A szerdai uniós csúcstalálkozó legfontosabb kérdése a görög határok megvédése, és azt kellene elérni, hogy ha erre Athén maga nem képes, akkor közösen Európa tehesse meg – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a brüsszeli csúcsértekezletre érkezve.

A kormányfő újságíróknak elmondta, hogy ha ez nem sikerül, akkor ahhoz kell támogatást szereznie, hogy Magyarország érvényt szerezhessen a Schengeni Egyezménynek, miután a fizikai határzár elkészültével Magyarország a horvát zöldhatárt is lezárja.

Ha pedig ebben nem támogatnak, akkor mondják meg világosan, hogy Schengennek nincs többé kötelező ereje, és akkor szervezünk egy korridort, melyen keresztül a bevándorlók elmehetnek Ausztriába vagy Németországba

- nyomatékosította a miniszterelnök.

Újságírói kérdésre, hogy hibáztatja-e Németországot a menekültáradatért, a miniszterelnök azt mondta: ez kizárt, sosem hibáztatna senkit, a legkevésbé Németországot.

Együtt kell működnünk a németekkel. Nehéz helyzetben vannak. Ezt meg kell értenünk

- hangoztatta Orbán Viktor.

Angolul adott nyilatkozatában a kormányfő világossá tette, hogy Magyarország nem a határokat zárja le, hanem a zöldhatárt, és aki be akar lépni Magyarországra, ezt jogszerűen megteheti a határátkelőknél.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a Schengeni Egyezmény betartása, a külső határok megvédése nem szándék kérdése, hanem jogi kötelezettség.

"Ha nem követjük a szabályokat, az egész Európai Unió káoszba süllyed. Követni kell a szabályokat, és helyre kell állítani a törvényes rendet" – szögezte le a miniszterelnök.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

mariaberta
Kedves tőle! A képét elnézem és keresem rajta az értelmet, de csak egy vérben forgó szemet, egy duzzogó szájat látok, és ez az "okos tekintetű " ember Magyarország miniszterelnöke.
Szegény hazám, kire bíztak Téged ájult fideszesek?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
colibri
Milyen jogon bírál másokat ez az ember, aki össze vissza beszél? Lehet ez tudatos pávatánc, de az is valószínű, hogy az utóbbi idők nagyobb igénybevétele már eléggé megviselte. Olyan képeket mellékel róla a sajtó, ami elgondolkodásra sarkall jóérzésű embereket.
Aki Én
,,helyre kell állítani a törvényes rendet"

Imádni való, mikor a rendről beszél ez az ember. Még a saját magukra írt törvényeiket is leszarják
fekete
Senki sem hibaztatja a Germanokat? Csak Markelt aki la'zitotta oda a sok la'zadot!Erdekes Orban is aszt hajtogatta 10napal ezelott,hogy "Germany"problemaja.Bisztosan az orrara
kopantotak bruszelben. a Brusszeli nagy csorda nagyon okosnak tartja magat,Foleg most ,hogy a LENGYEL prose bardzo a fo hulyito! Fico nem ..zarott be! O meg birosagra is adja ezeket a vesszetekett.16-ev alatt eszt erte el Markel es csapata.Folcwagen ketto!
sünike
Na Vikikém, csak nem kaptál bérlete a Brájen München hazai meccseire? Ott aztán lehet köpködni, te abban nagy vagy!
eugen4402
Ha valami félreértés következtében most érkeznék a Földre egy idegen égitestről, és elsőre ezt a cikket olvasnám el, hogy megismerjem az itt élő különös lények szokásait, azt mondanám: - ez igen! Ilyen politikusok kellenek mindenhova, mint ez az Orbán, ilyen korrekt, csak a lényegre koncentráló vezetőkre van szükség minden bolygón...Az előzményeket és a következményeket nem vizsgálnám, mert miért rontsam el a pillanat örömét?
Freewolf
A németek nem hibásak, de Merkel mutti nagyon hülye!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.