Kis szervezettel, várhatóan három államtitkárral, döntően parlamenti és Országház környéki irodákban alakulhat meg önálló minisztériumként a Miniszterelnöki Kabinetiroda – hangzott el egy csütörtöki kormányoldali háttérbeszélgetésen.

Az újságíróknak rendezett beszélgetésen úgy tájékoztattak, hogy a Miniszterelnökségből való kiválással létrejövő Miniszterelnöki Kabinetirodának – amelynek leendő vezetője Rogán Antal leköszönő Fidesz-frakcióvezető – a fő feladata, Orbán Viktor kormányfő munkájának segítése mellett más teendői is lesznek, így például a kapcsolattartás a kormánypárti frakciókkal, valamint a kormányzati kommunikáció szervezése.

Az elsősorban az általános politikai koordinációért felelős, legkésőbb október második felében megalakuló Miniszterelnöki Kabinetirodának várhatóan három államtitkára lesz: egy közigazgatási, egy parlamenti – ezt a posztot minden bizonnyal Dömötör Csaba jelenleg kormányzati kommunikációért felelős helyettes államtitkár kapja –, valamint egy kommunikációs államtitkára, amelyre felmerült Giró-Szász András neve, aki jelenleg is betölti ezt a tisztséget a Miniszterelnökségen.

Utóbbival, a kommunikációval kapcsolatban elhangzott, hogy a kormány, a Fidesz és a kormánypárti frakció sajtóját integráltan kezeli majd a kabinetiroda. Megerősítették, hogy a Nemzeti Kommunikációs Hivatal is a Miniszterelnöki Kabinetirodához fog tartozni.

A háttérbeszélgetésen szóba került a Fidesz novemberre tervezett tisztújító kongresszusa is, jelezve, hogy a tanácskozáson várhatóan három új alelnököt is választanak majd, vélhetően a fiatalítás jegyében. Az is kiderült, hogy Gyürk András fideszes európai parlamenti képviselő a kormánypárt stratégiai igazgatója lesz.

A rendezvényen az illegális bevándorlás is téma volt, ezzel kapcsolatban a kormányoldali forrás e hét végére vagy legkésőbb a jövő hétre prognosztizálta a magyar-horvát határon a határzárat, amit Orbán Viktor is kilátásba helyezett szerdán.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Tényfeltáró
Lesz ideje másra a hazugovics orális kiszolgálása mellett?
DR Eric CARTMEN
".."Rogán Antal miniszter lesz. A portál egy meg nem nevezett forrásra hivatkozva azt közölte, az új egységhez fog tartozni a kormányzati kommunikáció, a tekintélyes büdzsé fölött diszponáló Nemzeti Kommunikációs Hivatal és mindenek előtt a kormányfő személyét érintő programok, a beszédek, utazások, találkozók és átadások kommunikációja."
Sajnálom, de egyetlen történelmi párhuzam jut csak az eszembe. Egyetlen propaganda miniszter neve ugrik be. Annak a hatalomnak is az egyik legerősebb fegyvere az emberek hülyítése volt. Rogán történelmi elődjét, a propaganda minisztert Göbbels-nek hívták..."-J. L.
Toby
@DR Eric CARTMEN: Bízzunk benne, hogy úgy is végzi, mint a sánta Göbbelsz !
hetöndöe
@Freewolf: Hát vannak problémák,nem kicsik.:-)
A fartisztítás bajnokai tényleg aratnak manapság.:-)
Toby
Rogánkának meg kell szoknia, hogy lavórban mossa orbánc lábait !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.