Nem tudni, hogy csak újabb kamu riogatás megy-e a Facebookon, vagy tényleg igaz a hír, de állítólag egy 1,5-2 méteres boát láttak a Heves megyei Makláron – írta a Blikk.

Az erről készült fotót megmutatták Both Zoltánnak is, aki vadállatok befogásával foglalkozik. A szakértő azt nyilatkozta:

Sajnos a szemtanúk csak az interneten osztották meg a látottakat, a hivatalos szerveket nem értesítették, így én is a Facebookon láttam először a fotót. Nagy eséllyel egy magángyűjtő engedte el, vagy onnan szökött meg. Ez a kígyófaj az egyik legnépszerűbb a csúszómászókat tartók körében. Ráadásul úgy tudom, hivatalosan már nem tartozik a veszélyes állatok közé, így pár ezer forintért bárki hozzájuthat, aki betöltötte a tizennyolcadik életévét.

Óriáskígyó szabadult el Heves megyében?

Egy kifejlett boa akár 3-4 méteresre is megnőhet, ügyesen mozog a fákon és a talajon egyaránt. A felnőttekre nem jelent veszély, de a kicsi gyerekekre, háziállatokra igen, mivel alapvetően madarakkal, kisebb emlősökkel táplálkoznak.

Both azt mondta, ha a nedves időben nincs sok értelme keresni az állatot, de  amint melegebb lesz, megkezdik a felkutatását.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

KERKA
Fúj, de undorító. Még üveg mögött sem nézem meg sohasem. Valaki betehetné a szecskavágóba!
Lepényleső
Inkább az szabaduljon el,mint az igazság. A kígyót,vagy a szájakat könnyebb-e befogni?
Főlökött
A hír igaz, épp teper a határra !!!

Mivel most hallottam, na mi lesz a kígyó - süni keresztezéséből ?
Hát szögesdrót !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.