Csaknem tízmillió forint kártérítést ítélt meg a Fővárosi Törvényszék első fokon tizenhárom egykori Magyar Gárda-tagnak a 2009. július 4-ei demonstráció résztvevői közül kedden – tájékoztatta Gaudi-Nagy Tamás, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője az MTI-t.

Az ítéletben azt is megállapították, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság megsértette a gárdisták emberi méltóságát, személyes szabadságát, testi épségét és egészségét, vélemény-nyilvánítási szabadságát és gyülekezési jogát. A rendőrségnek magánlevélben kell elnézést kérnie mindezekért – írta.

Gaudi-Nagy Tamás hozzáfűzte, a bíróság indokolásában kiemelte: "nem lehetett vitás, hogy nemcsak az oszlatás elrendelése volt jogellenes, hanem az azt végrehajtó rendőri +intézkedések+ (ingerlőgáz, elfogások, bántalmazások, fogva tartások) is, mivel azok szükségtelenek és aránytalanok voltak".

A Fővárosi Ítélőtábla 2009. július 2-án döntött arról jogerősen, hogy megszünteti a Magyar Gárdát, az egyesületet és a mozgalmat egyaránt. Ez ellen tiltakozva gyűltek össze július 4-én a Magyar Gárda tagjai és szimpatizánsai a fővárosi Erzsébet téren.

A rendőrség megtiltotta a Magyar Gárdát feloszlató jogerős ítélet ellen, valamint a terrorcselekménnyel, robbanóanyaggal való visszaéléssel és emberölés előkészületével is gyanúsított Budaházy György melletti demonstrációt.

Az Erzsébet téren összegyűlteket a rohamrendőrök körbevették és távozásra szólították fel. Miután ennek a demonstrálók nem tettek eleget, a rendőrök könnygázzal oszlatták a tömeget, 216 embert pedig előállítottak, köztük Vona Gábort, a Jobbik elnökét is.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
Elvtársak!

Hát akik nem tüntethettek g vicctor kommunista spicli elvtárs házánál, azok mennyi kártérítést fognak kapni?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
egyvandor
Az fel sem merül, hogy a magángárda nem törvényes?
Dr. Felipe
Elvtársak!

Hát akik nem tüntethettek g vicctor kommunista spicli elvtárs házánál, azok mennyi kártérítést fognak kapni?
kkalman
Hogy lehet jogszerű egy olyan tüntetés, amit egy feloszlatott szervezet - Magyar Gárda - tagjai szerveznek, tartanak a saját szervezetük megtartása érdekében?
papa.49
@kkalman: Egy ilyen ítélet csak orbánisztánban születhet))))))))))
pistapapa
Mi van emberek? Csak a Dohány utcaiak tüntethetnek,a magyarok nem?
troppauerhumer
@pistapapa: Tüntess Putyin Oroszországában jobber,oszt meglátjuk mi marad belőled ,csak a szar...
karma1
@pistapapa: Hol lattal te zsidot tuntetni, nagyon okos? Es foleg mi ellen vagy mellett?
hetöndöe
Adnék én kártérítést ezeknek a büdös náciknak,fa testápolóval.
quo vadis
Ugye ez csak egy vicc??? Észbontó ami ma a magyar bíróságokon folyik.
pistapapa
@karma1: Pl. a Szabadság téren a megszállás emlékművénél a mai napig,vagy a Hazatérés templomnál,mert a magyarok szobrot állítottak a nagyrabecsült kormányzónak.De tiltakozik a zsidó nagykövet akkor is,ha a dalfesztiválra nevezett dal háttérképeiben,általuk meggyilkolt palesztín gyermekek fotói is láthatók.Hosszasan lehetne sorolni.
pistapapa
@hetöndöe: Ennyire gyűlölöd a befogadóidat? Miért nem mész el innét?
karma1
@pistapapa: Megemlithetnem neked - de latom, nem erdemes- , hogy a "nagyrabecsult kormanyzodnak" allitott szobornal nem zsidok, hanem mindenki, aki jobberzesu, - az tuntet!
A masik dolog: az izraeli nagykovet nem tuntet, hanem vegzi a munkajat, es ha valami nem tetszik neki, akkor az ellen orszaga neveben felszolal, de nem "tuntet'.

Azt meg nagyon jo lesz, ha az agyadba vesed, hogy azok a "szegeny palesztinok" elraboltak egy 17 eves izraeli fiut, aki a szunidejet toltotte a palesztin baratainal, es megoltek, majd visszadobtak Izraelbe. Igy kezdodott a legutolso fejezet a haboruskodasban. De azert azok az artatlan palesztinek csak-csak atjarnak az alagutakon a Gaza-ovezet alatt, es robbantgatnak, terrorkodnak szepen.
Szoval, kivel van neked bajod? Miert is zsidozol lepten-nyomon? Miert nem a kuruncinfora regisztraltal be?
eszegfu
@karma1: 8:27 Egyetértek! Az utolsó mondatodhoz: bizonyára eltévesztette a cimet, véletlenül került ide.
eszegfu
A magyar biróság itéletet hozott a Magyar Gárda feloszlatásáról. A 2009. évi demonstráción az ott lévő tagság jelentős része bizony egyenruhában, zászlókkal, jelvénnyel, vagy a nyakukba kötött piros-fehér kendővel vett rész, tehát nem gondolhatjuk, hogy nem a Magyar Gárda megmozdulása volt, hanem civileké.
karma1
@eszegfu: Akkor ezek szerint a motorosok (a jobbikosok) szinten benyujthatnak a karteritesi igenyuket, mert nekik is betiltottak egy tuntetesuket arra hivatkozva, hogy zavarja a holocaust meg@eszegfu: mlekezest, vagy mit...Azok is voltak egyparan, braadasul ok meg be sincsenek tiltva, csak azt az egyszeri tuntit nem engedtek meg nekik. Hany 10 millio lenne az o fajdalomdijuk?
eszegfu
@karma1: Folytathatnám a sort mondjuk Juhász Péterrel, akinek nem engedték meg a demonstrációt O.V. háza előtt... sőt még az utcát is lezárták, ami még a mai napig is ugy van! Nem szokásom "összeesküvés" elméleteket gyártani... de lehet, hogy ezzel az itélettel csupán közeledni szeretne a Fidesz a Jobbikhoz. Ugyanis szerintem 2018. választásokra nem lesz elég a Fidesz-KDNP szövetség...
hetöndöe
@pistapapa: Én ide születtem,sőt az őseim is.Ne akarja egyetlen egy bohócruhába bújtatott sötét majom se kisajátítani magának az országot.Attól,hogy nagy a pofája,kacagányba öltözik és utálja a zsidókat,attól még senki sem lett nagyobb magyar ,maximum ezzel palástolja azt,hogy egy műveletlen,gyűlölködő sőtét tapló.
Freewolf
Újabb nagy pofon a liberálfasisztáknak!
pistapapa
@eszegfu: Miért nem írod le,hogy kizárólag zsidók híroldala?
eszegfu
@pistapapa: 8:31 Rossz kérdés! Itt a Magyar Gárda volt tagjainak I. fokon megitélt "kártéritéséről" van szó!
lópicigáspár
Tudomásul kell venni, ami 2010 előtt volt az mind rossz, ami utána az mind szép és jó! Nagyon ide vág az a mondás, hogy az, hogy kik az erkölcsösek azok mondják meg, akik éppen a hatalmon vannak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.