Eláll a korábban megindított perektől a Quaestor Értékpapír Zrt. felszámolója.

A Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. (PSFN), amely a Quaestor Értékpapír Zrt. felszámolója, honlapján közölte: a csődeljárásról és a felszámolási eljárásról szóló törvény szerint a felszámolónak meg kell vizsgálnia a felszámolást közvetlenül megelőző időszakot. A PSFN e jogszabályi kötelezettségéből fakadóan kezdeményezett korábban pereket. (A felszámoló olyan Quaestor-ügyfelekkel szemben indított pereket, akik a csőd előtti napokban szerintük gyanús hirtelenséggel váltották pénzre lejárat előtti kötvényeiket.)

Ezzel párhuzamosan egy belső vizsgálatot is lefolytatott a PSFN, amelyben azt ellenőrizték, hogy volt-e kirívó kereskedési nap a forgalom szempontjából. Ez a vizsgálat hétfőn lezárult, és megállapításai nyomán a felszámoló úgy döntött, eláll a korábban megindított perektől, egyúttal azonnali hatállyal felmondja a peres képviseletet eddig ellátó ügyvédi irodával kötött szerződését.

A PSFN múlt héten azt közölte: az igényérvényesítésekkel párhuzamosan még zajlik egy vizsgálat, amely a felszámolást megelőző időszak kifizetéseire fókuszál. Figyelemmel arra, hogy a vizsgálat még folyamatban van, a törvényi határidőre tekintettel megindított perek szüneteltetését kezdeményezte.

Ahogy pár napja beszámoltunk róla: többek közt egy 77 éves nénit perelt be a felszámoló és követelt tőle vissza 2 millió forintot annak kamatával együtt.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mobil123
Tahát rájött hogy a kormányt nem perelheti, így az öregasszonyt sem.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
mate03
@Cicamama55:! Amíg Polt Péter a legfőbb ügyész ,addig Orbánéknak,nincs félnivalójuk! De remélem lesz még elszámoltatás!
Fradigege
Döbbenet. Még jó, hogy nem perelnek be, mert a bankszámlámról felveszem a fizumat vagy a lekötött pénzemet. Erősen gondolkodom, hogy a cihát használom. Mi van akkor, ha a fizetésemet kp.-ben kérem? Századszorra! Folyamatosan megrökönyödünk, ahelyett, hogy fogna mindenki kést, fejszét, macsétát és a lámpavas módszerét alkalmaznánk. Itt ejnye-bejnyékkel, meg várunk a független jogállamra, ezekkel tele a padlás.
Feraj49
Mindenki gyanús,kivéve ha a FIDESZ tagja !
wagabund
elállt a pertől...
a rádijóban hallottam egy hozzáértő jogásztól, hogy most a perelt hölgynek kel kőkeményen perelni a felszámolót...sorolta az érveket, jónak tűntek..
már csak a nénin múlik, mekkora anyagi, és erkölcsi kár érte..

persze, ha sikeresen megfélemlítették, az más...akkor örüljön, hogy él...
darwin
@Fradigege: Én már régen a cihát használom.Kiszámoltam.Olcsóbb.
Bercifiu
Gondolom, valaki szólt a rohadéknak, hogy vannak még mások,akikkel lehet szórakozni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.