Az oldalra állított acél mobilkapuk mellett tekercsekben áll a lebontott drótakadály a magyar-szlovén határnál, miután pénteken eltávolították az ideiglenes műszaki határzárat – tapasztalta a helyszínen szombaton az MTI tudósítója. A Belügyminisztérium péntek esti tájékoztatása szerint kísérleti feladatként emelték az akadályt.

A Tornyiszentmiklós-Pince határátlépési ponton, a régi, közúti átkelőnél a fűben hevernek a pengésdróttekercsek, amelyeket két nappal korábban még három sor magasságban kezdtek kihúzni a katonák a határvonaltól néhány méterre. Az ugyancsak akkor kihelyezett mozgatható acélkapuk az út mellé fordítva állnak.

Az alig kétszáz méterre lévő M70-es autóúton, a szlovén A5-ös autópálya csatlakozási pontján most már nyoma sincs a drótakadálynak, csupán a mobilkapuk állnak a ki- és belépő oldalon a sztráda korlátja mellé állítva.

Az autóúton és a közúti határnál egyaránt folyamatos a magyar rendőri és honvédségi jelenlét, míg a szlovén oldalon a jó egy hete bevezetett szúrópróbaszerű határellenőrzés miatt szintén állandóan jelen vannak a szlovén rendőrök. Mindezek az intézkedések azonban sem az autópályán, sem a közúti átkelési pontnál nem okoznak semmiféle fennakadást a határforgalomban.

A Belügyminisztérium pénteken késő este közölte az MTI-vel, hogy pénteken délután felszedték a kísérleti drótakadályt a magyar-szlovén határon. Hangsúlyozták, hogy a drótakadály telepítésére a Magyarország déli határszakaszán szükséges határzár kiépítése miatt, kizárólag kísérleti feladatként került sor.

A közlemény szerint az esetleges félreértések elkerülése érdekében Pintér Sándor belügyminiszter hétfőn délelőtt határtalálkozón tisztázza Vesna Györkös Znidar szlovén belügyminiszterrel a határellenőrzés és a járőrözés rendszerét. A két ország rendőri vezetője a jövőben tájékoztatja egymást a magyar-szlovén határszakaszon és a határ közelében folyó tevékenységről.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
túlhúzták a cuccot a fijúk.
"csira kerítés át baszot a határon"
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
pbalage
túlhúzták a cuccot a fijúk.
"csira kerítés át baszot a határon"
1magyar
Nagy hiba volt oda bármit is tenni. Túlkapás.
wagabund
jó lesz az még, csak szépen összetekerve, letakarítva kell fedett, őrzött helyen tárolni...
Így nem lesz az enyészet áldozata, mint a bicskei erőmű, a nagymarosi gát, az abbahagyatott 4-es út, na és még mi? na? hát az ötmilliárdért beszerzett beléptető-kapuk, és egyéb apróságok..

ezekhez képest ez a kis drótocska már csak aprópénz...de nem kidobott!...tessünk csak megasasolni...szükség lesz arra még nemsokára...

:-)
Desischado
Kisérletezés, mi?! Inkább azért kellett, mert ebből a projektből is zsebre vágták a pénz javát!
reseva
Mert még nincs elég tapasztalatuk kerítés-építésből.
herczeg0210
Olyan ez mint annak idején a kavics forgatás! A másik felét is kell, hogy süsse a nap! Egyik nap építjük, másnap lebontjuk! Ahogy a mini Szterelnök akarja...
soljanka
Itt még szó sem volt "csak" kísérletről:

""Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, elkerülhetetlennek látja a szlovén szakasz megépítését. ... a magyar-horvát határszakaszon - ahol már egy ideje tart az építkezés - legkésőbb jövő héten elkészül a határzár, és várhatóan a szerb szakaszhoz hasonlóan azt is teljesen lezárják majd."
bencemacska
Valaki(k) felhívta OV figyelmét, hogy Szlovénia Schengeni határon belüli állam!!! Magától nem tudta?
A kísérlet az volt, hogy szól-e érte valaki!!! Vagy ezt is "elnézik" a "diktátornak"?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.