Csaknem tízmillió forint kártérítést ítélt meg a Fővárosi Törvényszék első fokon tizenhárom egykori Magyar Gárda-tagnak a 2009. július 4-ei demonstráció résztvevői közül kedden – tájékoztatta Gaudi-Nagy Tamás, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője az MTI-t.

Az ítéletben azt is megállapították, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság megsértette a gárdisták emberi méltóságát, személyes szabadságát, testi épségét és egészségét, vélemény-nyilvánítási szabadságát és gyülekezési jogát. A rendőrségnek magánlevélben kell elnézést kérnie mindezekért – írta.

Gaudi-Nagy Tamás hozzáfűzte, a bíróság indokolásában kiemelte: "nem lehetett vitás, hogy nemcsak az oszlatás elrendelése volt jogellenes, hanem az azt végrehajtó rendőri +intézkedések+ (ingerlőgáz, elfogások, bántalmazások, fogva tartások) is, mivel azok szükségtelenek és aránytalanok voltak".

A Fővárosi Ítélőtábla 2009. július 2-án döntött arról jogerősen, hogy megszünteti a Magyar Gárdát, az egyesületet és a mozgalmat egyaránt. Ez ellen tiltakozva gyűltek össze július 4-én a Magyar Gárda tagjai és szimpatizánsai a fővárosi Erzsébet téren.

A rendőrség megtiltotta a Magyar Gárdát feloszlató jogerős ítélet ellen, valamint a terrorcselekménnyel, robbanóanyaggal való visszaéléssel és emberölés előkészületével is gyanúsított Budaházy György melletti demonstrációt.

Az Erzsébet téren összegyűlteket a rohamrendőrök körbevették és távozásra szólították fel. Miután ennek a demonstrálók nem tettek eleget, a rendőrök könnygázzal oszlatták a tömeget, 216 embert pedig előállítottak, köztük Vona Gábort, a Jobbik elnökét is.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
Elvtársak!

Hát akik nem tüntethettek g vicctor kommunista spicli elvtárs házánál, azok mennyi kártérítést fognak kapni?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
hetöndöe
@pistapapa: Én ide születtem,sőt az őseim is.Ne akarja egyetlen egy bohócruhába bújtatott sötét majom se kisajátítani magának az országot.Attól,hogy nagy a pofája,kacagányba öltözik és utálja a zsidókat,attól még senki sem lett nagyobb magyar ,maximum ezzel palástolja azt,hogy egy műveletlen,gyűlölködő sőtét tapló.
Freewolf
Újabb nagy pofon a liberálfasisztáknak!
pistapapa
@eszegfu: Miért nem írod le,hogy kizárólag zsidók híroldala?
eszegfu
@pistapapa: 8:31 Rossz kérdés! Itt a Magyar Gárda volt tagjainak I. fokon megitélt "kártéritéséről" van szó!
lópicigáspár
Tudomásul kell venni, ami 2010 előtt volt az mind rossz, ami utána az mind szép és jó! Nagyon ide vág az a mondás, hogy az, hogy kik az erkölcsösek azok mondják meg, akik éppen a hatalmon vannak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.