Regisztrációs pontokon adhatják be menedékkérelmüket a határ mentén az érkezők keddtől – mondta Tuzson Bence, a Fidesz-frakció szóvivője az M1 aktuális csatornán hétfő este.

A szóvivő hangsúlyozta: abban az esetben azonban, ha valaki Szerbia felől érkezik, amely biztonságos harmadik országnak számít, és ott még nem adta le a kérelmét, akkor azt a magyar hatóságok "azonnal el fogják utasítani", legalábbis a magyar szabályokból ez következik.

Ez azt jelenti, hogy az úgynevezett befogadási ok sem áll fenn, tehát gyorsított, nyolcnapos eljárásban magát a kérelmet se fogadhatják be a határ mentén – mondta.

A menekültek ellátásáról azt mondta: a szerb hatóságok és "adott esetben a magyar hatóságok" közös feladata lesz, ez akkor dönthető el, ha látják, hogy hány ember van az adott területen.

"Amit a humanitárius hozzáállás megkövetel, azt a magyar hatóságok meg fogják tenni" – jelentette ki a szóvivő.

Tuzson Bence kitért arra is, hogy a magyar törvénymódosításokon kívül is több egyezményt, jogszabályt kell betartani, például ha egy 12 éves gyermek mászik át a kerítésen, nem ítélhetik meg ugyanúgy, mint a 18 év feletti embert, de ezek a szabályok egyértelműek, és a hatóságok be fogják tartani őket.

Azt mondta: természetesen nagy nyomás nehezedik majd a hatóságokra és a bíróságokra is, de remélik, hogy utóbbiak – amelyek szintén felkészültek a helyzetre – tudják azt kezelni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kamazuka
Mikor a fagyi visszanyal!

"A menekültek ellátásáról azt mondta: a szerb hatóságok és "adott esetben a magyar hatóságok" közös feladata lesz, ez akkor dönthető el, ha látják, hogy hány ember van az adott területen.,,

Előfordúlhat, hogy senkit sem vesznek emberszámba?

Ez olyan mint egy biztonsági cég emberének nyilatkozata, az alkalmazottak előtt.
,,Kérem nincs itt senki,csak az őrök!"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.