A rendőrség a megfelelő erőkkel biztosítja a kerítést Röszkén, ahol a migránsok egy nagyjából "százfős aktív magja" próbálja hergelni a többieket, és elutasítják a menedékkérelem benyújtását – jelentette ki Bakondi György miniszterelnöki főtanácsadó az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorfolyamában.

Közölte: a rendőrség komoly erőkkel van jelen az egész szerb határszakaszon. Bakondi György hozzátette: meg van győződve arról, hogy a szerb hatóságokkal közösen rendeződni fog a helyzet Röszkén.

A bevándorlók az első napon több mint 70 menekültügyi kérelmet nyújtottak be. Közülük a hatóságok mintegy negyvenet elutasítottak – mondta.

Bakondi György kitért arra is, hogy a kedden hatályba lépett szigorúbb jogszabályok nyomán – többek között a kerítés megrongálása miatt – a rendőrség több mint 250 külföldivel szemben intézkedett.

Kovács Zoltán kormányszóvivő kiemelte, hogy kedden európai szinten is több fejlemény történt a migrációs probléma kezelésére. A kormányszóvivő szerint részben a magyar javaslatok érvényesülnek, többen döntenek a határok megerősítéséről, a határellenőrzés visszaállításáról.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
2 cukipofi egy képen...
Bakondi és Kovács " elvtársak "
Hofipisti
Úgy gondolom Bakondi elvtárs már éppen eleget rontott belföldön (erről mind a határőrök, mind a tűzoltők regényeket írhatnának), most már nem kellene hagyni, hogy belepiszkítson netán a külkapcsolatokba is. Erről Szíjjártó megfelelően gondoskodik - főnökével együtt.
Bakondi - a hozzá méltó "szellemi fákja", a vele egy szinten fontoskodó Budai elvtárssal együtt - szégyene ennek az országnak. Persze ven még egy rakás ilyen!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.