Az oldalra állított acél mobilkapuk mellett tekercsekben áll a lebontott drótakadály a magyar-szlovén határnál, miután pénteken eltávolították az ideiglenes műszaki határzárat – tapasztalta a helyszínen szombaton az MTI tudósítója. A Belügyminisztérium péntek esti tájékoztatása szerint kísérleti feladatként emelték az akadályt.

A Tornyiszentmiklós-Pince határátlépési ponton, a régi, közúti átkelőnél a fűben hevernek a pengésdróttekercsek, amelyeket két nappal korábban még három sor magasságban kezdtek kihúzni a katonák a határvonaltól néhány méterre. Az ugyancsak akkor kihelyezett mozgatható acélkapuk az út mellé fordítva állnak.

Az alig kétszáz méterre lévő M70-es autóúton, a szlovén A5-ös autópálya csatlakozási pontján most már nyoma sincs a drótakadálynak, csupán a mobilkapuk állnak a ki- és belépő oldalon a sztráda korlátja mellé állítva.

Az autóúton és a közúti határnál egyaránt folyamatos a magyar rendőri és honvédségi jelenlét, míg a szlovén oldalon a jó egy hete bevezetett szúrópróbaszerű határellenőrzés miatt szintén állandóan jelen vannak a szlovén rendőrök. Mindezek az intézkedések azonban sem az autópályán, sem a közúti átkelési pontnál nem okoznak semmiféle fennakadást a határforgalomban.

A Belügyminisztérium pénteken késő este közölte az MTI-vel, hogy pénteken délután felszedték a kísérleti drótakadályt a magyar-szlovén határon. Hangsúlyozták, hogy a drótakadály telepítésére a Magyarország déli határszakaszán szükséges határzár kiépítése miatt, kizárólag kísérleti feladatként került sor.

A közlemény szerint az esetleges félreértések elkerülése érdekében Pintér Sándor belügyminiszter hétfőn délelőtt határtalálkozón tisztázza Vesna Györkös Znidar szlovén belügyminiszterrel a határellenőrzés és a járőrözés rendszerét. A két ország rendőri vezetője a jövőben tájékoztatja egymást a magyar-szlovén határszakaszon és a határ közelében folyó tevékenységről.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
túlhúzták a cuccot a fijúk.
"csira kerítés át baszot a határon"
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
wagabund
jó lesz az még, csak szépen összetekerve, letakarítva kell fedett, őrzött helyen tárolni...
Így nem lesz az enyészet áldozata, mint a bicskei erőmű, a nagymarosi gát, az abbahagyatott 4-es út, na és még mi? na? hát az ötmilliárdért beszerzett beléptető-kapuk, és egyéb apróságok..

ezekhez képest ez a kis drótocska már csak aprópénz...de nem kidobott!...tessünk csak megasasolni...szükség lesz arra még nemsokára...

:-)
Desischado
Kisérletezés, mi?! Inkább azért kellett, mert ebből a projektből is zsebre vágták a pénz javát!
reseva
Mert még nincs elég tapasztalatuk kerítés-építésből.
herczeg0210
Olyan ez mint annak idején a kavics forgatás! A másik felét is kell, hogy süsse a nap! Egyik nap építjük, másnap lebontjuk! Ahogy a mini Szterelnök akarja...
soljanka
Itt még szó sem volt "csak" kísérletről:

""Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, elkerülhetetlennek látja a szlovén szakasz megépítését. ... a magyar-horvát határszakaszon - ahol már egy ideje tart az építkezés - legkésőbb jövő héten elkészül a határzár, és várhatóan a szerb szakaszhoz hasonlóan azt is teljesen lezárják majd."
bencemacska
Valaki(k) felhívta OV figyelmét, hogy Szlovénia Schengeni határon belüli állam!!! Magától nem tudta?
A kísérlet az volt, hogy szól-e érte valaki!!! Vagy ezt is "elnézik" a "diktátornak"?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.