. Az a "kis bajuszos" lehet a példaképe. Nekem legalább is egyre inkább úgy tünik. No de mit szólnak majd ehhez az EUban?
Toby
Érdekes ! A csubakka a napokban mondta, hogy a schengeni külső határt nem tudjuk tartani !
Csak hazudott véletlenül ismét ? Vagy csak addig nem tudjuk tartani, amíg a Nagy Pénz meg nem érkezik ?
wagabund
Simicskó: Magyarország képes megvédeni a határait

csak szólok kedves harcművész úr, hogy nem vagyunk képesek...

tessék majd elutazni a déli határra, kinyitni a tábori székét, meg egy sört, aztán lehet körmöt rágni...arra ügyeljen, ha rossz helyre ül, még eltapossák...
nem vagyunk képesek, pont úgy ahogy a dánok, osztrákok, németek, franciák sem..
na persze úgy, ahogy gondolják, úgy igen..csak ott vér fog folyni..

:-(
papa.49
@wagabund: Sajnos igazad van a hadsereg hathatós lezüllesztése elérte a működésképtelenség határát!!! A honi hadsereg saját magát nem tudná megvédeni, nem hogy az országot, a rengeteg pénz már most hiányzik, márpedig mint tudjuk a háborúhoz 3 dolog kel pénz, pénz, pénz, ami nincs!!!)))))))))))
volvós
@nena: tegnap 22:49

Igy már érthetö a hsz.-id alapján, hogy te
is egy szerb gazdasági menekült voltál 1991-ben...
Grtatulálunk a magyar nyelv elsajátításához...
emerencia
@papa.49: A rendszerváltáskor azzal kezdték a haderőreformot, hogy a legkeletibb magyar bázison végkielégítés nélkül kirúgtak egy csomó polgári szakembert. Több mint negyedszázad alatt idáig jutottak.
JAJMÁR
@micfild: 06?12 Attól tartok én is, hogy sikerül frontot nyitni Röszkénél., és kicsit közelebb hozni a valódi harcot.
nena
@volvós: Ivándárda magyar falu, ahol határőr őrs volt még akkoriban...
bakegya
@micfild: nem szólnak semmit -CSAKKK KIHAJÍTANAK MINKET AZ EU-BÓL-ÉS VISSZAKÜLDIK AZ ÖSSZES OLYAN MIGRÁNST AKIKKEL NEM AKARNAK VESZŐDNI !
A tőlünk nyugatabbra Európa nem fogja A MI TEKNŐS GÉNIUSUNKNAK-ÉS MAFFIÁJÁNAK MEGTILTANI A SZLÁV NÉPEKKEL ÖSSZEBÚTOROZÁSÁT!!!
magyarbakancs
"Simicskó: Magyarország képes megvédeni a határait"
Csak úgy megvédjük naponta ezrével csalingálnak át a határon a migránsok.
12800 katona van az országban ebben benne van a tábornoki kar,a főtisztek,tiszthelyesetek,takarító nők.
Hadra fogható 5000 fő.
Határvédelmi technika meg nulla.
micfild
@bakegya: Ettől tartok én is. :-(
és kiváncsi vagyok mit szólnak majd a turbomagyarok akik viszont évek óta külföldön élnek és nagyon menekültgyűlölöük
Bercifiu
A kinevezésén még meg sem száradt a tinta, s baromságokat beszél. Ez a fajankó, azt hiszi, hogy a VÁLASZTÓK nem látják a híradóban, hogy mi van az országban. Menekültek a vasúton, az autópályán, a Keletinél, nehezítik az amúgy is siralmas életünket.
wagabund
a kérdésem után tessék hátradőlni, szemecskét becsukni, és elképzelni a szitut...
szóval nagy baromság lenne, ha a vasúti miatt nyitott részre elhúzható barmerős tolókaput építenének.? .amit csak akkor tolnának olalra, ha jönne a vonat...a mozdonyvezető felé erős led villogót, és ha nem alszik, akkor lassít..kétszáz katona ott áll, és őrzi a rést, majd visszatolja a kaput...

úgy mint a Mad Max-ben, csak ott erődítményt védett..

miből áll megegyezni a vasúttársaságokkal, hogy figyelem, ott lassítani, és dudálni kell , mert nem a vonatnak van elsőbbsége...

elvégre vészhelyzet van..nemde?

az ötletemért most nem kell fizetni...én is tekintettel vagyok a vészhelyzetre..ez ajándék.
(csak ne tudnék ennyire) ...taps..
:-)
_OVB
@Toby: csak ovatosan az arcművész úrral... Simicskó István "vállalkozó, jogász, politikus, országgyűlési képviselő, harcművész" hu.wikipedia.org/wiki/Simicsk%C3%B3_Istv%C3%A1n www.origo.hu/nagyvilag/20030415elsopro.html?pIdx=1
Toby
Ne bántsuk ezt a Simicskát, ahány utilaput meglát az utak mentén, rögtön eszébe jut a drótakadály és hende ! Azért pedig, hogy gárdázni akart, fejbe tudnám...fosni !
Toby
@_OVB: Köszi, előzetes megnéztem a "priúszát" ennek a díszpintynek is, igazolta, hogy alamuszi macska "partot mos" - vagy nagyot ugrik ?
papa.49
@Toby: ,,Beszarik a szoba sarkába,,)))))))))
papa.49
@emerencia: Tudom, volt pár ismerős köztük))))
Cicamama55
@Tényfeltáró: tegnap 22.49 Egy riportból hallottam, a DK Eu képviselője azt nyilatkozta, hogy az Eu akart személyi segítséget nyújtani a regisztrációhoz és a határ védelemhez, de Orbán Viktor nem fogadta el. Azt mondta, "Magyarország képes megvédeni a határait". Akkor miért szajkózzák állandóan, hogy nem kapunk segítséget. Csak a guruló forintok a segítség? Szerintem az Eu határait közösen kellene védeni a tagállamok katonáinak, sokkal jobban érezhetnék a tagállamok a problémákat. Rosszul látom?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.