A magyar kormány kezdeményezte Brüsszelben, hogy az Európai Unió haladéktalanul hozzon döntést az EU külső határát is jelentő görög határ védelmének közös erővel történő biztosítására – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter vasárnap este a dunakeszi városháza előtt tartott sajtótájékoztatóján.

Szijjártó Péter egyúttal üdvözölte azt a berlini döntést, hogy Németország ideiglenesen ismét határellenőrzést vezet be.

A miniszter a magyar álláspontot a német belügyminiszternek arra a kora esti bejelentésére reagálva ismertette, amely szerint a menekültválság miatt Németország ideiglenesen ismét határellenőrzést vezet be.

Szijjártó Péter azt mondta: még egy, talán ennél is fontosabb döntésre van szükség: mivel Görögország nem képes a saját, illetve az EU-s határ megvédésére, azt az uniós országok összefogásával kell megtenni. A miniszter hangsúlyozta: Magyarország megérti a német lépést, szolidáris Németországgal. Mivel a kormány fontosnak tartja a második világháború után kialakult közös értékrendet, arra az álláspontra jutott, hogy a kialakult helyzetre való tekintettel a lehető leggyorsabban az Európai Uniónak is meg kell hoznia egy döntést. Ezért kezdeményezte a kormány állandó képviselője útján Brüsszelben, hogy Görögországot segítendő az EU-s országok közös erővel védjék meg a görög külső határt.

Szijjártó Péter hozzátette: a kabinet már hétfőn, a bel- és igazságügyi miniszterek tanácskozásán képviselni fogja ezt az álláspontot. Megfogalmazása szerint "készen állunk arra, hogy részt vegyünk ebben a műveletben, határőröket, rendőröket küldjünk az érintett helyszínre". Kitért arra is, hogy a kormány álláspontja szerint ennek a támogatásnak valamennyi EU-s ország részvételével és "hozzájárulásaiból" kell megvalósulnia.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Igazad van skynhead - petya !!!
Az utolsó MAGYAR rendört, nyomozót is a görög tengerpartra !!
Addig sem nyomoznak a hozzád hasonló vagyonosodási ügyeitekkel
a nyomozók...( Mészáros - Rogán - SzijjÁrtó & Co. ) )
Egyébként Petike tuti smered, a rendör hazaér
és kezd átöltözni : " - Szijj le..., nadrág, zakó le..."
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Fradigege
@Rózsika Hatházi: Ezen rúgóznia kellene a médiának. Ez probléma. Most lehetne rajtuk ütni, mivel a csókosok sem vigyáznak annyira.
Rózsika Hatházi
@Fradigege: Igazad van, de mint mondják: sok bába közt elveszik a gyerek. Mást sem hallasz jóformán, mint menekült, migráns, bevándorló, terrorista..satöbbi. Az ember már lassan oda sem figyel. Azért, a múlt héten megütötte a fülemet egy hír, miszerint megint kb. 300 milliót különítettek el, a külföldön kiragasztandó óriás plakátokra. Azóta sem hallottam egy mukkot sem erről.
eszegfu
@Rózsika Hatházi: Mert már minden rendben van...készen vannak a plakátok, külföldi területfoglalási engedélyek O.K., táblák felállitása is megtörtént, sőt már ki is ragasztották
eszegfu
Ezt megint elhamarkodott kijelentés... azt gondolom. Ha a magyar-szerb határon lévő rendőröket vezénylik a görögökhöz, akkor van "állomány". A most érettségizett "kisrendőrök" mehetnek a szerb határhoz... mi magyarok meg teljes felelősségünk tudatában kijelentjük, hogy semmiféle törvény-ellenes dolgot nem teszünk addig, amig nem lesznek ujra itthon rendőreink... mi csak igy tudunk szolgálni és védeni.
Dr. Felipe
Kakastaréj bejelentett a dunakeszi (város) háza előtt. Csak hát Brüsszelben olyan súlytalan ez a kis fóóótballista mint lepkefing a világűrben. A bejelentésének is ennyi lesz az eredménye.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.