Országszerte 13 162 határsértőt fogtak el a rendőrök péntektől vasárnapig – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata hétfőn.

A rendőrség honlapján olvasható összesítés szerint pénteken 3023, szombaton 4330, vasárnap 5809 volt az elfogottak száma. 28 gyanúsított ellen embercsempészés, hét esetben pedig közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás.

Minden eddiginél több határsértőt fogtak el tegnap, ma még több érkezhet

A legtöbb határsértőt mindhárom nap Csongrád megye déli részén fogták el – közölte a megyei főkapitányság szóvivője.

Szenti Szabolcs elmondta, vasárnap – minden eddiginél több – 5683 embert, köztük 931 gyermeket tartóztattak föl. A legtöbb embert ezúttal is Röszke külterületéről állították elő a rendőrök, többségük szír, afgán és pakisztáni állampolgárnak vallotta magát.

Ma ennél is többen érkezhetnek

Szünet nélkül érkeztek Szerbia felől migránsok egész éjjel, ugyanakkor már itt levők folyamatosan mentek tovább Ausztriába – derült ki az MTI és az M1 aktuális csatorna tudósítóinak hétfő reggeli körképéből. Előrejelzések szerint hétfőn minden eddiginél többen jöhetnek át Szerbiából.

Röszkére egész éjjel érkeztek migránsok Szerbiából, a vasúti sínek mentén, de hajnalban már kevesebben, mint vasárnap késő este.

Szabadkáról busszal vagy Belgrádból taxival a határ szerbiai oldalára, Horgosra is folyamatosan érkeztek kisebb csoportokban a bevándorlók reggel. Onnan gyalog mennek a vasúti sínek mellett Röszkére. Az M1 tudósítójának különböző számokat mondtak illetékesek arról, vasárnap hányan lépték át a határt: 7-8 ezer ember vagy ennél is több. Hétfőn ez a rekord is megdőlhet az előrejelzések szerint, sokan akarnak ugyanis még átérni Magyarországra a kedden életbe lépő szigorúbb határellenőrzés előtt.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
@lópicigáspár: A felcsuti arénába meg a többi stadionba !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lópicigáspár
@Tekla: Gondolkozz! Elég fura a helyzet. Ha a hadsereget vetnék be, egyszerű agresszorok lennénk, hisz most egy más ország területéről támadtak ránk, de nem a másik ország katonái, sőt nem is a polgárai. Ilyenkor egyet tehetünk védekezni és ez a rendőrök dolga. Az megint más kérdés, hogy a szerb rendőrök miért nem tartanak rendet a saját portájukon!
Tekla
@lópicigáspár: Ez szócséplő jogászkodó duma ! Tojok a hülye törvényekre, röhej , hogy heteken keresztül beengedtük ezeket a vadakat számolatlanul a hátunk mögé!
Mert erkölcsileg, meg jogilag,meg nézetközileg!
Megtámadtak stop, védekezünk stop, azonnal mert mire várjunk stop. Minden ország itt húzza az orrát, mi meg itt állunk 10 millió betelepülővel szemben védtelenül. Átmászik a kerítésen , ki lője le én ? Hát azért van védelmi szolgálat.
Jogászkodunk, még mindig ? Hogy katonának , rendőrnek, vagy határőrnek nevezzük, ez a fontos , nem az ország védelme ?
lópicigáspár
@Tekla: Úgy látom, ha rajtad múlna kirobbanna a III. VH. Egy kicsit egyszerűen látod a világot. :-(
Sziszifusz
@lópicigáspár: 08:11
Igazad van. Tekla valóban "egyszerű ember", finoman fogalmazva.
Ő tojik a törvényekre,...bravó ! Ez felér egy beismeréssel, amely szerint kívánatos lenne a szabályozatlanság, az anarchia.
Tekla
@Sziszifusz: A migrák azon röhögnek, hogy te be tartod , ő meg azt csinál amit akar ! Belátó képesség hiánya pár embernél ,miatt veszik el az országunkat ?
Freewolf
Táborba velük, határozat, kitoloncolás! Ennyi!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.